NuffnangX

Tuesday, October 13, 2009

UmAiRaH DeMaM

pagi nie baru aku perasan bila aku bagi minum susu pada umairah
yang badan umairah panas sedikit
macam dedar jea panas anak aku nie
nak mandikan terus tak jadi
cuma aku lap-lap ajer badan umairah
terus letak cool fever di dahi anak kesayangan aku nie
risau plak aku nak pergi kerja :(


sebelum hantar umairah ke rumah babysitter
sempat la aku snap gambo si kecik nie
time aku counting 1..2..3..untuk ambik gambo
cepat-cepat umairah tutup muka
hehehehehe cute la anak ibu nie
konon-konon taknak bagi ibu amik gambo dia la nie



bila aku counting 1..2..3.. untuk snap gambo dari arah depan
terus masam muka umairah
hehehehehe marah la tu ibu ambil gambo dia tu
tengok la tu muncung jea mulut tu ke depan
sebijik macam aku bila marah
sayang yang cakap la



amik puting masukkan dalam mulut si kecik nie
pastu bagi makan biskut
terus jadi ok
tu pun mata tak boleh lepas dari nak tengok tv
pantang dengar lagu "ceria..ceria..ceria hidupku"
time dengar lagu nie memang tak pedulikkan benda lain la


cuma aku beritahu pada efa
kalau umairah meragam dan masih lagi panas sehingga ke tenggahari
cepat-cepat call aku
mungkin aku akan ambil 1/2 day
risau kan bila anak tidak sihat nie
korang doakan umairah cepat sembuh yea..
thanks korang


16 kata-kata indah:

Zura said...

cute gmbar dia yg first tue...demam lg ke...demam nk pndai lah tue...

zh-ena said...

zura - demam nak bercakap pulak la nie

ezan said...

ala ciannya umairah demam.. cepat sembuh ye sayang.. tp demam2 pun tetap cute.. :)

~ain said...

Masam nye muka umairah.. Heheheh

chik star said...

alos sianye diaaa.
cept sembuh ye syg.
:)

Mak Su said...

alah siannyyaa.. muka sedih jer

Redbloodsnow said...

alololo...monyok jek upa die dlm pic ke-2 tuh. monyok but yet soooo comel even tgh x sihat :)

zie doakan umairah cpt sembuh...aminnnn

^_^

[-suziey-] said...

umairah plak demam..sian nya..emm masa br nak dedar elok bg ubatdemam trus..masa aQeel br nk demam trus bg ubat..esoknya ok dh..sian tgk muka umairah..nmpk lesu jek..get well soon ye sayang..

zh-ena said...

ezan - thanks ezan

ain - masam sbb kena paksa amik gambo

ass - thanks ass

maksu - sedih sbb nak kena tgglkan tu

zh-ena said...

zie - thanks zie..tu la monyok sbb kena amik gambo

suziey - tu la kan baru jea aqeel baik demam skang nie turn umairah plak demam..

chugie said...

fatin pn kene demam + selsema na.. selamat lh mlm td dh ok.. lega..

Nana said...

ala sianye..nampak sgt muka org demam monyok je..cpt baik ye sayang

atty's said...

siannya umairah ..semoga cepat sembuh ..

Intan said...

Cepat sembuh ye sayang. Kesian sgt tgk muka dia yg chumel tu...

.::WaNiE::. said...

Demam nak alih bulan kot :p

Faizah_Haris said...

alolololo comeyy nyerrrr dia....semoga cepat baik yer sayanggg

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha