NuffnangX

Tuesday, February 9, 2010

Buah Limau Sempena CNY

CNY dah nak dekat kan
jadi supplier opis aku nie banyak yang bagi limau pada kami
rasanya dah tak larat nak makan buah limau
macam last year aku makan banyak gila buah limau
pastu terus takder suara
tekak sakit gila
jadi tahun nie aku akan makan ala-ala jea
taknak kejadian last year terjadi semula


tapi kan member opis aku nie cakap [Helen mmg orang cina la]
kalau nak makan buah limau
jangan bagi abis semua urat-urat yang halus tu kita buang
kena makan skit urat-urat tu
jadi dapat la elakkan kan sakit tekak
wooooo mcm tu erk
ok la tu ikut ajer la kan
jadi pada mereka yang nak melantak sangat makan buah limau tu
jadi mak sure korang makan skit urat pada buah limau tu tau
jadi dapat la elakkan sakit tekak @pun kehilangan suara nanti


ada 6 kotak buah limau yang tak di buka lagi
emmmmm
tapi kan cuma 1 nie ajer aku suka tengok
siap dah chop lagi aku nak bekas buah limau tu hehehehehe
perangai macam budak-budakkan :p



hah nie la bakul yang jadi rebutan tu
bakul nie macam bakul picnic tau
bekas penutup dia boleh buka sebelah-sebelah
memang cantik la
letak mainan umairah nie memang cantik la hehehehehe
jadi member opis yang lain redha ajer la aku nak bakul nie hehehhehehe




aku yang sengal :p


CNY korang cuti baper hari
opis aku akan tutup sehingga hari Rabu
Khamis kena kerja semula


23 kata-kata indah:

Nana said...

mgu lepas dpt 6 kotak buah limah supplier bg
rabu dah koje..opis xde chinese

chugie said...

wah.. dpt limau. tahun ni co aku dpt sekotak je na.. yg selebihnye tuk bos. tp aku x kesah sbb aku takut nk makan limau ni, kang batuk woo..

aku pn cuti sampai rabu gak, khamis keje bali..

Ease Basri said...

limau ni memang sedap, nak pulak preee....lagi sodap...tapi kan tak leh makan banyak sebab limau jenis CNY festival ni ada chemical tau... sebab nya diorang nak semua buah limau ni bole dituai tepat pada waktunya dan bukan secara semulajadi...jadi chemical la caranya untuk mendapatkan limau yang masa mengikut timing...

h4ni3 said...

seronoknya cuti lama. kitorg cuti sampai selasa jer :P

* kembung perut makan limau kan ena.. hehe

e.l.i.s.s.m.i.e said...

teringat2 ofiz lama dulu yang mana semua adalah cina dan CNY= banyak makan limau=BONUS!
hahaha

me cuti sampai rabu!khamis kena kerja blk:(

Zura said...

nk muntah2 makan limau nie...opis aku pun berlambak..aku pun nk buat entry psl limau esok...hehe...gmbar dh snap dah...

Sidratul Muntaha said...

perggh
khamis bru bukak?
syok oooo!!
adehhh..
ni yg menjeles nih!!!

.::WaNiE::. said...

oooo wani kalau makan selagi boleh buang sume urat2 tu huhuhu

thanks for the info

~ain said...

memang limau ni kalau makan byk2 sakit tekak.. silap2 ter beri beri.. heheh

~ain said...

memang limau ni kalau makan byk2 sakit tekak.. silap2 ter beri beri.. heheh

saya said...

saya pon banyak dpt limau.. hat yg kompeni punya pon lain pualk dapat. pening taktau nak bagi kat sapa limau byk2.. kucing2 tu tak pulak nk makan.. tak amik kang apa lak kata org2 tu... saya pon tak cuti lama la ena.. cuti kalender je.. jimat cuti nanti nak guna lain kali...

~dARlee zURiS~ said...

ohhh..ek?
slalunye memang licin urat2 tu zuris buang
pasnie takyah buang suma.
kitorang cuti seminggu!hehee...

Redbloodsnow said...

CNY zie ikut kalender taw ena. opis x tutup :P

Eldy said...

Contest ang pau x mau join ? http://www.jejaktrend.com/2010/01/contest-blogspot-template-jejaktrend.html haha ~

ila@cantekmama said...

Bagus petua tu ena~xpenah dgr lagi..So boleh ikutla petua nie :)

oli said...

saya tak beli langsung pun buah limau...sebab takut batuk dan deman....tambahan time dekat-dekat CNY ni cuaca sangat tak menentu...time CNY lagilah panas macam kat gurun...then, entah kenapa time CNY memang tak tau nak minum air masak...mesti nak minum air tin ataupun air kotak ajer....hehehehehehe...
.
.
RE : 2 bulan...alhamdulillah...heheheheheh

CuTeMiUt78 said...

oh.. klu ikut member ofc akak dulu kata.. klu mkn buah limau ni.. jgn mkn urat2 dia tu.. tu yg blh jd sakit tekak

zh-ena said...

nana - wah banyak tu dah blh wat oren juice tu hehehhehe


chugie - sama geng la kita erk..cuti g maner


ease - betul tu jd jgn byk sgt mkn buah limau nie nnti tak psl2 takder suara plak


h4ni3 - kembung sapu minyak yuyi hehehehhe

zh-ena said...

eliss - mmg begitu la klu msk CNY nie..limau + bonus..bestnya saper dpt bonus kan


zura - tu la mkn jgn tak mkn..tapi jgn mkn smp melampau plak


ayu - jeles jgn tak jeles hehehehhee


wanie - tu la sama gak ngan ena sebelum nie..abis bogel la buah limau tu ena kerjakan

zh-ena said...

ain - tu la yg terjd pd umairah..selagi ada atas meja semunya nak di mkn..kena sorok baru stop mkn


ciksaya - hehehhehehe bg jea nezha mkn


darlee - wah jelesnya cuti lama


zie - mak aiii betul ker zie opis tak tutup..saper jea yg jg opis nnti time bercuti

zh-ena said...

eldy - ok nnti ena join erk


ila - thanks singgah blog ena..


oli - alhamdulillah..rezeki tu..


kakrina - lain plak petua kak rina erk..hehehhehe ikut ajer yg maner kan

Mak Su said...

maksu batuk, tapi x de kena mengena ngan limau kot.. huhuhu

uhuk uhuk

Mama_Aqish said...

kat opis kiter pun dapat banyak gak...tapi tak elok makan banyak2 leh batuk then sakit tekak nanti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha