NuffnangX

Saturday, November 3, 2007

emmmm

hari nie aku posa..tapi sayang tak posa sbb dia 1/2 day ari nie..aku buatkan bento utk syg, sebenarnya syg tak kasi aku buat bento ari nie sbb aku kan posa, cian kat aku..tapi aku nak buat jgk..ala aku posa pun tak terliuh punyer aku tgk food yg ada kat dapur nie..

memandangkan kena rush hour sbb dah lambat..aku buat simple ajer..5 minute utk siapkan bento utk sayang..fuhhhhh mmg kelam kabut..

finally siap jgk..aku gorengkan telor pastu aku letakkan biskut jacobs ngan ada pencucu mulut buah2an (buah nie aku buat satay mini)..pastu aku bekal kan sekali kek kurma ngan kek chocolate badam yg aku buat mlm td..aku letak lebih supaya syg blh jamu kwn2 opis dia..


bento rush hour - jd tak telor tu muka monyet (mcm tak jd ajer)


kek choc badam ngan kek kurma - aku wat robbot face (letak jam strawberry ngan buah anggur)

shumie plak MC..aku dah siap bwk kek yg dia order lg..dia msg aku yg dia kat klinik, tgh check ngan doctor..aku suh dia dtg opis utk amik kek yg dia order..tak lama tu dia dtg..wah wah wah dgn berseri2 dia dtg opis ari nie..nak tau kena la tgk sendiri..ssssssssshhhhhhhhhhhhhh rahsia tau :D

11 kata-kata indah:

nanonano said...

kek tuh lg enak tanpa muke robot tuh kot,
hihi
:p
rajin ek ena skunk..
:)

zarena heeney said...

hahahaha btl tu tapi time tu tgh pegang jam jd tibai ajer letak..mesti kena gelak kwn2 hubby kat opis

julia said...

ena,
tips wat bento:
lagi kecik bento boxes, lagi cute la jadinye..
cuba praktikkan tiga color, merah, hijau & kuning/orange.
looks more happy. =)

zarena heeney said...

yea ker, ok ena akan praktik kan

Mak Su said...

aiyak.... robot face lawan monkey face

mama ranggie said...

kreatif betul...

zarena heeney said...

mak su - hahaha tu yg terlintas kat pikiran ena utk buat bento that morning..kelakar kan :P


mama ranggie - takder la kreatif maner pun..main letak2 ajer :D

Faizah_Haris said...

ena...
lajinnnn nyerrrr...waaaa...waaaa...ekceli kan..heheh nak tanye...ape mende 'bento' tu?? hihihi...selalu tgk...tp tak tau mende tu namanyer bento...ahaksss...

psssttt!! sedap laa kek tuuu....terliur arrr

zarena heeney said...

faizah)haris - bento tu nama Japen..tapi kalau m'sia panggil bekal utk bfast, lunch @pun dinner..suka panggil bento sbb bunyi nyer cute..

klu terliuh leh la tempah dr ena ahakss :D

Aku Bukan Bidadari said...

huwaaaa sumer org dh pandai wat bento..tiara jer tak pandai lagik.. jeles!

zarena heeney said...

bidadari - ala main letak2 jea..jom ramai2 kita wat bento!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha