NuffnangX

Thursday, July 23, 2009

BeRbUkA PuAsA

memandangkan semalam aku puasa
sayang ajak makan kat luar
tapi kena tggu sayang smp umah baru lah
boleh keluar bersama


jadi bila azan berkumandang
aku cuma minum air soya
ngan jamah skit biskut kering
solat dulu pastu
dapat msg sayang dh kat bawah



nasib baik la aku dah siapkan
umairah sblm aku solat tadi
jadi tak la kelam kabut aku dibuatnya
dan tdk la sayang tggu lama
kat bawah :D



sayang ajak mkn Chicken Rice Shop
kat Giant Shah Alam
umah kami dr Giant nie 15 minute jea
tak jauh sgt pun




malas nak pikir mkn aper
aku terus amik set utk 2 org mkn
cuma air jea aku minta tukar
sbb air dlm set pepsi
tak elok kan perut kosong minum air bikarbonat
tukar air kpd
ice lemon tea ngan lemon juice
makanan smp sayang kat surau lg
tgh solat




makanan dah sampai
si kecik nie lg la
mmg dah tak sabar nak makan
jadi aku suapkan si kecik nie dulu
mmg lapar ank ibu nie
bagi mkn nasi ayam tu ngan soup
byk gak mkn
si kecik nie bukan tgk nasi yg msk kat
mulut dia
tapi sibuk tgk suasana sekeliling
kalau tgk org sampai kepala
tu terteleng2 la nak tgk


pas sayang smp
sayang plak suap umairah
sayang bg laluan kat aku mkn dulu
hehehehe aku kan puasa jd mesti dh lapar kan
thanks sayang :D



aper2 pun kita amik gambo dulu
umairah tgh mkn fish ball
aku tak suka mkn fish ball
sbb aku tak suka sgt ngan ikan
mcm tak blh nak terima sgt tekak aku nie



dah siap mkn semua
msk jap dlm giant
nak beli susu umairah yg dh tggl skit jea kat umah



skang nie klu pergi pasaraya
dan umairah nampak trolley
mmg umairah dah suka sgt
si kecik nie suka plak duk dlm trolley tu
dah taknak kena dukung
sng kan tak payah la nak dukung si kecik nie
lega :p




aku ingat nak beli pool plastik tu
tapi sayang taknak
sayang nak beli tilam angin
sbb msg2 taknak mengalah
kat situ gak kami main


tam pling tam plong
saper yg dpt dia yg punya
oooooo zommmmm
sayang buka batu
aku buka burung
uwaaaaaa aku kalah
jd kena la amik tilam angin
siap beli pam angin lg
tapi murah la dlm RM15 jea



bila nak pam angin nie jd kejadian lawak
aku mmg tak pernah pam angin
jadi terkial2 aku nak msk kan hujung pam angin tu
ke dlm tiub tilam
sayang dh asyik gelakkan aku
smp fade up la aku nak buat
terus sayang yg buat


la rupanyan senang jea
mskkan jea kepala tiub tu ke tempat pam
pastu baru la blh mskkan kepala tiub kat
tiub tilam angin
ooooo mcm tu
sayang dh gelak2kan aku
siap umairah pun gelakkan kat aku
si kecik nie ikut jea
aper yg babah dia buat
hishhhh ank babah betul la



aku cuma pegang tiub ajer
yg pam angin sayang la
heheheheh sayang ckp semput gak nak pam
lg sng pki yg electrik punya kan
tapi harga confirm la mahal kan
aku ckp la senaman la skit ":p



bila dh siap umairah cam teragak2 nak naik
jadi aku la yg rasmi kan dulu
bila naku dah landing atas tila tu
baru la si kecik nie ikut gak
hehehehehe seronok gak
baring atas tilam nie
selesa jea


pas nie nak pergi pool ker @ pun pantai
blh la baring atas tilam nie
sambil baca magazine
sayang ckp poyoooo jea
aku cuma jelir lidah ajer la kat sayang :p


hari nie pun aku puasa
yea tggl sehari jea lg nak ganti
pastu kita raya
opsss aku sorang jea raya :D

12 kata-kata indah:

oli said...

sedapnya makanan...especially tauhu tu membuat saya mengalir air liur...

re: ena, tak ada pilihan laaa, tu lah yang kena hantar juga ke nursery tu!!!

onggila said...

sure best je si kecik tu bergumpal atas pelampung tu kan.

farah@nina said...

wei, syok apa baring atas tilam tu yang terapung di permukaan pantai sambil baca magazine.. Tengah syok2 baca magazine, sedar2 ko dah dihanyutkan ke tengah lautan. hahahaha! best2!

Zura said...

geram aku tgk aksi umairah...eeee...klau dpt kat aku mmg hancur anak ko na...

[-suziey-] said...

waa sedapnye nasi aya,m..seb bek tgh kenyang br lps mkn..ekek;D

~ain said...

hahah..lawak je umairah gelakkan ibu dia sekali..

Lily.Lulu said...

dah lama tak makan kat CRS
suka sangat ayam madu dia
nyam nyam !!
:)

zh-ena said...

OLI - harap dpt jumpa taska yg baru..geram jea tgk ank kita benjol sana benjol sini..

CRS punyer soya mmg sedap

zh-ena said...

hai onggila - thanks lawat blog ena nie..bukan ank jea yg best mak dia yg terbest sendiri :D

lebih over dr ank :D

Yan said...

qis cukup tkut ngan tilam angin.. sentuh ngan jaripun dia takut.. maybe psl benda tu melanton2..
kitorang beli 2 taun lepas.. elok lg.. tak beli pam pn.. pijak ngan kaki je.. lepas guna tak kempiskanpn.. biar jek camtu dlm stor..

Intan said...

Intan pun ada beli pelampung cam gini...byk lak tu. Tapi kegunaan nya adalah di letakkan di sekeliling katil so that arissa kalo jatuh, ada kawasan "landing" baekkk punya.

This is much more better dr letak tilam or bantal coz dua nie senang pick up dirts!

saya said...

mujur beli pam..kalo takde sempot nak kene tiup pakai mulut. hwuahhaha... beli2 jgn tak beliii...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha