NuffnangX

Wednesday, February 24, 2010

Skandal dan Tempat Kerja

panassssssssss [ikut cakap fazura dalm filem pisau cukur]

semalam jumpa member sekejap
sempat la borak2 sekejap
masing2 dah lama tak jumpa jadi banyak perkara yang nak dibualkan
entah macam mane tercerita plak pasal hal tempat kerja
dan tercerita plak skandal yang terjadi di opis dia


mungkin kejadian nie pernah terjadi
di tempat kerja korang jugak agaknya
ialah tempat kita berjumpa hari2 kan
yang bujang bertemu bujang - kawen memang manis jea
yang duda bertemu janda - kawen memang bagus elak umpatan
yang isteri orang bertemu laki orang - SKANDAL memang tak bagus


perkara nie yang aku nak perceritakan
skang nie macam selalu jadi issu jea
suami curang
isteri curang
curang plak pada teman sekerja jugak
adakah perjumpaan hari2 membibitkan/menjadikan kecurangan itu terjadi
tidak ingat kah pada pasangan yang ada di rumah


kes 1 :

perempuan bekerja di bahagian reception
lelaki plak bekerja di bahagian store
kedua2nya sudah kahwen
bila rahsia terbongkar [ialah rakan sekerja mesti la tahu jadi nak taknak pasti ada jugak
akan beritahu pada si suami tersebut]
bila dah terbongkar..kecoh 1 opis
bertumbuk suami dengan lelaki tersebut
suami yang dah panas baran terus ceraikan isteri di situ jugak
memang panasssssssssssssssssss


kes 2 :

lelaki dan perempuan nie bekerja sebagai marketing
jadi memang selalu la akan out station
dah selalu berjumpa terbibit la perasaan cinta tu
bila kena ditugaskan out station ke ........... [dirahsiakan]
memang bangang la kan sebab pasangan nie tempah bilik 1 jea
tidor la dalam 1 bilik
pastu ader buat pencegahan maksiat
kantoi la
suami nie dapat tahu terus serang isterinya
bercerai la jugak
panasssssssssssssssssss


kes 3 :

bekrja 1 tempat jugak suami isteri nie
tapi yang curang si suami
isteri memang tahu
tapi masing2 buat tak pedulik jea
pelik kan..biasanya mesti dah bergaduh @pun dah bercerai
tapi pasangan nie cool jea
rakan sekerja yang tahu pelik jea tengok
pernah tu terkantoi dating pastu pasangan nampak
tapi rilekkkkkk jea dan terus blah
macam tak nampak apa2
memang panassssssssssssssss


tu la kan
lumrah kehidupan skang nie
ada yang kerja tak satu tempat tapi curang jugak
ada yang kerja satu tempat tapi tetap la jugak curang
jadi tepuk la dada tanya la selera
selagi ikatan suami isteri itu masih sah
setia dan letakkan kepercayaan pada pasangan kita
tapi jangan la sampai tak check langsung
kita sebagai perempuan jangan la plak wat dekkkkkkk jea ngan suami kita
kena la tunjukkan sifat cemburu jugak [walaupun pada dasarnya kita tak cemburu pun]
sebab pada ego lelaki diorang nie jugak kita nie tunjuk rasa tergugat
kalau kita sentiasa cool jea tu yang nak cari jalan lain
nak pecahkan cool kita tu
nie pada pandangan aku saja la
kalau setuju angkat tangan :p


PANDUAN SPONTAN UNTUK MERAPATKAN HUBUNGAN SUAMI ISTERI :

kalau nak baca kena la klik di sini -------------->


21 kata-kata indah:

momguess said...

aku penah ada scandal kat opis
waktu tu aku single tapi si dia dh ade gf....
keji tak???

zue @ annaleeya said...

takut kan dgr kes2 cenggini... bini org dgn laki org... laki org dgn bini org... huisshhhh... mcm2 hal...

A N A K - A N A K K U said...

erm...menakutkan....nak ckp lelebihpun x berani, tkt terkene btg hidung sendiri, sbb kekadang dlm dok jaga baik pun, terkena gak...hopefully kita di jauhkan lah...

saya said...

panassss..panassss.... takot la keadaan macam tu..takmau pikir tapi mesti amik tau.

chugie said...

amboi..panas ko! memang x fatut lah dorang ni.. eee kwan2 ku sekalian..kite doa minta jauhkan bende ni dr idup kite k.. amin..

Redbloodsnow said...

pada siapa² yg terlibat dlm kes² spt di atas. pesanan zie satu je -->> CUBALAH UTK SETIA...hehehe

zaza said...

Benda ni boleh berlaku tanpa disedari!
Minta2 dijauhkan.. Amin!

unlisted_one said...

isk,..seram ler. nauzubillah, mintak dijauhkan la pada diri sendiri dan orang keliling.

♥z@z@♥ said...

aku pun menyampah nga org cmnie..klau ko nak curang ko xyah kawen weh..wat semak jek..paling pantang aku org yg curang..mengong..marah nie...

atty's said...

macam2 sekarang nie ..

.::WaNiE::. said...

kat opis den ado ena, suami orang & isteri orang..tapi sib baik si isteri orang tu dah berhenti bulan lepas kalau tidak nak muntah tengok

Tapi skandal dorg masih onn :P

mommy twin said...

zaman dh semakin maju, tp manusia berpikiran smakin kolot. hope jauhkan daripada family kiter... amin...

zh-ena said...

momguess - blh wat story panasssssss nie


zue - harap kita tak terjebak sekali


anak2ku - harap begitu la kan..setia pada suami msg2


ciksaya - mmg panassssssss hati2 jgn smp terjebak

zh-ena said...

chugie - mmg kan..harap tak terjadio pd diri kita dan suami kita tak terlibat..minta dijauhkan


zie - setia pd dillah erk :D


zaza - sebelum terjebak baik jgn nak rapat2 dgn org lelaki di luar sana


unlisted_one - harap begitu la kan

zh-ena said...

zaza - sabar zaza :D


k.atty - betul tu k.atty..mcm2 hal skang nie


wanie - suami dia tak tahu ker


mommytwins - harap begitu la kan idah

~ain said...

ui.... bahaya betui kan.. kesetiaan tu penting! baik pompuan ke lelaki ke..

zh-ena said...

ain - betul tu kesetiaan yg plg penting

.::WaNiE::. said...

ena, pandai coverrrr

zh-ena said...

wanie - pandai cover pun tetap dpt di hidu ngan staff yg lain..diorg nie tak pikir dosa ker..pelik kan

Anonymous said...

Kat kilang saya tu Automotive industries sdn bhd. Ada sekor betina tu dah la bini orang, kerani cabuk je, skandal dgn suami org manager department lain. Sms la, call la bagai hari2. Memang sial la betina tu. Elok kene cerai la dengan laki dia. Yang jantan ni pun satu, dah takde betina lawa lagi ke ko nak? Bini sikit punya cantik. Kalau aku kasi free betina tu pun tak ingin la

Anonymous said...

Kat kilang saya tu Automotive industries sdn bhd. Ada sekor betina tu dah la bini orang, kerani cabuk je, skandal dgn suami org manager department lain. Sms la, call la bagai hari2. Memang sial la betina tu. Elok kene cerai la dengan laki dia. Yang jantan ni pun satu, dah takde betina lawa lagi ke ko nak? Bini sikit punya cantik. Kalau aku kasi free betina tu pun tak ingin la

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha