NuffnangX

Thursday, February 18, 2010

Gelagat Umairah Bila Merajuk Naik Tangga

kejadian : minggu lepas [tak ingat hari aper]
selalu mengadu pada sayang
yang aku kadang2 tak larat nak bawak umairah naik atas
sayang balas blk cakap aku
suruh jea la umairah naik sendiri tangga tu
pegang tangan umairah
mesti la umairah akan naik tangga sendiri kan


aku cakap la umairah taknak naik la
lambat la
selalu singgah bila nampak kucing la
selalu bila sampai kat balkoni mesti nak singgah dulu sbb nak tengok ke bawah dulu
jadi memang akan masa bila nak naik ke atas
tapi sayang ignore jea cakap aku
cakap umairah tak macam tu
oooooo tak percaya yea


jadi that day aku amik gambar bukti umairah naik tangga
dan lagi plak umairah nak naik tangga sendiri
langsung tak bagi aku pinpin tangan dia
aku risau la kan
jatuh nanti aku jugak akan dipersalahkan




nie umairah naik sendiri tau
aku dah geram sangat2 dah
ialah risau takut jatuh kan



nie naik tonggeng tonggeng bontot ke bawah
gelak jea aku tengok



pastu pandang belakang plak
babai kat kucing yg ada kat tepi tangga
aku dah nagin satu badan time nie



dongak skit bila aku cakap 1..2..3..
nak gak berposing depan camera



pastu boleh plak si kecik nie baring atas tangga
aku apa lagi time tu
angin kus kus kus terus naik ke kepala otak aku
terus aku dukung si kecik nie
walaupun time tu umairah dah meronta-ronta nak turun
geram tau


hah dah tunjuk gambar bukti nie
baru la sayang sengih-sengih pandang isteri dia nie
anak babah kan :p

16 kata-kata indah:

erienz said...

ala tomeinye

Mak Su said...

kih kih kih, budak2 memang suka main tangga, tak tahu kenapa. mana2 budak2 pun..haaa... tak tahu lah, pandailah korang handle.. hehehe (lega anak2 dah besar)

[-suziey-] said...

hahhaa..lawakla umairah..siap baring2..ekek:p besela tu ena..aQeel pn camtu..dorang ni konon org beso..xnk kena pimpin..

tifa said...

alahai sikecik ni ada saja akalnya..Farhan pun suka main tangga...tapi terpaksa follow dia naik tangga sampai habis

h4ni3 said...

ya Allah... siap baring anak dara ni kat tangga, hihihi... comel jerr.. tunjuk perasaan betul tuh :D

ni tangga kat mana ni ena?

smiley said...

hahahahahaha....sabar jerlah....siap boleh baring kat tangga lagi...

regards,
Triplesmiley

zh-ena said...

erienz - thanks


maksu - tu la geram betul la kita takut jatuh jea


suziey - tu la konon2 nak jd mcm kita la nie..naik tangga sendiri


tifa - klu nak follow umairah naik smp abis smp malam pun tak smp la ke rumah lg


h4n3 - tangga nak naik ke rumah ena yg tingkat 4 tu huhuhuhuhu


smiley - tu la nsb baik la tak tidor kat tangga tu sekali

saya said...

wahh..bahaya tu baring2 kat tangga... nak kene bit-bit nii...hehhehee..

~ain said...

ya Allah ya tuhanku... sabar je laaaa aksi yang baring atas tangga tu....

.::WaNiE::. said...

hahaha siap baring kat tangga..kekekekek

zh-ena said...

ciksaya - bukan kena bit bit bit jea dah kena babap kat montot dah pun :D


ain - tu la ain makin banyak keletah umairah yang buat ibu dia asyik la naik angis kus kus kus satu badan


wanie - jangan nak tidor kat atas tangga tu sudah la

Nana said...

hahaha ape kes baring2 ats tangga tu

Zura said...

ya allah na ooii...siap baring lagi atas tangga tue..

chugie said...

aduh..parah ni!

Redbloodsnow said...

enaaaaa...part baring kat last tangga tuh sgt x menahan weh. tuh baru majuk tunjuk protes...wakakakaka

lawak ko umairah...aunty geget kangggg :P

zh-ena said...

nana - tu kes merajuk nak naik tangga sendiri


zura - tu la ra kes wat mak dia naik angin


chugie - mmg parah z


zie - tu la makin besar makin notti umairah nie tau

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha