NuffnangX

Saturday, February 27, 2010

Nak Stay Sama @ Nak Tukar...Setiakah Aku??

tajuk entry memang tak boleh blah kan
hehehehhe saja nak bagi gempak skit :D


sejak umiarah dah lebih 1 tahun nie
aku dan sayang selalu utarakan persoalan nie

"nak tukar susu umairah bila"
ialah bagi kami umairah mesti dah muak dengan susu
yang dia minum dari lahir sehingga la kini




dari babay sehingga la kini
umairah memang minum susu ISOMIL
yang berharga RM56.90 untuk 500g
sebulan kena beli 4 tin
RM56.90 X 4 tin = RM227.60 untuk sebulan
emmmm kalau duit nie masuk bank lagi syorkk kan
akhir tahun dapat dividen


perancangan kami nak tukar susu umairah
ingat kami nak pilih


susu dugro
sebab banyak reaksi dari meber2 aku yang bagi minum susu nie
pada anak diorang ok
dan ader 3 flavour utk susu nie
choc, asli dan madu
kami ingat nak pilih madu untuk umairah
kami dah siap kaji selidik harga untuk dugro nie
hanya RM15.90 untuk 500g
jimat kan dan yang pasti anak suka
tapi umairah belum kami bagi try minum susu nie lagi


susu isomil masih ada lagi dalam simpanan
kena abiskan dulu baru boleh try susu dugro nie
siape teman blogger bagi minum susu dugro pada baby
apa pendapat korang??

tapi lebih bagus kan kalau dapat BF pada bby kita sendiri
tak payah nak pening2 kepala nak pikirkan
nak beli susu apa
nak buat budget untuk beli susu anak
nak bawak banyak kelengkapan untuk buat FM bila bby nak minum susu
tak payah nak pikir bawak bag semua untuk letak air masak, air panas, susu lg
tak payah nak buat susu, bby nak hulurkan ajer nenen kat bby
mudah kan


nanti 2nd bby nak bagi fully BF la
insyaAllah

5 kata-kata indah:

unlisted_one said...

same la anak kita, minum isomil jugak..mahal babe!

Dugro bagus yek?

Uda said...

okey .. kalau tukar susu.. sebab umairah dah setahun lebih.. tapi kena pastikan susu yang baru tu sesuai dengannya.. kena byk try susu ler lepas ni..

green apple said...

mana2 susu pun ok rasanya..

zh-ena said...

unlisted - tu la mahal sgt la ingat nak tukar susu lain jea


uda - kena amik sample2 dulu kan klu beli terus rasa mcm rugi plak ialah taktahu maner yg sesuai utk unmairah


kak Di - tu la kan..nak tgk dulu maner yg sesuai takut berak keras jea klu tak sesuai

saya said...

kene tengok kesesuaian baby tu jugak..maybe boleh try sample dulu.. tapi pastikan susu mesti berkualiti.. mahal sikit takpe asalkan baik untuk baby.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha