NuffnangX

Thursday, November 22, 2007

HiLaNg TeNsiOn CaRa AkU

dlm 2 mggu nie aku dlm keadaan tensoin ngan stress ajer..kat opis aku akan jd bdk bisu pastu tak ceria langsung la..pastu aku akan sibukkan diri aku ngan keja2 aku yg aku tak buat dulu (sblm nie aku kat tmp keja bukannye buat keja sgt pun asyik tgk internet ajer, sbb tu la dlm mggu nie aku tak layan sgt internet sbb menyampah sgt)
aku akan cari keja utk buatkan diri aku bz (dah siap aku akan cari keja yg lain plak - kalau boss nampak confirm naik gaji lg..rajin bebbbb)..keja keja keja keja keja keja n keja..tu la dunia aku kat tempat keja skang nie..nak citer naper aku jd mcm nie tak payah la..nnti lg tension aku dibuatnye..biarlah dipendam begitu sajer..
jd utk hilangkan jap tension n stress aku nie (bila dtg keja tension balik - sng citer tak payah dth keja la kan..)..nie la aku buat..kalau korang nak buat silakan..maner la tauuu berkesan kan..kat aku berkesan la jgk (drg keja tension la blk - cam nak lari ajer uwaaaaaaaaaaaaaaa)

  1. ptg pas balik keja smlm aku pergi kedai pets..ingat nak beli makanan utk twiggy ngan abbi ngan bobo ajer tapi tetiba aku tertarik ngan ikan..IKAN!!!!! yea aku tertarik ngan ikan..bila aku tgk ikan tu hati aku yg tak tenang, otak aku yg kusut masai cam lega jea bila tgk ikan tu berenang2..jd aku amik keputusan utk beli ikan tu..nak tau ikan apa yg aku beli...tadaaaaaaaaa aku beli ikan pelange..ikan nie colour gold..tauke tu ckp ikan pelange colour gold susah nak cari, kalau letak kat umah mmg ada ongggg tau..aku tak caya ngan benda2 tu tapi aku beli ajer..sbb ada kedamaian bila aku tgk ikan tu berenang2..sungguh cuba la..
  2. mlm td sayang ajak tgk bee movie (sayang tau problem aku)..kami tgk kat OneUtama..mmg kelakar abis la citer nie..aku gelak mmg tak ingat dunia..dr awal smp la abis gelak mmg tak dpt dipisahkan dr aku..mmg happy..btl la gelak penawar duka..rasa ilang semua problem aku..gelak gelak gelak n gelak..sungguh cuba la
  3. pg td aku buatkan syg bento (spt biasa)..aku bahagia bila membuatnyer kerana aku tahu yg sayang akan mkn bento aku dgn bahagia jgk..sungguh cuba la
  4. pg tadi sblm pergi keja aku bg makanan kucing kat bwh apartment aku nie..mmg kucing kat sini dah kenal ngan aku..aku rasa dihargai bila kucing2 nie sondol2 kat kaki aku..rasa diri dimanjakan..mmg kucing dpt memahami perasaan manusia..diorg tahu permasalahan aku, pandangan kucing2 nie menyentuh hati aku..aku peluk kuat2 bobo taknak lepaskan..rasa cam nak nangis ajer..tapi aku tenang ngan kucing disekeliling aku..sungguh cuba la
  5. terapi plg mujarab aku lunch tadi pergi The Store..apa lg shopping la..ingat nak kuar cuci mata ajer..tapi kiri kanan aku penuh ngan brg..lunch 1 jam pun blh penuh tgn kalau lunch jumaat tak tau la camner penuhnye..tapi aku bahagia..aku beli 2 helai baju..cantik..aku beli 3 helai tudung..aku pilih colour putih pink, hitam merah ngan kuning cair berkristal..tak payah la aku sbt berape dah abis ake belanja kan..tapi aku puas ati dgn apa yg aku beli..aku gembira semula bila dpt bershopping..sungguh cuba la

nie apa yg aku buat smlm dan hari nie utk kendurkan rasa gelora di hati..sungguh aku malas nak pergi kerja..sbb aku BENCI...korang ada terapi yg lain tak

8 kata-kata indah:

kakLuna said...

nak tension atau tak tu sbnrnya pilihan kita, dan biasanya tension menyebabkan kita rasa nak marah, sedih, bebal dan sebagainya.

kata dr fadhilah kamsah, tahap kemarahan manusia sbnrnya cuma 4 minit, slebih2nya tu hanyalah emosi.

sbg wanita zaman skrg yg kene hadapi mcm2 cabaran, kene belajar mcm mana nk tune kemarahan tu dlm masa yg singkat.

terapi yg paling baik ialah amik wudhuk dan baca Al-Qur'an selain terapi2 lain yg dinyatakan di atas (aik..skema la pulak..hihi)

hOtMaMa said...

ala...naper marah2 sampai ni???
tak pe2...buat bento bnyk2 ek... nanti jng lupa tepek gambar sekali ok!

fizz said...

ena, rasernya fizz sokong yg no.5 tue, g shopping nie mcm stress therapy utk kita golongan hawa nie,eheh..ape2 pon , smg tensen ena akn berkurangan hr ini :)

Faizah_Haris said...

ena...
alahaii ciannyer diaaa.....apa kata weekend ni g laa ajak hubby g pantai ke...kasi romentik gitu....lihat ombak...lihat pohon2 melambai dgn tiupan angin....membelai haiwan kesayangan pun bleh watkan kite rasa tenang gak....sabar yer...

pearlEJ said...

haaaa betul tuhh.. weekend neh ajak hubby gi jln2 kt pantai.. tenangkn fikiran sket..

Hope ena leh kurangkn tension tu n happy mcm selalu.. peace :D

Mak Su said...

mak su teringin nak terai bela ikan emas ler...

nanonano said...

errr..
ena, knape?
nak peyod ke?
iskk.. bwk2 sitenang k,
:)

bes kn citer bee movie?
bile gelak2,
ilang jap stresssss..

ZH - Ena said...

kak luna - thnks nasihat kak luna

hotmama - mrh mcm maner pun bento ttp buat gak..tukan bahagia utk ena :D

fizz - mmg mujarab sgt2 :D

faizah - thanks :D

EJ - thanks :D

mak su - cuba la mak su tenang tau tgk ikan nie berenang2

nano - mmg kelakar..skt perut gelak..skang nie pun leh gelak lg kalau ingat blk kat citer tu hahahahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha