NuffnangX

Tuesday, February 9, 2010

Nak Jugak Bawa Bag Sandang

kejadian : pagi isnin sebelum hantar umairah ke rumah babysitter

skang nie tengok jea aku pakai handbag nak pergi kerja
si kecik nie pun nak jugak handbag
semua bag yang aku bagi si kecik nie pakai
semuanya di baling [maknanya tak suka la tu]


tetiba teringat plak
dulu time pergi karnival drypers
aku ada terima bag sandang
jadi masuk la bilik store memunggah barang dalam kotak
finally dapat gak cari bag sandang tu
bila tunjuk pada umairah
terus jea senyum lebar si kecik nie
oooooooo nak bag sandang..cakap la [ nnti umairah cakap aku plak yg tergamam hehehehhehe]


jadi pagi semalam umairah dah bawak bag sendiri
bila tunjuk pada Efa
Efa cakap umairah memang nak bag sandang sebab nampak kakak-kakak
bawak bag pergi sekolah
tu yang selalu berebut bag di rumah Efa
laaaa awat tak habaq
ada jea bag tu di rumah
jadi umairah dah ada bag sendiri
tak payah la nak berebut lagi ngan kakak kan


jadi dalam bag tu
aku letak la sekali buku mewarna ngan pensil colour
boleh la belajar di rumah Efa nanti
selalu berebut dengan kakak-kakak dia jea



"cute tak umairah bawak bag auntie-auntie semua"



"cepat la ibu..asyik nak amik gambar jea..nnti ibu yang lambat sampai opis"



"ibu nie tak abis-abis tau..nnti lambat salahkan umairah plak"



"susah-susah, umairah naik kereta sendiri la"



"hah tengok ibu..umairah boleh naik sendiri tau..umairah dah besar"


hehehhehhe tipu la kan umairah boleh ddk sendiri ke carseat tu
mesti la aku yg letakkan ke situ
umairah cuma panjat skit jea utk naik ke kereta hehehehehe



@@@@maaf la teman blogger semua
dah jarang masuk dan tinggalkan komen pada
blog teman2 tersayang..masa mcm tak mencukupi
untuk aku terjah ke blog teman-teman..
tgh malam baru la aku sempat buka blog
setelah umairah tidor..di opis plak pc mcm
hampeh jea..tak blh plak buka blog,
pc dengki kat aku tu grrrrrr @@@@

7 kata-kata indah:

atty's said...

comeynya umairah..

saya said...

bdk2 skrg mmg bijak2..cepat belajar..nampak je benda2 dah blh paham kegunaan atau perbuatan...

ezan said...

comel la uamirah bawak beg sandang.. dah cam budak besar la pulak tgknya.. hehehe...

chugie said...

ee..cantik lah baju umairah na..

Ease Basri said...

bebudak skrg super bijak...hehehehe

~ain said...

grrrrrrr.. geram tengok umairah

Redbloodsnow said...

sumpah ena!!! serious giler weh umairah bw beg sandang. cam anak patong jek...grrrr gerammmmm

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha