NuffnangX

Thursday, March 4, 2010

Ikan Terubuk Masin Dari Kuching Meow..Meow...

terima parcel dari hari isnin lagi
cuma tak larat nak update blog jea tentang parcel nie
dan tuan yang hantar parcel nie mesti ternanti2 dah
sampai ke belum parcel yang dia hantar tu kan :D

hehehehehe sorry yang :p


nie la parcel ena terima dari kuching bah
posmen tu pun tahu apa isi di dalamnya
hehehehhehe sebab ada bau bah
hishhhh asyik ckp bah jea dari tadi :p



muka keletihan sebab hari sebelumnya
join blogger gathering
heheheheh cuci mata tengok gambar sebelum entry nie yea



jadi malam tadi baru la nak mulakan operasi
memasak ikan terubuk nie
korang suka tak makan ikan terubuk masin nie??


nie la bila dah siap
senang jea menu aku buat nie

ikan terubuk tu basuh bersih
pastu potong kecik2
goreng hingga masak

pastu potong bawang besar
cili api
asam limau untuk perah


dah garing ikan terubuk tu
keluarkan sikit minyak
pastu masukkan semua bahan tadi
perahkan asam limau

makan panas2 dengan nasi panas
confirm bertambah2 makan
memang syorkkkk tau makan lauk nie


ikan terubuk nie pemberian dari Cik Zie
thanks Zie
di lain masa boleh la ena order lagi dari Zie :D

klik di sini untuk terjah blog Cik Zie ======>


6 kata-kata indah:

~ain said...

sedapnya......... makan ngan nasik panas2..

.::WaNiE::. said...

oh sukeeee

Nana said...

masyallah terlior ni ena, bln 4 g srwak nk bli ni banyak2 heheh

zh-ena said...

ain - betul tu mmg sedap


wanie - wanie pun suka yea..ader geng


nana - boleh la ena order dr nana plak

saya said...

saya suka ikan masin tapi tak eprnah makan ikan masin terubuk ni.. sebab takot banyak tulang la.. kat sini pon takde jual agaknya memang kene order kat sabah sana agaknya kan..

Redbloodsnow said...

hehehe...dh sampai rupernyer n dh siap di masak lg tuh. semua elok ker dear???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha