NuffnangX

Monday, July 27, 2009

Souel Garden ~ Korean Food's

update story hari sabtu yg lepas
shumie ajak teman dia
celebrate berday kakak dia (23/7)
"selamat hari jadi kak mashitah"


sayang tak dpt join sbb keja pagi
abis keja kol 3 smp umah confirm 4 lebih
jd lamabat la kan klu tggu dia
jd kami pergi 3 org 1/2
heheheheh 1/2 tu rujuk kepada umairah :p


shumie dtg umah aku
sbb senangkan
blh terus ikut kota d'sara nak pergi ke OU
kami mkn kat Souel Garden di OU




sbb umairah dh biasa ngan shumie n kak mashitah
jd dia tak kesah la berdukung ngan diorg nie
senang aku heheheheh
berlenggang bwk beg ajer la



smp kat restaurant nie..ramai gak org
letakkan umairah kat dlm baby chair
bagi pegang buah tembikai susu
terus senyap dh tak pandai kiri kanan
pastu letak pinggan kosong depan umairah
kira si kecik nie perasan gak
yg dia pun ader pinggan mcm org lain
hehehehe kelakar jea tgk aksi si kecik nie


kira nya mkn kat restaurant korea nie
lebih kurang versi mcm steamboat gak la
ader soup kat tgh pastu blh panggang kat bahagian tepi dia
aku tak byk sgt bangu amik mknan
aper yg kak mashitah amik dan
aper yg shumie amik
itu la yg aku mkn
sbb tak blh nak bgn sgt
si kecik nie taknak aku hilang dr pandangan mata dia


aku suka perisa yg ader pd daging n ayam
bila dh bakar tu msk dlm mulut
mmg rasa nikmat sgt


makanan yg lain2 pun sedap gak
aku soranga jea yg meratah udang
kak mashitah ckp dia malas nak kopek udang
tu yd tak pandang udang tu
aku ajer la yg meratah udang yg di amik


klu kita tgk citer korea mesti diorg selalu ckp mkn kimchi kan
kami amik soup kimchi ~ sedap tau
tapi bila bab mkn sayur kimchi
oooooo mmg tak blh nak telan
sbb masin n mmg tak blh terima la tekak aku
kembang semacam jea
tapi tu la kan bila makan makanan dr bangsa yg lain kan
ader yg blh terima
dan ader yg tak blh nak terima dek tekak kita
yg pior melayu nie :D



aku rasa dah baper group yg msk n kuar
dr restaurant sbb dah abis mkn
tapi kami tetap maintain melantak mkn lagi
pedulik aper kan kami bayar jd
selagi larat la confirm msk dlm perut punya la
finally msg2 dah berat perut
sandar kekenyangan
umairah plak mmg comot gila la
sbb mkn tembikai merah..abis baju tukar colour
nsb baik la bwk baju spare
tukar ajer baju kat situ gak



pastu kami jln2 dlm OU
shumie ajak msk dlm Jusco jap
aper lg kan klu msk sini
window shopping ajer la
msg2 tak bergaji lg


tapi kan dlm tak bergaji tu sempat lg
msg2 rembat underwear hehehhehe
ok la tu kan murah ajer
hahhh saper pki SCARLET :p
sila angkat tangan...


pergi n balaik shumie yg drive keta
aku taknak drive sebab kena pegang umairah
nnti aku drive confirm si kecik nie nak kat aku


tgk la aksi umairah tu minum susu
kaki siap letak kat seat lg
tergelak kami tgk


thanks shumie belanja mkn (heheheheh ko belanjer ker)
next tiem ajak sayang mkn kat sini la
dating berdua jea
umairah kena tggl umah wan...

7 kata-kata indah:

nanonano said...

bertuah umairah ramai yg prihatin,
hihi senang g mane2,
:p

oli said...

teringin nak makan makanan korea...
ni buffet ke?
berapa harganya?

Nana said...

amboi sedapnye makanan

iman said...

asal aku tgk muka shumie ngan kakak dia dh nk same erk...hehehe lame x jumper dia....tp mcm sedap jer, mcm kat johhny erk na

[-suziey-] said...

kita pnh g mkn kt sini 3 bln lps bersalin aQeel..haha...celebrate besday gituh:p

saya said...

wah..meriahnya makan2... apapon hapy birthday kepada orang yang menyambutnya tu.. hehhee...

zh-ena said...

nano - tu la blh tggl jap kat umah wan dia kan..cuma kita la risau asyik teringat kat ank jea

oli - ha'ah bufet..satu kepala dlm RM30+++ la

nana - ok la ader yg maknan yg kena ngan selera kita nie

imah - kata dh adk beradik mesti la muka pun sama heheheheh klu kat johy rebus jea tapi kat sini siap ader pembakar lg

suziey - ok kan kat situ

ciksaya - thanks :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha