NuffnangX

Wednesday, March 10, 2010

Dah Pandai Demand - Macam Artis plak

petang semalam balik rumah mak sekejap
dalam kereta tanya umairah

"umairah nak mamam tak"
terus si kecik tu buat gaya nak makan..hehehhehe kelakar jea
"umairah nak makan apa nie"
kebetulan aku ikut rahman putra dan ada mc'd
terus jea si kecik nie tunjuk mc'd
dari jauh memang dah nampak M dari jauh
laaaa dah pandai demand skang nie nak makan mana
pandai la si kecik nie


sebelum nie memang dah selalu bawak umairah makan di Mc'd nie
mungkin dari situ umairah dah tahu mc'd adalah tempat untuk makan
pandai anak ibu nie :D


memandangkan aku tak makan time luch jadi
aku makan burger
umairah plak biasalah kan
sudah pasti la happy meal sebab boleh la dapat toy
sambil makan sambil boleh main



tapi kan nugget KFC lagi sedapkan
sebab nugget mc'd nie keras skit
kalau aku bagi umairah makan
aku akan togelkan nugget tu
aku makan kulit luar nugget tu
ialah keras umairah nak gigit



nampak tak brother yang duduk belakang umairah tu
umairah main chak chak chak dengan mamat tu
hehehehhehe dari mamat tu taknak layan umairah
terus jea layan umairah tu
memang kelakar tengok



baru rasa skit ice cream tu
umairah dah buat muka sejuk
hehehhehehe sejuk sangat la tu


jadi dinner malam tadi
kami cuma makan mc;d saja
sayang plak kerja malam
kalau sayang ada boleh la masak di rumah @pun makan di luar sahaja


budak skang nie dah pandai meminta jea kan
aku dulu makan lempeng jea time kecik2 dulu
tak merasa la nak makan mc'd nie
kalau minta kene lempang kot ngan mak aku
jadi baik la makan lempeng dari makan pelempang kan

15 kata-kata indah:

zaza said...

ena.. ko igt tak ms kita kat kolej dulu?
suka mkn "happy meal" pasal nak kumpul mainan tu?
hahah.. skrg tradisi dah diturunkan kat Umairah dah..

Ease Basri said...

Budak sekarang memang advance...huhuhuhu...

Ease Basri said...

Budak sekarang memang advance...huhuhuhu...

Asmahani said...

ini dipanggil 'request' yang.. hehhe... 'demand' kalau kita nak bagi yang lain dia nak yang lain.. kekkeekeke....

and lempeng sekrang pun dah mahal. semalam makan kat geylang kopitiam, tengok ada lempeng ( 2-3) jenis dalam menu dia.. sekepin RM2 tu.. huhu..

saya said...

huiii..budak2 sekarang punya demand lain macam. baru darjah satu dah pandai nak minta hp.. bukan hp biasa..siap cakap nak yg ada 3g bagai..pengsan.

chugie said...

amboi umairah..pandai ye awk demand2 ngan ibu..

p/s: best tul tengok anak dah pandai makan sendiri..

~ain said...

dulu nak makan mcD? janganlah nak berjarap.. masa tu mak pak tak de duit mana kan...

.::WaNiE::. said...

huhuhuhu dulu2 jangan harap le makan mcd :P huhu dapat tau mcd tu ape kire tak teruk sgt kan?

hahahahaha

Uda said...

anak2 sekarang ni.. nampak jer "m" besar tu dah tahu.. mesti ajak.. mkn tak laa byk sgt.. diorang suka toys ngan suasana kat situ.. nampak ceria jer..

Mak Su said...

hehehe, telatah baby gembira 'baby umairah' :)

Eyriqazz said...

pengaruh iklan kot ni..

zh-ena said...

zaza - ha;ah kan..kita dulu pun suka sgt la mkn happy meal semata2 nak dptkan hadiahnya


ease - tu la pasal..nnti apa plak la nnti


asmahani - heheheheh yea ker..kesilapan teknikal..skang nie pun dh ada jual lempeng kan tapi lg sedap klu mak yg buatkan hehehehe


ciksaya - ena dulu blh pegang hp pun umur dah 18 thn..skang nie umur 3 thn dah ada hp sendiri


chugie - nnti fatin dh pandai mkn sendiri ko yg pening kepala nnti chugie..tak larat nak melayannya

zh-ena said...

ain - mc'd pun ena tak tahu lg time kecik2 dulu..rasanya start mkn mc'd pun umur 17 thn pas dpt result spm


wanie - hahahahhaha mmg pun


uda - ha'ah mkn tak sgt tapi toy yg penting..nampak jea kotak tu terus geledah dlm kotak happy meal tu


maksu - hehehehhee


Eyriqazz - pengaruh dr mak dia jugak heheheheh selalu bwk g mkn di mc'd :D

CatlinaFly said...

adesss...terliur tgk sundae tu..mmg faveret auntie ni umairah..btw, start umur bpe ye uamirah mamam aiskrim?masa 10 bulan dah pernah kasi E-ein try sekali tapi sekali tu jelah pastu tak bagi lagi..tggu lepas besday setahun lak kot hehehe

zh-ena said...

lina - entah la tak ingat la sejak bila kami pernah bg umairah mkn ice cream..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha