NuffnangX

Wednesday, February 3, 2010

Cameron Highland ~ Pasar Brinchang

pasar malam brinchang memang seronok la dapat pergi ke sini
sebab macam-macam ada
banyak orang jual buah starwberry, sayur dan sourveniar la
pastu murah sangat-sangat la
kalau pandai tawar lagi la dapat murah pastu dapat free lagi
memang kena belajar la taktik tawar menawar dari mak aku nie


nak cari parking punya la seksa
jadi kami parking kereta di Petronas jea
tawakal ajer la




nak dukung anak masing-masing memang dah tak larat la kan
umairah pun dah tak larat nak jalan
jadi letak ajer la dalam stroller
hehehhehhe senang kan
nak beli barang pun senang
sangkut ajer la kat besi stoller hehehheheee


gambar harap maklum
memang tak tersusun la


nie gambar sebelum balik ke apt
memang masing-masing dah kepenantan
pastu amik gambar sengal
siap terlompat-lompat lagi
dalam kami happy melompat-lompat tu
kereta gen2 yang belakang kami tu
sebenarnya POLIS
dah lama kami amik gambar tu, baru la ayah tarik kami masuk
dalam kereta..dan bgtau yg belakang kami tu polis hehehhehehe
peace abang polis
polis tu nak saman jea kami sebab parking kereta kat situ
tapi sebab ayah ada dan lepak ajer dalam kereta tu yang polis tu tak jadi nak saman
hehehehhehe ayah aku tak round pun pasar
sebab kaki dah tak larat nak berjalan dah..kesian ayah aku tu


bunga-bunga di pasar nie
semuanya buat aku geram
cantik-cantik sangat
kalah bunga yang ada kat kedai bunga :D
kat sini lagi segar bugar

hah korang jangan tak tahu
walaupun nampak suami aku tu romantik
tapi sejak bercinta sampai la nie dah ada anak sorang
sayang memang tak pernah bagi aku bunga
bunga tahi ayam pun tak pernah
dulu selalu la minta nak bunga
tapi sayang buat BODOH jea ngan permintaan aku nie
tapi sebelum balik tu tengok-tengok sayang bagi bunga rose merah kat aku
hehehehehhe thank you sayang




dalam ronda-ronda dalam pasar tu
nampak la plak ada orang jual madu asli
siap jual cube lagi
jadi aku beli yang RM2 [cube kecik jea]
taukey tu cakap kalau ada sakit asma
memang elok hirup madu tu
jadi kami semua pakat-pakat la jilat madu tu
memang manis gila la
pastu rasa badan macam panas skit



buak strawberry jual kat pasar nie
memang kena beli yang betul-betul
sebab ada jual yang murah
dan ader jugak jual yang mahal
kena pandai tawar menawar
sebab mak ader
jadi mak la yang tawar menawat
kalau tempat lain
2 bekas strawberry RM10.00
pas mak aku tawar menawar
hah amik ko 4 bekas strawberry RM10.00
memang kami borong sakan kat situ ajer
memang rugi woooooo kalau tak beli kat sini hehehehehhee
pandai betul mak aku nie kan



aku ngan lini yang sengal
konon-konon nak amik gambar ala-ala budak cute korea la
nak muncung-muncung kan bibir
cute sangat la tu uwekkkk :p



suasana di pasar brinchang
aku memang sengal bila bergambar
tengok la tu
tengah pasar pun boleh berposing lagi tu hehehehehe
adk aku cakap aku nie gila bergambar hehehehhee



wahhhh part nie yang paling seronok
strawberry choc
memang sedap la
habis duit beli nie jea hehehehhehe



jagung manis
kat bawah memang susah nak dapatkan
kat atas nie maner2 jea ader jea jual
makan macam tu jea pun boleh
jadi sambil-sambil round
kat dalam tangan penuh sengemgam bijik buah jagung
makan macam tu jea
sedap beb


magrib jea terus kami balik ke tempat penginapan kami
badan pun dah letih
mandi semua
masing-masing tidor kepenatan
siang tadi sibuk jea masing-masing chop bilik kan
bila malam, masing-masing ambil bantal tidor berselerak kat ruang tamu
termasuk la adk aku si lini tu hehhehehehe
lagi best tidor macam nie :D

7 kata-kata indah:

mama tisya said...

terliur tgk strabery celup coklat

saya said...

amboi..amboi..amboii.. paling tak tahan strawbery celop choc! fav sayaaaaa!!!!!!

Nana said...

wah sonoknye g cameron, kita rs mcm serik nk g klw ikut jalan tapah tu menyeramkan tinggi gaung hhuhu

Zura said...

teringat masa g sana thn lepas...

mzira said...

Alala. . .nampak mcm sodap je strawberry choc tu.ne yg buat tk thn nak cuba.tym2 pregnant ne mmg tk vleh thn airliur..mesti nak mkn juga. . .ehe

zh-ena said...

mamatisya - mmg menggiurkan..msk mulut terus meleleh hehehhehe


ciksaya - hehhehheheh yea ker..


nana - tu la kan..seriau tau ikut tapah tu


zura - ko la sumber inspirasi aku nak g sana


mzira - jgn mengidam sudah la..nnti nak jugak rasa

Asmahani said...

strawberri! sedapnya.. isk..isk.. berapa rege strawberry chocolate tu secucuk?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha