NuffnangX

Tuesday, February 23, 2010

Hari Sabtu Tanpa Plastic

kejadian : sabtu malam ahad


kelam kabut jugak plan kami that night
plan last minute la jugak
nak beli barang skit di OU



emmmm cari barang sampai tercangkung2



emmmmm nak beli apa tu sebenarnya
garu dagu yang tak gatal :p



beli something untuk rakan blogger
nak support teman blogger
supaya terus bergiat aktif buat craft
memang super cantik la si gadis tunangan orang nie buat craft kawai
nak tahu teka la sendiri :D


tak lama pun kat bahagian nie
amik yang maner berkenan di hati terus blah
beli present plak untuk pengantin baru
kami beli pasu kristal
memang cantik
lupa plak nak snap gambar :p



sambil menunggu hadiah di bungkus
umairah sibuk plak pilih kad
nak beli kad berday untuk saper tu umairah
untuk wan yea :D



sayang yang ala2 bodyguard
memang asyik main kejar2 dengan anak kesayangan dia jea
hehehhehhe aku plak jadi pemerhati terhormat :p
tak larat nak kejar si kecik tu
ligat semacam jea



hadiah yang tengah di bungkus
lama gila nak bungkus
entah apa la minah tu belekkan
pada hal aku dah cakap nak balut simple ajer
mau 1/2 jam buang masa di situ jea
sayang macam dah hangin skit
aku cuma boleh sengih ajer la


pastu pergi ke bahagian kanak-kanak
beli baju dan seluar baju jalan-jalan untuk umairah
skang nie tengah ada sales untuk PONEY
jadi rembat la seluar dan baju untuk umairah
memang best la
beli 2 helai cuma RM19.00 jea
rembat jangan tak rembat


terus turun ke bawah plak
sebab mak ada pesan untuk beli daun salad
untuk dijadikan hiasan untuk makan beradap pengantin
memandangkan hari sabtu adalah hari tanpa plastic
kalau nak plastic jugak kena bayar 20 sen
jadi beli ajer la green beg tu harga RM4.90
pasnie boleh pakai pergi mane2 [untuk letak baju kotor]
sebenarnya aku memang suka beli green beg nie
sebab colour dan bentuk beg tu memang menarik minat aku
apa jea aku tak beli
giant..tesco..semuanya aku aku beli dan simpan



semuanya sumbat terus dalam beg tu
takder buat pengasingan pun
sumbat ajer..senang



baru aku tahu yang umairah nie gayat skit naik lif
bila nak masuk lif ajer si kecik nie macam dah cuak
siap pandang sekeliling pastu pandang aku dan babah dia
mesti pikir kat maner la aku berada nie hehehhehehe
pastu meronta-ronta nak keluar dari strolley
bagi minum air baru la ok skit
tu pun asyik la tunjuk pintu nak keluar


emmmmm harap tak la bawak ke besar
fobia naik lif :D


harap si gadis yang terima hadiah tu akan suka
dengan pemberian dari orang jauh nie :D



18 kata-kata indah:

~dARlee zURiS~ said...

suka gak beli beg2 tu
tp..setiap kali g sopim,mesti lupa nak bawa.hehee...

haaa...tau sape!
*wink wink*
tuk tunang org tu je ke?
tuk bini org nie takde?
;P

shafarina said...

Alhamdulillah, ada jugak yang peka kan kempen hijau nan satu ni. Hanya di Selangor.. dan Penang kot.

Kak Wan, tak kira Sabtu dah. Selagi benda yang dibeli tu boleh muat dalam beg tangan gedabak ni ha, Kak Wan masukkan aje, taknak plastik. Kalau beg tangan tu kecik, satu plastik besar je minta, lepas tu yg lain2 sumbat sekali.

Harap2 sumbangan kecik ni membantu. :)

saya said...

haaa..say apon tau..ni mesti hadiah balasan menang hari tu ye.. aduhaii.. baiknay ena ni. saya pernah nampak signboard hari tanpa plastik tu tapi tak pernah cuba la pulak.

[-suziey-] said...

hmm dh kena sopping penuh 2 troli xde plastik..adeii..

waa untung gadis tu nk dpt adiah beso:D

Farra Dhelina said...

huhu sy belom terkena lagi shopping tanpa beg plastik..haha hrp2 jgnlah kan..adeii..

amboi, sempat lagi bergambar yeaa.. ;)

e.l.i.s.s.m.i.e said...

baju anak harus ada kan?ehehh.aku tak pernah lagi shopping hari sabtu.sure elakkan punya.hhahaha

chugie said...

same lah na.. aku pn shoping tanpa bag on the same date tu..

na, x nk buat contest lg ke?

azzul said...

bagus gak kempen tu kan..dulu tak pernah aware nk bw beg sdr ms gi shopping..skang klu gi shopping ari sabtu mesti dh ingat utk bw beg sdr...

Zura said...

sbb tue ktorg susah nk shopping ari sabtu...ade beg memasing maleh nk bawak..

Eyriqazz said...

bagus inisiatif...bagus untuk alam sekitar..patutnya buat tiap2 weekend..

Redbloodsnow said...

hikhikhik. recieved sudah ur gift. super sokka wehhhh enaaa!!! mwahhh mwahhh mwahh. ingatkan ape taw gift. alih² bukak tgk tools utk buat craft, perhhh!!! terus tersenyum meleret zie taw.. sgt² terharu taw ena.

bek ati sungguh ena ea. masok kontest xde, x pasal² dh gift...hikss!!! yeahhh support zie yg tgh mendaki nk jd crafter tegar...aharkss!!!

tenkiu once again taw dear...cygggggggg ena!!!

.::WaNiE::. said...

suke jugak beli green bag, sbb kadang2 beli brg tak plan..green bag besar, convenience, cantik2

zh-ena said...

zuris - untuk bini org tu kena tggu bby keluar baru ader brgnya hehehehe


k.wan - betul tu sepatutnya wat tiap2 hari jd takder la penggunaan plastik lg kan


ciksaya - tu la skang nie nak pergi shopping hari sabtu kena la bwk beg plastik sendiri


suziey - penuh 1 trolley pastu kena pikir nak bwk ke dlm rumah mcm maner

zh-ena said...

farra - kata blogger tegar jd mmg kena selalu berposing la hehehehehe janji suami layan


elis - tu mmg tak dpt lari la. mmg selalu la kena sambar utk ank kesayangan hehehehe


chugie - nak gak buat contest tapi tggu la


azzul - ena mmg letak jea dlm keta..sng kan

zh-ena said...

zura - korang berkira nak bwk beg la nie


cikgu - wat tiap2 hari plg ok kan


zie - harap zie suka ngan gift tu


wanie - pastu blh jea sangkut kat bahu kan..comel je bila bwk

~ain said...

bagus beg tu, boleh guna banyak kali...

Cik Mont said...

uikss.. samelaaa.. saya juga suka beli eco bag tp kdg2 slalu lupa bwk bila pegi tesco utk beli groceries.. rugi point di situ.. *sob*

zh-ena said...

ain - tu la kan boleh pki utk isi benda yg lain jugak


cik mont - boleh menambahkan bag yg sedia ada hehehhehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha