NuffnangX

Wednesday, March 17, 2010

Bakar Ikan Di Malam Minggu

malam ahad yang lalu
dinner kami malam tu
ikan bakar dan udang bakar yang fresh
ialah kami kan pergi tangjong karang siangnya

jadi sebelum balik kami singgah sekejap
pasar di pasir penambang
ikan dia memang semuanya fresh2 belaka dengan harga yang murah jea
mak memang borong ikan la
aku cuma tengok jea dan bg duit pada mak

nak beli untuk umah aku
emmmm berbulan2 la dalam fridge nnti
biasanya aku akan beli lauk bila aku rasa nak masak
sebab bukan selalu pun aku masak
tengok pada mood
jadi memang membazir jea kalau simpan lama2 dalam fridge
nanti masak tak sedap
sebab lama tersimpan kan


udang laut
memang sedap
sekilo RM40
kalau makan di kedai mahu lebih kena charge nie
baik beli sendiri pastu bakar sendiri
nak makan lebih pun takper



orang kuat nie
heheheheheh buat tempat untuk bakar udang dan ikan
kalau takder bakar atas dapur jea la
adk aku pemalas :p



dah arang jadi bara
baru la sobri datang
hehehehhe aku tumpang tengok jea



ikan siakap laut
memang sedap rasanya
sebab biasa makan ikan siakap sangkar kan
yang nie rasanya manis dari biasa



pija makan udang
asyik la berebut dengan umairah
kdg2 tu plak umairah plak berebut dengan pija
memang tak boleh duduk diam 2 pupu nie



umairah dengan udang



nak makan sendiri tak boleh
jadi wan dia la yang tolong kopekkan
memang banyak la budak 2 orang nie ratah udang


next month nak datang lagi la
boleh la beli ikan fresh lagi
saper duduk di area kuala selangor maner nak beli ikan fresh lagi yea

8 kata-kata indah:

Cik Mont said...

CikMont pun slalu jugak borong ikan di pasar pasir penambang nun.. siap bwk tong besar lg nak isi.. hehe..

Nana said...

wah beznye makan ikan fresh kan

saya said...

seronoknya buat bbq ramai2 ye.. saya memang la paling suka makan cifud. huhuhu...

.::WaNiE::. said...

hehehe mmg rambang mata lah kalau pi pasar penambang tu lagi2 tengok udang dia..

tengok kerang besar2 gedabak tu pun tergoda hahaha

~ain said...

ikan siakap? oh..... laparnya!

Uda said...

bess nya lepak ramai2 makan ikan bakar ..fresh lagik.. uii besar udang tu..

norly saliana @ mamazahra said...

mak ai, terliur tgk udang fresh tu.
dah lama, tak buat mkn2 dgn adik-beradik.nak kena buat neh...hehe

zh-ena said...

cik mont - tu la ena tgk rata2 yg dtg bwk bekas nak isi ikan semua..bagus betul la


nana - mmg best klu nak dibandingkan klu kita beli ikan di pasar2 biasa tu


ciksaya - ena tak blh mkn sgt seafood sebb badan akan gatal


wanie - time ena dtg tu takder plak siput2 semua..kebanyakkan ikan dan udang jea


ain - ikan siakap msk 3 rasa perghhhhh meleleh air liur


uda - udang besar tu angkat jea dr tempat paggang terus jea lesap hehehehehehe


norly - bila berkumpul dgn semua org mmg best kan..meriah jea suasana

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha