NuffnangX

Friday, October 9, 2009

BeRaYa Di RuMaH ZuRa

pas magrib semalam
terus aku bersiap2
pastu siapkan umairah
klu aku mmg aku yg kena bersiap dulu
tak blh nak siapkan umairah dulu sbb bila bdk kecik nie dah bersiap
asyik la jari tu lurus tunjuk ke pintu..nak keluar
pastu nak berdukung
mmg susah aku nak bersiap nnti
pengalaman mengajar aku melihat keletah ank aku nie


sebelum keluar rumah kena la berposing jap kan
umairah mood dia ok ajer
senang nak drive keta
klu tdk mesti nak duduk kat atas riba..cam britney spears
klu aku artis confirm dh kena amik gambo pastu kena kutuk ngan peminat
chewahhhh berangan sampai ke situ
mmg la bahaya kan
tapi tu la bila aku letak ajer kat carseat mula la meronta2 si kecik nie
mmg tak dpt la aku nak ikat dia kat carseat tu
abis berpeluh satu badan aku dibuatnya
jd aku letak ajer umairah kat seat sebelah
nsb baik la mlm td nak plak duk kat seat sebelah
tapi kena gak pegang si kecik nie
emmmm mcm maner la ibu tunggal kena jaga ank2 mereka kan
keseorangan membela ank2 mereka
biasa mcm tu la aku pikir klu aku bwk umairah pergi maner2 tanpa sayang kat sisi aku
sedih gak
tapi nak buat mcm maner kan..sayang keja
yg aku plak nak gak keluar
jd tanggung la sendiri


pergi umah shumie
amik dia dulu
pastu baru la pergi ke rumah zura
dekat jea umah shumie ngan umah zura nie



shumie yg tetiba gediks plak time aku nak amik gambo dia
asal ko shumie hehehehhee


hah nie la zura
tuan tanah..
sempoi jea minah nie time kami sampai


rajin tau minah nie
tgk....siapkan msk ku tiew lg utk tetamu yg dtg
tetamu??? kami la saper lg kan
yg tauhu goreng tu aku bg umairah mkn
baik plak umairah kali nie pergi rumah org
sekali 2 jea la aku mejerit kat si kecik nie
asyik la nak pegang kucing..geram gak
tak serik2 kena cakar ngan kucing last time
nak gak sentuh kucing kat rumah zura nie


hah shumie main ba ba chak plak
tetiba minah nie tutup muka plak bila aku nak amik gambo candid dia
tapi sebenarnya nak tunjuk inai yg merah di jari tu hehehehehe
harap2 pas nie jodoh korang berdua la plak
AMIN..



umairah baik jea kat umah zura nie sebab ader makna tau
sbb ader mainan utk umairah bermain
mmg tak malu la ini budak
kusyuk jea main ngan benda tu
aku plak ngan aman blh la bertambah2 makan hehehehehe



lg satu kenapa umairah jd budak baik
sbb ader geng
ank buah zura nie beza sebulan jea
mukri nie tua sebulan ajer dr umairah
mula2 tu mukri malu gak nak main2 ngan umairah
sekali umairah ngan slumber terus ajak main
mmg tak takut org la bdk kecik nie
siap bergayut kat buaian lg
zura la kena jaga budak 2 org nie
jadi bbysitter jap erk ko zura


aksi bdk 2 org nie main buaian
umairah mmg pantang nampak buaian
mesti nak bergayut



zura ngan mukri
mukri nie mmg suka senyum la
lebar jea senyuman dia
comel tau

sebelum blk..sempat la aku pass ole2 dr ain kat zura
tu pun aku cam dah terlupa sbb dah msk dlm keta
selamat hari raya zura


8 kata-kata indah:

Mak Su said...

maksu mmg tak mampu nak jaga baby sorang2.... tak larat... rasa tak cukup tgn jer

Zura said...

nmpak benor aku kurus melidi...

~ain said...

zura kena makan lebih sikit baru makin meletopsss...

Mama_Aqish said...

wah...bestnyer....dapat gather2 bersama ek

atty's said...

umairah kan mmg budak baik..banyak akal..heheheeh ..

[-suziey-] said...

hahaaa..kalu sorang2 mmg jenuh la nk drive kan..tp aQeel mau dok dlm car seat klau sorang2..hehe..
rajin g beraya lps opis hour..

~mamazahra~ said...

rajin ena gi jln raya x gi ngn hubby.
norly cukuplah sekali aituh gi openhouse.x sempat nk mkn lgsg, zahra lasak sgt dok main kt pintu jek.mkn pon x senang takot dia tersepit pintu.

pengajarannya, kna gi ngn hubby gak.hehehe

chugie said...

awat ra nampak kuruih na ni ena oi???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha