NuffnangX

Tuesday, March 16, 2010

KeranaMu Puting




selamat pagi semua
lubang idung umairah gatal la
tu yang syorkkk korek tu hehehehhee
opss sorry yea
kurang sopan plak :p


siapa anaknya yang hisap puting
angkat kaki hehehhehehe
emmmm entah bila la umairah akan stop hisap puting nie
dah tak comel plak aku tgk bila umairah hisap puting
ialah dah besar kan
ada cara nak buang habit nie tak??


malam tadi kami 3 beranak pergi pasar
nak beli untuk dinner
ialah balik dah penat
pastu mengemas rumah yang dah berhabuk
dengan melipat kain baju yang dah bertimbun tinggi
jadi nak masak memang dah tak larat
sayang ajak pergi pasar
jadi ok la
sebab pasar pun dekat jea dengan rumah kami


di pasar 2x round
sekali round tengok2 jea
2nd round baru la nak beli apa yang diidamkan
kami beli buah skit
sayur skit
ikan 2 ekor - tak ingat plak apa nama ikan tu


masuk 1 stall
ingat nak survey jea dulu
baru jea nak angkat kaki
tetiba aku nampak
suatu balingan masuk terus ke dalam kuah masak merah
bila tengok betul2
laaaaaaaaaaaaaa umairah campak PUTING dia dalam kuah
aku pandang sayang
sayang pandang aku


terus aku cakap
"nasi tomato 2 bungkus p.cik"
p.cik di gerai tu amik dulu puting umairah
siap tolong basuh kan dulu
dah bersih bagi pada sayang
than baru la bungkuskan nasi tomato yang kami order
malu memang malu la kan
nak cover malu dengan beli makanan p.cik tu


alahai umairah nie
bahaya betul la
baru jea ingat nak survey jea stall p.cik tu
tapi dalam terpaksa kena gak beli nasi tomato p.cik tu
padahal aku ingat nak makan makanan lain jea
emmmm rezeki p.cik tu terima pelanggan macam kami
kami minta maaf lagi sebab anak kami baling puting
p.cik tu gelak jea
siap babai lagi pada umairah


jadi kerana puting terbang masuk lauk
kami suami isteri makan nasi tomato jea malam tadi :D
nasib baik la sedap hehehhehee

17 kata-kata indah:

tifa said...

Alahai ...memang saje kot umairah baling puting , pilihkan apa yang parent dia nak makan :)

Sidratul Muntaha said...

ena..
aku tak thulah..
tapi aku mmg tak ajo aqil tu pakai pacifier
sbb dia mudah kembung..
ade makcik ckp..
klu nak pisah ank dari puting or susu badan..
letak asam jawa or benda2 masam or masin kat pacifier tu or kat nipple kita
kat pacifier aku tak pernha buat sebab as aku mention tadi aku takde ajo si setot tu puting.
tpi bile aku buat kat nipple mmg tobat dia takmo lagi menyusu.
ko try ler.
try banyak - banyak kali.

mummy_ayu said...

ayu pun ada same problem..lagi plak ian dah 4 tahun but still isap puting..Iris kureng sikit..next year nak tadika..cam ne la..nak try cara Ayu la..mana tau berhasil..tapi yg best tu, kalu tak dapat puting dia, dia kebas adik dia punye..boleh?

Ease Basri said...

korek idung,leh join uncle azhar erk... suka korek idung...hehehehe

Diarihatiku1976 said...

korek hidunglah best wooo... leka .. ahahksss

.::WaNiE::. said...

adoiiiiii...kekekeke..selamba jek dia baling..pasal apa dia baling huhuhuhu

~ain said...

mak ain bubuh bawang putih atau halia kat puting tu.. tak tahu laaa pulak kalau-kalau umairah tu sukakan bawang putih atau halia.. kalau dia suka, makanya tak berhasillah petua ni..

BTW, mmg lawak gile laaaaa kes puting masuk dalam kuah masak merah tu.. sabar je laa..

Mama_Aqish said...

ala tomeinyer umairah....makin cute gitu

saya said...

alamak..mujur pakcik tu tak marah ye.. kuss semangan. kene letak benda masam2 kot or pahit2 kat puting bior dia takmo dah. hehheee..tapi sekali kang dia suka lak rasa masam pahit tu lagi haru.

unlisted_one said...

puting? huhu,..dah jadi mcm handphone tu, kena dibawa ke mana2. Diha pun sama.. Nasib la ena pandai cover line..haha

zue @ annaleeya said...

sib baik pakcik tuh x mrh erkk... mak ayah nak cover malu trus beli kt ctu jerk... hahahaha...

chugie said...

heheh.. bahaya betul puting ni ye na. fatin pun isap puting gak, tp waktu2 tertentu n terpakse je.. kalau g jenjalan, just bletak dlm beg je.. nk tido baru bg.. tp memang kelako cite ko ni na! jumpa mlm kang lah ye na ek! bleh gelak sakan lg..

Uda said...

kelakar baca.. mujur pakcik tu tak marah... hehehe nak marah pun tak jadi sebab dah laku 2 bungkus nasik

zh-ena said...

tifa - mmg jadi haru betul la..pilihkan utk parents dia smp kena blg puting dia huhuhuhuhu


ayu - tu la pernah dgr gak petua tu..nnti ena try tgk..berjaya ena bgtau erk


mummy ayu - tu la klu kita tak bg dia amik puting sepupu dia punya,,jd mcm maner tu


ease - join the group tu..mmg bagus hehehhehehehe

zh-ena said...

dairihatiku - terus jd khayal heheheheh


wanie - ikut mood dia la tu..suka2 hati jea nak balik ker nak sembur ker..pastu merengek pas balik


ain - wah petua lain ada lagi..blh la try satu persatu..thanks ain


ina - makin kuat meragam pun iya jugak


ciksaya - p,cik tu gelak jea pun tapi dlm hati mesti meradang punya la hahahahaha

zh-ena said...

nia - ha'ah kan klu tertinggal sanggup tu patah balik nak amik puting


zue - nsb baik la pandai cover line hehehhehe


chugie - hehehehhehe mmg bila kami blk umah tergelak besar tengok perangai si budak kecik tu


uda - hhwhwhwhhwh rezeki p.cik tu

Redbloodsnow said...

HAHAHAHA...SYORGA TUEEE KOREK IDUNG :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha