NuffnangX

Wednesday, November 14, 2007

AkU SeLaMaTkAn KuCiNg iNi

kat parking Summit USJ ari tu, aku nampak anak kucing bwh keta..time tu plak keta tu mmg nak gerak, nasib baik salah sorang member keta tu dgr ada kucing bwh keta diorg..semua la turun nak halau anak kucing nie dr bawah keta..ada la nak dekat 5 minute diorg nak halau anak kucing tu..mcm2 benda diorg buat..panggil push push push tak nak gak kuar..petik2 jari pun taknak gak kuar..

finally driver keta tu start keta pastu tekan minyak kuat2 than baru lah anak kucing tu lari..anak kucing tu lari kat bawah keta sebelah keta aku..cian plak aku tgk anak kucing tu..aku pandang sayang


"yea la g la amik anak kucing tu, sayang kesian kan..g la amik"


aku tak ckp apa2 pun tapi nasib baik la suami aku paham ngan keprihatinan aku kat anak kucing tu..


"tak sesuai anak kucing nie tinggal kat tempat parking keta nie..ari nie dia mungkin selamat tapi akan dtg kita tak tahu mcm maner kan..baik kita selamatkan dan letak kat area umah kita mailto:ker..@pun letak kat bwh umah kita.."


sayang cuma senyum ajer..paham sgt ngan perangai aku bila tgk kucing yg terbiar nie


dlm keta anak kucing nie bising sgt..rasanya menangis..aku bg biskut meiji kat dia, taknak mkn pun..jd aku letak kat paha aku, pastu aku belai2 skit..terus senyap..dah tak nangis pun..


smp umah aku bg mkn ayam KFC yg ada lg..2 ketul tau bg mkn pastu sayang watkan air susu..mmg lapar sgt anak kucing nie..aku letak nama dia BOBO..mmg licin dia mkn..


dah abis mkanan dia, sayang letak bobo nie kat bawah..kat sini mmg byk kucing..org kat apt kami nie pun baik hati sgt sbb mesti ada mknan kucing yg ditinggalkan supaya kucing2 nie dpt mkn..ada yg baik hati lg letakkan bekas makanan kat depan pintu umah supaya ada kucing yg larat naik tangga mkn kat situ..kucing kat sini pun bersih2 jea bulu diorg..aku time balik kerja jea mesti gendong kucing2 naik atas..bagus kucing2 nie sbb diorg tahu limit diorg kat ner..tak pernah pun msk umah, msk pun smp tahap kat depan pintu umah ajer..


aku harap bobo dpt sesuai kan diri dia kat sini..sihat..ceria..tak cedih2 lg..& dapat kawan2 baru :D






tgh mkn..cian kat bobo nie kan

5 kata-kata indah:

green apple said...

baiknya dak ni bawak kucing balik umah.

akak ni rimas sket ngan benda bebulu.
lemassssss.

hihihi.

akirasuri said...

Baeknya :)
mesti penyayang ni :)

suka kucing!
suka! Bobo comel..
geram geram!
nanti tolong kiss bobo bagi pihak saya ek :D

nanonano said...

hehe..
sy kurengggggg sket ngn kuceng2 ni..
xpndai nk jage..
tp klu nmpak cm trbiar gtu jek..
ksian gak..
tambah2 lg yg kecik lg..
ishk..

waaaaa...umah baru ea?
:D

julia said...

jangan buat susu utk anak kucing.
JANGAN.
kalau wat gak, lagi seminggu dua mati. sbb perut kucing tak sama ngan manusia. & susu utk manusia tak sesuai ngan kucing. dia cirit sampai berdarah2 nanti, kurus then mati.. mau gitu ?

kalau sayang pada bobo, just bagi dia mineral water. atau sekali sekala watkan dia air glucose. tu dah cukup..

ju pon sayang kucing gak.
kucing buruk2 yg ju jumpa kat memana, mesti ju kutip wat balik umah, jaga, sampai la sihat..

so.. gimme 5 !!!
☆ (* ^ o ^)δΉ‚(^-^*) ☆

zarena heeney said...

green apple - cian kat kucing tu kak, tak smp ati nk tggl kan kat situ

akrasuri - bobo tu mmg comel, tiap ptg skang nie ena pggl jea mesti dtg kat ena..

nano - mmg pun, mcm maa ena pun tak suka sgt kat kucing tapi bila tgk yg terbiar jd kesian jgk akhirnya..

jue - yea ker..mlm tu jea la kami bg susu uht sbb takder susu kucing kan..cin plak dia haus kan..tapi skang nie mmg minum air mineral ajer :D


MARI LA KITA SELAMATKAN ANAK KUCING :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha