NuffnangX

Thursday, March 4, 2010

Alahai Suamiku

malam tadi buat air longan
pastu letak ice
perghhhhh memang menusuk kalbu la


skang nie malam pun panas gila kan
dah buka kipas atas
tambah lagi kipas meja
still panas lagi
nie yang aku nak try pujuk sayang pasang aircond

kadang2 tu pukol 3am pun aku sanggup mandi jugak
semata2 nak bagi rasa sejuk skit pada badan nie
memang la tak elok
tapi dah panas sangat la
tu baru panas dunia...dah tak tahan
panas di akhirat nanti menjawab la sendiri


jadi ada balance air longan tu
minta la sayang simpan dalam fridge
ok la tu saling membantu
baru la aman rumahtangga


dah tengah malam skit
ingat nak la minum lagi air logan tu
buka fridge
makkkkkkkk aiiiiiiii sayang nie memang la
korang tahu tak suami aku tu simpan macam maner

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

boleh tak suami aku nie letak air longan dalam periuk
rasa macam nak keluar bijik mata aku bila tengok periuk tu

"napa sayang letak air longan nie dalam periuk" aku

"jug tu tak muat la letak dalam peti sejuk" sayang

"kalau tak muat naper letak dalam periuk..jug kecik kan ada" aku

"alaaaa ok la tu asalkan simpan" sayang


rasa geram jea dengar jawapan suami aku tu
jug kecik tu ada jea dalam kabinet
bukannya nak cari
periuk kecik nie plak memang ada di tepi sinki - baru pas basuh
guna mana yang nampak jea

isk isk isk isk
alahai suami aku

23 kata-kata indah:

zue @ annaleeya said...

okla tuh... periuk pon periukla... yg penting simpan kan??? hehehe...

ita cutevirus said...

ena,

sang suami memang cenggitu... malas nak carik sebenornyer..huhuhuhuh... tp, ok la... dari die biarkan sampai bersemut..

ezan said...

hehehhe.. org lelaki ni kadang2 memang camtu kan.. untung kan kat sapa2 dpt hubby yang lebih rajin dr wife ni... heheheh...

** Perfect Love ** said...

eh, nape air longan awak kaler jernih ek. sy pernah masak longan ni, jd kaler itam...

okla tuh.. nak jugak hasben awka tolong awak kann

Diarihatiku1976 said...

hihihi.. lelaki meamng git... malas nak mikir.... sbb tu pompuan kalo jadi bos bagus.. detail.. ahahksss

.::WaNiE::. said...

hahahahah

adehhh selamba ok hahahhahaha

momguess said...

nasib baek die xbuang
heheheheh

~ain said...

cik abang ain kan kalau lepas dia cuci2 ayam, dia buh dalam periuk... letak tmpat air batu.. aduiii laaa..sabar je naaa.. macam tak de tupperware.. tangkap muat je org lelaki ni ..

apappun, syukur laaa dia sudi menolong kita kan, ena...

Ease Basri said...

suami memang macam tu kan... nyampesss.... seb baik syurga bawah tapak kaki suami...ahaks....

CatlinaFly said...

adeh adeh..sakit perut gelak..hihi..dia nak simpan cepat tu..kang lupe..ena, jom join ade giveaway sket kat blog sy :) tak yah wat entry, tinggal komen jek..

mummy_ayu said...

lawak la ur hubby ena..tapim orang lelaki..apa yg sempai dicapai aje..
ok la tyu..janji dia nak gak tolong...he he he

Nana said...

akakakka...lawak baca ni
tp gitu la kan en.somi kita..suka main bedal aje...asal bole je...
tu blom masuk nguruskan anak...klw amrul cuti dia jaga damia kita balik koje tgk anak dah xkenal dah dengan comot nye bole dia wat derk je

tifa said...

Kira boleh la tu ....nasib dia nak tolong . Lagipun kalau suruh orang laki cari benda confirm tak jumpa sebab selalu kita yang buatkan :)

zaza said...

heheh.. sabar je la...! tapi, seb baik nk tlg gak!

MeL MikaiL said...

ahaha! lelaki mmg cmtu la kan? husband i pn sama klu benda2 cmni, lain yg kita expect lain yg dibuatnye..geram tapi kelakar ;P

Redbloodsnow said...

wakakakakaka..lawak okeh hubby ena tuh. guys...biase ler tuh. asal ade dorg rembat je...hehehe :D

chugie said...

kelakar lak entry ni na. eheheh... ok lah tu, dr die x tolong kan.??

saya said...

hehehhee..takpe la.. janji bersimpan dan tak tumpah2.. tu maksudnya tu kalo dah takmo minum yg sejuk nanti blh terus tenggek atas dapor.. air longan panas namanya.. hehhee

zh-ena said...

zue - tu la nsb baik la ader hati nak tolong isteri dia kan


ita - ambil maner yg dpt jea


ezan - mmg payah la nak jumpa..yg rajin skit tu pun dah bersyukur sgt2


perfect love - rasanya fida wat air mata kucing kot sbb air mata kucing klu masak mmg akan jd colour itam @ choc pekat

zh-ena said...

dairihatiku - klu perempuan jd bos mmg cerewet..leceh plak hehehehehe


wanie - tau takper


momguess - blh la di minum blk kan..periuk pun periuk la


ain - tu la maner yg dia nampak jea utk digunakan..bukan nak cari dulu ker


ease - nsb baik la dia nak tolong..betul tak

zh-ena said...

catlina - tu la ok nnti ena terjah blog lina yea


mummy ayu - tau takper..tu la perangai org lelaki


nana - hahahahahha mmg begitu la..dlm jaga dia tu mmg lain dr kita yg jaga kan


tifa - malas nak mencari sebenarnya

zh-ena said...

zaza - ada inisiatif nak tlg isteri la kan


mel mikail - mmg lain dr pemikiran kita kan


zie - rembat depan mata jea


chugie - dlm dia tolong tu yg buat kita alahai suami ku hehehehhe

zh-ena said...

ciksaya - mingkin mcm tu la kot pd pemikiran suami ena hahahahahahha
lawak gak leeya nie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha