NuffnangX

Thursday, January 17, 2013

Mana Adab


parking ataupun tempat letak kenderaan
banyak situasi yang terjadi :

kes no.1 :
sudah pusing merata mencari parking lot
tetiba nampak ada orang nak keluar
terus bagi lampu single
maknanya kita nak masuk lepas orang tu blah 
tunggu..tunggu..orang tu tak gerak lagi
bila kita sudah hilang sabar
terus gerak
bila kita jeling kereta tu semula
tengok orang tu tengah bergayut
angin kan.....

kes no.2 : 
sudah pusing merata mencari parking lot
nampak ada minah nie dah masuk kereta
ok bagi lampu signal dan tunggu
2-3 minit tunggu
minah nie tak keluar lagi
apa kes
jeling-jeling nampak minah nie tengah betul-betulkan tudung
betul-betulkan make up
fuhhhh angin satu badan

kes no.3 :
sudah pusing merata mencari parking lot
nampak ada one family masuk dalam kereta
lega..bagi lampu singnal dan tunggu
tunggu 2-3 minit tak keluar jugak
jeling-jeling tengok
rupa-rupanya tngah melantak makan dalam kereta
angin gak satu badan

kes no.4 :
sudah pusing merata mencari parking lot
dari jauh ada nampak kosong
sudah xcited nak parking
bila sampai jea nampak parking lot tu sempit
sebab kereta sebelahnya gila kuasa
parking kereta sampai ambil 1 1/2 parking lot
gila kentang..angin gak satu badan

kes no.5 :
sudah pusing merata mencari parking lot
nampak ada kereta nak keluar
kita bagi lampu signal
bila kereta keluar
kita baru jea nak masuk
kereta dari depan berdesup masuk parking
kita dalam kereta melopong mulut
melepas la lagiiiiiii


mesti ramaikan pernah alami apa yang aku rasa nie
aku rasa boleh jea kita nak buat semua-semua tu
tapi nak buat cuba tengok dahulu sekeliling macam mana
ada orang yang menanti ker
jadi cepat-cepat la start enjin dan blah
bagi peluang pada orang yang telah lama mencari parking...
bila difikir-fikirkan mana la adab korang pengguna kereta di Malaysia nie
geram tau bila terserempak dengan orang yang sebegini
selalu jea terkena
kalau suami aku ada confirm kena maki jea saper-saper yang buat
sebab pernah dulu suami aku hilang sabar
di horn nya kereta tu panjanggggggggggggggggg dan lama
malu beb
aku yang duduk sebelah nie rasa macam nak sorok muka jea hehehehehhee

pernah korang alami
tapi sebagai apa
sebagai yang tiada ADAB ataupun yang TERKENA


3 kata-kata indah:

munna said...

selalu kena mcm ni.... mmg sakit hati di buatnya... tapi tu lah realitinya

Eliss Mie said...

sebelum cari parking baca ya razak banyak2 kali :) Alhamdulillah, mudah dpt parkingnya..

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Oh ya, di sana anda bisa dengan bebas mendowload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha