NuffnangX

Thursday, February 18, 2010

Macam Maner Nak Hilangkan Nie - Tolong Ena

sejak umairah dah pandai pegang pen..pensil..colour pensil..
apa2 ajer la yang boleh keluarkan warna
semua tempat nak dicontengnya
lambat jea bagi kertas pada budak bam bam nie
hah maner sempat ajer la si bam bam nie akan conteng


kalau duk atas tilam
abis cadar akan di contengnya
kalau babah dia duk depan dia
abis badan babah dia dicontengnya
kalau duk depan dinding
abis dinding dicontengnya
kalau duk depan lappy
abis lappy aku pun nak dicontengnya
uwaaaaaaaa lappy aku dah kena pen


try cuci ngan air [letak kat atas tisu la] ~ tak hilang pun
try guna tisu pelembap ~ tak hilang jugak
tak tahu dah nak guna aper untuk hilangkan dakwat pen nie



kat tepi keypad lappy nie ada kesan conteng gak



kat screen lappy pun ada gak kesan conteng umairah
nie babah la nie
kalau malam tengok internet
lupa nak katup semula lappy nie
jadi bila pagi si bam bam nie bangun
amik kesempatan la

umairah dah pandai on/off lappy tau
jadi bila dah on lappy tu gelak la sorang2 depan lappy
selalu sayang lupa tau nak katup lappy
kalau rosak
hah ganti la baru lappy colour pink idaman ena tu :p
alasan bluwekkkk



umairah yang semakin notti skang nie
kalau takder depan mata kerinduan sangat [umairah di rumah mak aku minggu nie]
bila ader depan mata ader jea perangai dia yang buat
angin kus kus kus akan sampai ke badan aku


tolong korang macam maner nak hilangkan dakwat pen nie
macam tak best plak nak baca blog ader tulisan2 plak
kat screen nie
adehhhh pening kepala aku ngan keletah umairah yang sorang nie
tapi apa2 pun ibu tetap sayang bangat pada anak ibu nie

mmuahhhh :D


17 kata-kata indah:

.::WaNiE::. said...

adehhh..parah gak..

Eyriqazz said...

tak dapat eden nak menolong..dia nak jadi pelukis ke bsr nanti?

norly saliana @ mamazahra said...

mak aii, kretip nye umairah neh..
xde idea nak tolong la ena..sowi!!
zahra xpenah pulak conteng smp ke lappy.hehehe
paling teruk pun, kat henbeg norly kaler putih.hahaha.lagi parah!!

~ain said...

cuba gosok pakai apa-apa yang berminyak.. losyen ke apa ke... tak pun toner. tp jangan banyak2.. basahkan kapas ala-ala je.. kalau basah sangat kang terus padam lak kang...

adui.. umairah....

Daddy Zuki said...

anak2 saya conteng dinding umah dengan marker pen lagi. sy cuba cari wallpaper kat KB tapi x ada. kena order dgn IKEA kot?

tifa said...

alahai...tak dapat nak buat apa..selain sorokkan pen pen itu kalau tak mahu dia jadi artis and laptop pula mesti letak di tempat dia tak dapat capai..Farhan punya kes..pantang jumpa laptop mesti nak diketuk atau duduk atas laptop. Lagi haru biru :)

UnGu VioLet said...

yerla.. makin besar.. makin bijak kan die nie... muuuaaahh utk die!!!

umiZue said...

alahai.. comeynye umairah.. same mcm kite time kecik2 dlu.. keh keh.. die nak jadi penulis bila besar nnt tu.. ibu kne sokong die.. ngee.. bg satu buku khas utk die menconteng.. buku y besar, keras n cantik... ngeee=)

y kne conteng tu, cube gune minyak masak.. boleh kot..

PuteriSatu said...

hiks.... samala cam nasib pc akak dulu... itu sikit tu na.. akak dulu Aqilah conteng satu skrin dengan krayon... memang tenyeh camana tak nak ilang... sampai nangis2 akak.. last2 mak akak kata...try guna minyak masak letak kat kapas muka.. n tenyeh.. alhamdulillah..hilang... bersih.. ngan pen akak tak sure plak..tapi tryla kot boleh guna minyak masak....

ila@cantekmama said...

Ermm sian lappy kesayangan ibu umairah :)..Petua PuteriSatu tu maybe bole try kot..

Zura said...

xpelah na...itu lukisan mural tue...mcm kat sekolah...ko tikarlah screen lappy ko tue...hehehe

Mak Su said...

err, tukar lappy baru? ;)

maksu dulu senang jer, baby w conteng dinding, kitorang car jer semula the whole house, ahaks

chugie said...

pasni conteng tpt lain lg ek umairah.. heheh

Redbloodsnow said...

adehhh...abeh laaaa enaaa. x leh pdmmm...jengg jenggg. meh lanting kat zie, baru leh pdm tuh...aharksss :P

zh-ena said...

wanie - tu la tak tahu nak wat per

eyriqazz - agaknya la tu


norly - wah ader design baru la tu kat handbag norly hehehehhe


ain - ok ena try buat


daddy zuki - tersu tukar cat baru la tu, klu conteng kat wallpaper blh nangis tu nnti

zh-ena said...

tifa - hah ddk atas laptop nsb baik la tak kemek kan hehehehe


mar - tu la makin besar mkn notti tu


umizue - tu la pasal..dah bg buku dah still gak nak kat lappy ibu dia jgk

ok ena guna minyak masak..try kan


puterisatu - ha'ah kan akak dulu pernah gak kena..ok ena try buat


ila - thanks ziarah blog ena


zura - klu dinding sek mmg aku galakkan ajer ra nie lappy gak yg si kecik tu nak conteng huhuhuhuhu

zh-ena said...

maksu - klu mcm tu bby w kena conteng tiap2 hari la hehehhehehe blh la cat dinding tiap2 minggu maksu :p


chugie - nnti fatin mcm tu la gak z


zie - hehhehehehhehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha