NuffnangX

Friday, March 12, 2010

Gabra Gila Beb

memang aku gabra tak ingat tadi
sampai jea di toll Plus nak keluar ke PJ tu
aku masukkan tangan dalam handbag
cari-cari tapi tak jumpa
ehhh pelik

terus ambil handbag letak atas paha
time tu aku dah slow kan kereta
sambil drive slow tu aku geledah cari benda tu
tapi pelik maner la plak benda nie


dah puas geledah baru confirm
yang wallet aku tertinggal di opis
alamak macam amner nie
memang dag menggelabah abis la
nak bayar toll mcm maner kan


tinggal lagi satu kereta jea di hadapan untuk blah
pastu giliran aku plak
dalam gabra dan kepala blank jea
tetiba tangan aku tercapai bekas duit syiling dalam kereta
hahhhh terus korek dalam tu
adalah lah 50 sen
tak cukup lagi 50 sen nie


kereta depan dah bergerak
turn aku plak nie
macam maner nie
ingat nak jea senyum boleh la lepas kan
tapi ko ingat apa
toll tu bapak ko yang punya
heheheheheh


terus aku terbalik kan handbag aku
hah amik ko semua duit syiling keluar
hahahahahah lebih dari cukup sebearnya
hehehehehe dapat la aku bayar toll yang berharga RM1


kadang kita pikir
RM1 tu kecik jea
bila dah menggelabah macam nie 5 sen pun boleh cukupkan RM1 tau
pas nie kena letak jea duit syiling banyak2 dalam bekas duit tu
pastu kena tinggalkan spare duit RM dalam kereta
sorok la maner2 tempat pun dalam kereta
asalkan ada spare
pengalaman getir aku hari nie


sampai opis
buka jea pintu
elok jea si hitam manis nie

ada atas meja
lagi satu kan... nasib baik la duit tak hilang
dalam wallet nie semua duit nak bayar :
*kereta 2 bijik
*umah sewa
*duit roadtax keta
*duit kredit card
*duit nak bayar bil utilities

semua aku simpan dalam wallet nie
kalau hilang nagis tak berlagu la
lebih RM2k dalam wallet nie
nasib baik la opis aku takder orang
kalau tidak uwaaaaaaaaa

balik kerja nie baru la nak bayar semuanya
rezeki aku masih di situ :D

16 kata-kata indah:

A N A K - A N A K K U said...

anak baru sorang, ko dah nyanyuk...hahahah bahaya tol, kalau hilang kau tmpg menangis na...kalau suami ko tau mesti keen bebel...heheheh

Sidratul Muntaha said...

beringat lebih sikit ena
standard arr klu terlupa
aku pun rajin jugak tertinggal wallet kat opis
seb baik opis aku dlm lab..
takde pencuri nak masuk dari bumbumg syiling
klu opis admin..
adei..
dgn petty cash pun dia leh sebat.
nak buat camnerkan?
bile dtg pelupa tu..
selalunyer mmg rezeki org lain ler klu tak sempat nak selamatkan

mummy_ayu said...

kalu ayu pun sure gabra gile..takut kena marah hubby lagie tu..
syukur rezeki ena masih ada..amin!!

chugie said...

ish..careless nye ko ni na. selamat x hilang purse tu.. manyak wo!

norly saliana @ mamazahra said...

sian ena.
kalau bab tinggal wallet ni, norly penah jd lebih teruk.bleh gi tukar tayar kete yg pancit tp x bwk wallet.
elok je buat muka seposen kat toke cina tu, janji nak dtg bayar balik.nasiblah toke tu memahami.huhuhu

Redbloodsnow said...

perhhh nasib baik duit x ilang. kalau taw....awal² zie jd toyol dh...hahaha :P keji kan :P

ita cutevirus said...

fuhh...naseb baik ena.. huhuhuhu...
tp, kan, ita ade satu tips.. utk elak gelabah camtu... bukan pakai touch b go...
tp, bile kite melangkah je masuk dalam kete, kite da tau kan destinasi kite...
so, kite da boleh agak toll yg kite akan lalu & brape bayarannyer... so, siap²kan duit tu.. letak kat tempat letak duit dalam kete...
kalo boleh siap² letak utk pegi balik punye toll la kann... senang ena..
nanti takdela bile sampai toll kite baru terhegeh² nak kuarkan duit.. tol tak???

Ease Basri said...

2k dalam wallet... nak half boleh... half aje... tak semua pun... bole la...hehehehehe

.::WaNiE::. said...

iskkkk..nasib baik tak hilang..bahayanya tu kenapa tak bayar onlinee..kuar duit banyak banyak

hahah husband wani penah jadi canie..siap benti tepi highway call wanie kekekek..kelakar betul, sib baik salu jek syiling jatuh2 bawah kusi so wani suruh dia cari celah2 kusi

~ain said...

haaaaaaa... nasib baik laaa tak hilang.. kalau laaaaaa... ish ish.. menangsi tak berlsgu laaa

zaza said...

nasib baik.. aku plak pernah tinggal purse kat toilet!.. bengong tul.. pas 3 minit, msk balik nk amek.., hampeh!.. Hilang dlm rm 300..

soffya said...

harus hati2 tau...

tunbegia said...

sudah terhantuk baru terngadah kanns,

salamm,

zh-ena said...

anak2 ku - makin tua kot heheheheh


ayu - petty cash ena pun pernah hilang tau..tinggal hangbag sekejap jea bawah meja terus boleh hilag..mcm toyol jea tetangan bdk2 opis nie


ayu - tu la nsb baik la masih ada lagi


chugie - klu ilang kena pinjam ngan along la :p

zh-ena said...

norly - nsb baik la taukey tu ok kan


zie - zie kena tukar colour hijau dulu la hehehehehe


ita - klu ena nie selalu merewang jea..tak confirm nak pergi maner ikut jea gerak hati nak menyinggah


ease - tu dah budget utk byr semua benda tu heheheheh


wanie - suami ena bg cash mcm tu jea kat ena..lantak ena la nak byr mcm maner pun


ain - banjir kat sini ena nangis


zaza - mmg nak hilang kejap je kan


soffya - tu la pas nie akan lebih berhati2


tunbegia - mmg mcm tu dah kena baru nak ingat tapi pastu buat jugak lg :p

CuTeMiUt78 said...

uuisshh,.. dik sib baik selamat duit2 tu... klu tak.. bukan setakat ko nangis tak berlagu.. mau meraung2 dah tu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha