NuffnangX

Tuesday, February 23, 2010

Musang Berjanggut

petang semalam pergi ke rumah mak
salam jea mak
terus melompat masukm ke dalam rumah
bukan nak cari makanan tau
tapi cari si musang berjanggut hehehehhehe
comel tau musang yang kami semua panggil Abu
emmm nama panggilan yang ayah bagi
takder komersil kan name yang Ayang bagi nie :p
bluwekkkk ingat musang tu ada peminat ker
nak bagi sedap2 name pada musang tu :D



apa erk korang panggil untuk umairah dan pija tengah naik tu
emmm bantai la aku panggil kereta beroda
hehehehhehehe main tibai jea aku panggil name
padahal ada jea name kenderaan tu
cuma aku jea tak tahu :p



tapi kan kereta beroda tu
bukan umairah @ pija nak naik lagi
tapi ada insan lain yang berminat untuk nai
emmmm saper lagi kan

v
v
v
v
v
v
v
v
v


tadaaaa pasti la Abu kan
macam mane comel tak :D

geram tengok pic nie
Abu nie macam kucing jugak tau
suka kalau kami garu-garu bawah dagu dia
terus telentang baring bila kena belai-belai bawah dagu
macam kucing kan




pada kereta beroda nie bila buka bahagian tempat duduk
ada tempat untuk isi barang kan
bila letak di bahagian tu
suka plak si Abu nie
sebab ruang tu ngam2 ngan badan dia
jadi selesa la pada si Abu nie




selesa sangat sampai terlena di bahagian simpan barang tu
datang si umairah di tutupnya penutup tempat tutup tu
nasib baik la tak lemas si Abu nie
sungguh la bahaya
hehehehhehe



baru aku perasan yang ekor musang nie
panjang betul la
nanti aku nak ukur bape panjang ekor Abu nie
boleh la buat sup ekor
erkkkk saper nak makan
woooooo tidak
Abu nie sudah jadi kesayangan kami sekeluarga tau


macam mana comel kan :D

10 kata-kata indah:

mommy twin said...

na???? geli aku tengok musang tuh... cam ne bleh korang bela erk... aku plak yg geli...e..e..

mummy_ayu said...

so cute kucing tu..ayu pun geli ngan kucing, but suka tengok...

[-suziey-] said...

kita panggil kete gk..eekek:p
aah la panjang nya ekor dia..ish jg2 jgn mengganas udah

zh-ena said...

idah - adk aku la terjumpa kesian tgk jd family aku bela la


ayu - bby musang la ayu

zh-ena said...

suziey - tak mengganas pun..comel jea..pastu manja sgt

~ain said...

adui.. ain tak suka binatang berbulu.. tapi, mak ayah adik2 sume suka.. ain ni pelik dalam keluarga..

.::WaNiE::. said...

kiut nye dia duk dlm seat tu hahah

saya said...

comelnya..tapi nanti dia dah besar tak gigit orang ke ha???

Redbloodsnow said...

jeles lah zie tgk musang berjanggut ena nih taw. geram nk ade sekor gak...huhuhu :P

zh-ena said...

ain - ain nie pelik la erk hehehehhehe


wanie - betul kan..geram jea..rasa mcm nak picit2 jea bila pegang musnag tu


ciksaya - entah ena pun tak tahu..skang nie takder gigi lg la


zie - nak antor kat zie pun takut abu nie pening2 lalat naik flight hehehehhe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha