NuffnangX

Friday, February 19, 2010

Jumpa Anak Di Tepi Jalan

hah suspen la tu
mesti ingat jumpa anak orang tepi jalan yea
tak la...adik aku [nasir] jumpa anak musang pandan
time dia tengah lepak kat bustop


time tu dia ada dengar bunyi jatuh dari pokok
tapi wat tak pedulik ajer la
tapi pastu dengar suara macam chit chit chit chit nyaring tepi jalan raya
dari jauh macam anak kucing
bila dekat ingat anak tupai
sekali tengok laaaa anak musang berjanggut hehehehhhee


family kami memnag dah familiar dengan musang nie
kalau kira yang nasir jumpa nie
dah 3rd time la family kami jumpa anak musang
semuanya secara kebetulan ... selamatkan anak musang nie dari bahaya
terus la nasir angkat dan bawak balik
bagi minum air..mmg haus


memang la comel anak musang nie
2 ekor yang sebelum nie
kami lepaskan bila dah besar skit
skang nie masih baby lagi
mungkin baby musang nie terlepas bergayut dari badan mak dia
kesian tengok


musang nie bila malam memang cergas
pastu bau wangi jea
bila siang kerjanya tidor sahaja
tapi comel sangat




kalau letak di bahu akan senyap jea di situ
sampai tertidor la
letak di dada pun akan senyap jugak
melekat macam melekat pada badan mak dia



comel tak
ayah bagi name ABU pada bby musang nie


hah cuba la teka
ABU nie lepak atas badan saper :D



hehehhehehehe mesti la atas perut sayang
tinggi semacam ajer kan :p


umairah sayang plak ngan baby musang nie
letak pada badan umairah [terus melekap pada badan umairah]
sengih jea si kecik nie tengok ABU yang cute tu



snap dari dekat bulu bby musang nie
berbelang-belang belakang musang nie
bulu dia lembut jea
memnag tak takut dengan manusia sekelilingnya
mungkin baby lagi tu yang bagi dia kami nie family dia kot


ayah beli pisang untuk bagi abu makan
tapi sobri dan umairah yang tibai makan
musang nie makan buah2an tau
pisang tu kena lenyek skit ngan tangan pastu masukkan ke dalam mulut dia
terus kunyah ajer la
1/2 pisang jugak la Abu nie makan


rasa macam nak bela plak bagi umairah main di rumah
tapi takut jadi apa plak pada bby musang nie kalau umairag geram
wooooo ngeri beb kalau dipikirkan


macam maner comel tak baby musang nie

22 kata-kata indah:

Nana said...

alamak comeinye xbahya ke ni

[-suziey-] said...

erkkk geli nya..musang?

tifa said...

WAA comeyl ..Tapi kalau suruh tifa pegang ....memang sah menjerit la...tak kisah la anak apa2 pun ...Tifa ni penggeli sikit :)

saya said...

comelnyaaaaaaaaaaaaaaaa...comel comel comel.. wangi takpe jgn yg melantun baunya tu pengsan. hehehhee

zaza said...

comel sgt.. tapi, tak gigit ke tu?

CatlinaFly said...

comelnye..kalau dapat kat e-ein, mau dipicit2 nye,kalo kucing dia mmg dah tak heran sbb selalu nmpk..

Uda said...

comel nya..takut nanti besar geget pulak..

zue @ annaleeya said...

chumel tu mmg chumel... tp tak gigit org ker... klu saya lah geli nak pegang tuh...

.::WaNiE::. said...

cutee..xbahye ke kalau dia besar sikittt...nanti dia gigit umairahh

Mak Su said...

maksu takut dia buat stew musang pandan jer, hihihi

chugie said...

oo ni lah musang ek? baru 1st time tengok life.. hahah:)) teruknye haku!

JAI said...

Cute..musang ker tuh?? anyway update blogger terhebat

Ieda Al-Habsyi said...

comelnyer!! tapi kesian dia, baby kan :)

Redbloodsnow said...

uiiishhh..comel ah. kasi sekor meh emh

♥z@z@♥ said...

salam kenal...winksssss

zh-ena said...

nana - bby lg jd mmg tak bahaya la


suziey - hehehehheheh geli ker


tifa - sama kes sama ngan suziey la nie..msg2 penggeli erk


ciksaya - mmg wangi tau leeya..tak tipu

zh-ena said...

zaza - tak gigit la liss..senyap jea..kerja dia tidor jea


catlina - hehehehhehe yea ker mesti jd buah pisang abu nie jd klu eein ader kat depan abu nie kan :D


uda - kami akan lepaskan bila dah besar


zue - ok jea masih takder gigi lg


wanie - hehehehheheh kena tgk dulu la smp besar jd apa kat umairah


maksu - tu la kan tahi dia lain skit

zh-ena said...

chugie - yea ker


jai - yup bby musang


ieda - tu la kami bela sementara dia membesar kan..nnti dah besar kami akan lepaskan


zie - kena naik belon panas nie nak hantar ke kuching nie :D


zaza - terima kasih sudi singgah semula ke blog ena..salam kenal zaza

admin said...

oo..kalu bb lagi mkn buah2an tempatan lah yer.. Sebab saya selalu dengar kalu kt kampung2, ayam hilang sebab kena mkn musang..huhuhu

zh-ena said...

admin - heheehheheheh kena ajar mkn buah2ah jea tak blh mkn ayam

~ain said...

uiii..kecik je ek musang tu. masa kecik ok laaa tp kang dah besar bahaya lak kan..

zh-ena said...

ain - besar skit kami akan lepas kan..kesian skang nie tgk ialah bby lg nak cari mknan sendiri pun tak tahu lg kan..masih menyusu lg tu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha