NuffnangX

Monday, November 12, 2007

HuJuNg MiNggU

nie 1st time aku ngan sayang dpt berhujung minngu di rumah sendiri..biasanyer hujung minngu tak kat umah maa @pun umah mertua aku..sayang ckp bila2 pun blh lepak kat umah hujung minggu sbb ddk lama lg kat umah nie..nak heran apanyer..

tapi bg aku heran tau..mmg la lama lg ddk kat sini tapi bilanyer nak lepak ngan beristirehat kat umah sendiri..bkn tak nak balik umah maa @pun umah mertua..mmg lah kena balik sbb rindu kat depa..aku nak mengemas umah kami nie..sejak pindah aku takder masa utk keluarkan baju2 aku dr dlm kotak..pergi keja asyik pakai baju yg sama ajer, kat umah pun sama (nasib baik sayang tak ckp naper pakai baju sama ajer kat umah)..jd aku kena lah mengemas baju2 aku yg dlm kotak tu..kalau tak hujung minggu bila lg nak buat..buat pas balik kerja? ooooo tidak penat lah

jd minggu lepas aku ngan sayang tak balik maner2 pun..pas dah mkn tgh aku jln kan projek mengemas umah..siap wat list down apa yg perlu aku buat :
  1. basuh baju - penuh 1 bakul
  2. sapu lantai
  3. mop lantai
  4. berus bilik air
  5. ubah kedudukan sofa
  6. kemas dapur
  7. gantung baju kerja
  8. kuarkan baju dr dlm kotak
  9. tukar cadar
  10. etc

dah siap mmg puas hati lah bila tgk keadaan umah dah clear, tgh lepak dpn tv aku ajak sayang pergi Summit USJ..aku nak beli brg kat coldstorege..nak buat salad jd pergi sana byk skit pilihan..nasib baik tak jam sgt pergi sana..clear ajer jln..

puas la jln2 kat summit nie..mmg gila shopping kami ari nie..sayang siap beli t-shirt 3 helai..aku beli seluar..beli brg dapur..mmg tak ckp tgn nak pegang plastik yg kami kendong..kat coldstorege sayang dah bising2 sbb aku pilih barang lama sgt..aku rasa baru ajer smp, dia dah bersungut..hish org nak beli barang dapur pun nak bising..kang aku suh beli brg dapur kang baru tau..duk ajer lah diam2..(sayang angin skit sbb dah penat lah tu, wife dia bila shopping mmg tak ingat :D

sayang merungut2 bkn nyer apa sbb dia dah lapar..kami mkn kat Shabu Shabu..ok gak mkn kat sini.. mknan dia blh pilih2..mkn steamboat la kat sini..sedap tau..tak larat aku nak abis kan semua benda yg aku pilih..sayang dah bising2 kat aku..tadi time pilih tak ingat, mcm blh abis kan ajer semua yg dia amik :P aku cuma sengih ajer lah..camner lah berat badan suami aku tak naik asal aku tak abis ajer sayang tlg abiskan..jd camner nak diet sayang oiii



nie la tempat kami mkn - shabu shabu



milk shake strawberry


cute kan star nie - ada smile face lg


makan jgn tak mkn :D



cian sayang kiri kanan kena gendong beg plastik



aku cuma bawak nie ajer :D

2 kata-kata indah:

julia said...

alaaaaaaaaaaaaaaaa beshnye kemas umahhhh ! ju ni haaa.. tak sempat nyempat ngemas umah. tak larat la ena.. ju sorang wat semua. huwaaa ! ena meh la sini. tolong ju meh.. lalalala

waaaaa shopping ! =D

paling best part makan steambot tuh. yg smiley stars tu ape eyh ?

zarena heeney said...

blh ajer tlg tapi tlg tgk jue mengemas la..ena bg moral support kat jue jea :P

dah lama tau kami berdua tak shopping tu yg mmg shopping sakan tu..star rasa udang..cam bebola biasa tu tapi dia wat shape star..comey kan, rasa syg nak mkn tapi ngappppp jgk msk mulut :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha