NuffnangX

Thursday, March 11, 2010

Kempen Satu Juta Tandatangan untuk "90 hari untuk ibu"


jom ramai2 join kempen nie
untuk kita jugak yang akan jadi ibu kan
malaysia bagi pekerja wanita cuti bersalin hanya 60 hari kan

kalau di :

* Singapore – 112 days (16 weeks)

* Thailand – 90 days (3 months)

* Cambodia – 90 days

* Indonesia – 90 days

* Malaysia – 60 days


yang paling best adalah singapore la kan lama tu cuti :D
jadi harap gov dapat luluskan cuti 90 hari untuk pekerja wanita yg bercuti bersalin nie
ialah dapat la eratka hubungan antara ibu dan anak


aku tahu pasal kempen nie dari Nia


kalau korang setuju dengan kempen nie
apa lagi jalankan tanggungjawab anda
sebagai rakyat malaysia
yang mahukan hubungan yang lebih erat bersama dengan anak anda

untuk join kempen nie
sila klik di sini ======>


10 kata-kata indah:

oli said...

sokong! sokong!!!

zh-ena said...

oli - oli undi tau..utk kita jugak akan dtg :D

Redbloodsnow said...

yeahhhhh sokongggg sokongggg :P

Nana said...

klw kita dok singapore kan agk2nye abes pantang tu tros anta surat resign hahah psl lama sgt dok umah sian nk tgl bb kekekeke

HOn3YB33 said...

sokong..!! sokong..!!

unlisted_one said...

tak sangka pulak kita consider paling sikit cuti bersalin..huhu..ke ad negara lain yg lagi sikit dari kita yek?

Zura said...

aku xsokong.....uwaaaaaaaaaa....nti teruk aku kena replace tmpat mber aku....

hahahaha...

Mama_Aqish said...

sokong2 sebab kiter pun kaum ibu gak

saya said...

wahh.bagus tu.. mesti tandatangan.. untuk kebaikan bersama! hehehe...

~ain said...

setuju kalau cuti 90 hari ni, sebab bagus untuk anak.. untuk keluarga....

tapi dari segi pengurusan syarikat tu, kena cari jalan lain untuk mengatasi masalah seperti kakitangan lain kena replace yang bercuti tu.. ~macam zura.. hehehhehe

mungkin bagi elaun ke pada yang me 'replace' tu..

atau gaji yang bercuti tu, di cut sikiiiiiittt ke untuk bagi elaun pada yang me replace tu.. hahahah (yang ni i pun macam tak berapa rela)


eh.. terpanjang pulak bebel..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha