NuffnangX

Friday, July 31, 2009

AkU RaSa TaK PuAs HaTi...KoRaNg??

mesti tertanyan2 aper yg aku tak puas hati kan..
baru bulan nie aku langgan Astro Mustika
dlm masa sebulan nie aku rasa
KECEWA
BENGANG
MENYAMPAH
DAN TAK PUAS HATI SGT2222 LA


ialah tgk kat info 130
dia punya iklan yg mustika nie punya la
hebat tahap gila
citer best la
citer semua baru la


bila dah langgan aku rasa
antara aku nie bodoh sgt
antara aku nie rasa tertipu ngan citer
yg diwar2kan...hampeh jea


bila buka channel 131 ~ citer yg ditayangkan sama2 jea time channel nie
tak kena bayar..citer antarabangsa yg best konon..tapi hampeh jea
baik tgk TV2 yg aku rasa citer hollywood yg dg best2 skang nie


bila buka channel 131 ~ mak aiiii citer punya la dah berkurun lama..
citer JANGAN KETAWA tu aku dah tgk dr aku sekolah menengah lg
punya la dah lapuk..bila buka jea channel nie itu ajer la yg ditayangkan..bosan gila..
pastu buat citer lawak yg aku rasa taktau nak ketawa sbb kelakar @pun sbb pelakon tu
mmg buat lawak bodoh..


bila buka channel 132 ~ B4U konon..kata akan ditayangkan citer industan yg baru..
try klu korang buka waktu siang..aku rasa citer industan yg ditayangkan sebelum aku lahir lg ditayangkan..bosan gila..maner citer baru2 yg selalu diwar2kan kat info..aku rasa yg baru sehari jea itupun tggu la hari sabtu malamnya..tapi tu pu kebanyakkan dh tgk kat TV2, TV3 n 180..


jadi aku rasa byr RM13.00 tu mcm tak berbaloi ajer..rasa mcm diperbodoh2kan ajer ngan citer yg tak haper2 utk ditonton..ingat klu bayar syork la nak tgk citer aper2 kan..tapi tu la..lu pikir la sendiri..

jd aku discuss semula ngan sayang..bulan depan kami nak terminated jea channel mustika nie..
mmg satu kerugian ajer langgan channel nie..

korang ader tak rasa mcm aper yg aku rasa skang nie..

19 kata-kata indah:

green apple said...

really??? bersyukur aku tak langgan channel tu.

zh-ena said...

betul tu kak di..tak yah la nak langgan..

Zura said...

xrase sbb aku xlanggan pun...hahaha..tp aku fhm perasaan ko tue na...

~ain said...

oo.. ain pun nyampah tau astro ni.. skrg nak naikkan charge untuk SUPERSPORT lak.. bukan sikit2 naiknya.. amboi.. melampau.. Sampai kami kena byr rm70++ untuk bil astro! PAstu bila hujan, siaran tergendala.. Sangat bijak!

Hubby ain kata esok dia nak terminate channel SUPERSPORT ke E! ke apa ke.. dia nak tukar pada pakej paling murah RM30++ tu.. dia supersport tgk lumba kete ngan gusti je. dia cakap baik tgk gusti kat tv3 je.. ahhaha

nasib baik ena bgtau Astro Mustika tu tah apa-apa..

nanonano said...

bagusssssss !!!
texns ena,
baru nk amek..
hihi slamat 13hengget :p

viruspadu said...

astro skrg asik cerita ulangan jer kan, bosan weiiiiii

mustika bosan ek, hati tu mcm terniat jugak nak langgan, tp kalau dah mcm ni kekdahnya, lupakan jer lah

thanxs for d info ya

Faizah_Haris said...

enaaa
yeke??????...huhhhh hampehhh jek kann....dah namanyer keturunan astro ske siar cite 10juta kalii....hehe sib baik tak langgan

~dARlee zURiS~ said...

hehee..astro mmg camtu kan
tak guna pun tak best
bila guna...buat naik darah pun ada
huhuu...

[-suziey-] said...

erkk alamk xlanggan so xtau cemana..tp dr pembacaan..geram gk kalu kita alami.hehe:P

atty's said...

aritu ade org asteruk kol..suh langgan astro mustika..cam2 diaoerg peromot..besh le apa le..kty kasi je can.dia ckp..abis je dia ckp ..

kty ckp..sayakan .kalo leh ..nak potong saya nya asteruk...ade lagi ..dr tambah package.terus org tu letak..

lannida said...

betol tuh na. aku pun salah sorang yg tertipu cam ko gak...aku pun bengang. and pasal supersport tuh, aku dh terminated pun. gila lar dorang nih. naik punya lar mahal. mmg susah tul astro skang nih

iman said...

hahaha kiter senasib na, tp aku nak tamatkan..kesian lak kat mak aku y suka tgk hindustan....tetapi kekadang kau jadi tensen lak, lek keje mesti hindustan, pastu bkn hero baru...hero y dah mati kebanyakkannyer...erm pastu citer melayu lak mcm xde y berkualiti...cubelah kuarkan y berkualiti...duit nak, tp service hampeh....aku x pernah tgk citer 132...sbb tgk tajuk jer dah tau citer bodoh.....

zue @ annaleeya said...

bru jer ingat nak langgan.. anak2 bising sruh amik mustika tuh... sib baik ena dah gitau.. slamat 13 hengget tu...

yg menyampah psal astro nih, klu hujan sket jer, dah tergendala... tgh syiok2 tgk citer, bantut plak.. mcm x berbaloi jer siaran b'bayar kan??? tp sib baikla sy amik pakej yg 39 hengget tu jer!!

shafarina said...

kak wan dah agak dah

sbb tu ler tak langgan mustik tu. lagipun komedi baru yg adlin buat tu semua tiru gambar omputih. cetak rompak yang halal kononnya.

supersport ni pun nak buang gak.

gila pm2 dulu kasi astro hak exclusive sampai 2015. sementara tu hadap ajelah astro ni.

Leeds Al-Malique said...

haaaaa nasib baik masa diorang kol hari tu husband leed tak bagi amik. pastu siap hantar kad lagi promote mustika. selamatttt. terminate je ena, pakat ramai2 terminate. hehe

Yan said...

la ena.. kesahnye...
mujur tak subscribe.. yg duk tayang dalam iklan tu mmg nampak bodo2 jek tu yg tak amik..

arianna adrizal said...

oyeke...
anne pun xlanggan channel tu. amik yg basic je sbb xrs sempat nk tgk tv sgt.

saya said...

astro mmg sucks sekarang ni.. rasa mcm takmo dah amik astro sebab channel biasa2 pon dah best2 skrg.

~Atie+Farid~ said...

dah agak dr awal....nasib baik tak amek...riut tgk kat umah MIL...mcm hampeh....cte pun cte ngarut2....

thanks 4 d info...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha