NuffnangX

Tuesday, July 14, 2009

JuMpA WaN aka MaK AkU Laaaa

petang semalam bwk umairah pergi jumpa wan dia
kesian wan kan umairah
dah rindu kat cucu sulung family aku nie..


naper aku nak bwk umairah blk
sbb pg nya mak aku call
tanya umairah mcm maner
seeeee
bukan nak tanya ank dia kan nie nak tanyar
cucu dulu huhuhuhu
biasa la tu kan
mesti sayang cucu yg lebih


jd aku pun bwk la umairah blk
bagi mak aku nampak sendiri yg umairah dah sihat
selagi tak bwk blk
tiap2 hari la call tanyer umairah dah sihat
ker belum :D



sbb aku blk berdua ajer
mmg gigih la aku nak ikat umairah nie kat bby carseat nie
sampai berpeluh nak ikat
sampai aku nak give up jea
rasa nak naik umah jea semula
tak payah pergi umah wan


"kita tak payah la pergi umah wan, klu adk nangis" aku dah skit angin time
nie sbb umairah dah memberontak taknak duk dlm
car seat tu
bila aku dah ckp mcm tu
baru la si kecik nie berhenti nangis
pastu nga rela hati
biarkan diri dia kena ikat
hahhhh baru tau



bdk kecik ni pun rindu gak kat wan dia
tu yg terus senyap bila aku
ckp naik semula ke rumah
pandai pun ank ibu nie



nak bg umairah terus leka dlm perjalanan
aku bagi mkn biskut jari
senyap jea bila dh pegang mknan tu



dah mkn confirm la kena minum kan
sambil drive sambil aku pegang botol air masak
si kecik nie



akhirnya selamat gak sampai umah wan
umairah bila dah nampak wan dia
terus la jerit2 minta di dukung
dah jumpa msg2
lepas rindu la



tgk la tu mcm setahun tak jumpa jea kan
padahal baru rabu mggu lepas jumpa :D

4 kata-kata indah:

Zura said...

ko buat aku teringat mase aku bwk adik aku yg bongsu..
mase tue dia kecik lg dlm 3 thn lebih lah...
aku bwk naik kete, dia boleh mintak jari aku sbb dia nk hisap...
bkn hisap jari aku tp nk suakan kat hidung dia...
mase tue plak tgh drive...mati kutu aku...mana nk tukar gear nk bg jari lg kat dia..
aku ngan dia je mase tue p jemput adik aku kat paya jaras...

atty's said...

happy umairah..dpt jumpa wan

saya said...

amboi, amboii... meriah ye balik jumpa wan... ada budak memang takmau duduk dalam car seat tu..ada pulak yang suka duduk. hehehhe... agaknya rasa tak selesa kot sebab macam terikat tu yang dia takmau tu..

zh-ena said...

zura - heheheh adk ko tak hisap puting ker

k.atty - tu la msg2 dpt la lepaskan rindu

ciksaya - tu la ena pun kesian tapi nak buat mcm maner kan bahaya plak klu ena drive sambil dukung dia..takder pilihan klu blk sorang2 nie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha