NuffnangX

Thursday, July 9, 2009

TuMbUH GiGi



umairah dah ader gigi
tumbuh kat gusi bawah
aku rasa dia demam sbb nak tumbuh gigi


patut la sblm nie bila bagi umairah mkn
suap ngan tangan
rasa tak rata jea kat bhgian gusi bawah
rupa2nyer umairah dah tumbuh gigi


nak amik gambo gigi umairah nie punyer la susah
nak snap
nnti la aku tepek gambo umairah ngan gigi barunyer
bila umairah sentum dah nampak skit gigi dia
cute jea


pas nie nak beli berus gigi
utk umairah
sbb aku ader nampak brush tu
mcm getah kan pastu sarung kat jari kita
ptg nie blh la survey :D


smlm bwk umairah ke klinik pakar kanak2
kat puchong
amazing sggh
sbb sebelum nie klu jumpa doc @pun nurse confirm akan nangis
TRAUMA la tu :D


tapi smlm siap blh gelak2 ngan doc tu
kira nie 2nd time jumpa doc selva nie
mmg baik doc nie
baru kami teringat nak dtg klinik nie
sbb 1st time dtg mkn ubat umairah terus baik
mungkin serasi kan


smlm pas bagi ubat beransur ok la
dah tak meragam
pagi nie nampak ceria skit umairah
lega skit aku nak dtg keja hari nie
siap pesan kat efa
klu ader apa2 jd kat umairah
cpt2 call aku
RISAU...


harap umairah semakin sembuh dan ceria seperti selalu
Amin...


11 kata-kata indah:

iman said...

hehehe adatlh nka jadi ibu muda na, bnyk menda kiter tak tau...tuelh pentingnyer tunjuk ajar org tua....air liur dia x meleh ker?iman dulu meleleh jer air liur

saya said...

yahuu..dah tumbuh gigi..lepas ni boleh le makan kehepsi ye umairah. whauhaha....

~dARlee zURiS~ said...

demam nk tumbuh gigi ek?
org dewasa nk tumbuh gigi pun demam2..ni kan pulak budak2 kan..

pasnie umairah leh senyum tayang gg
hehee...

Zura said...

pasnie korang akan kerap menjerit sbb umairah dh pndai nk menggigit...sbb dh ade gigi

chik star said...

hihi...
nnti mengigit je la die.
:)

atty's said...

patut le umairah tak sehat..demam tumbuh gigi rupanya ..lepas ni abis le kena gigit ..mama ngn abahnya..ekekeke

lannida said...

abis lar...na.. dulu twin aku tumbuh gg, terus menggigit partner dia. smpi skang lum ilang g tabiat tak sihat dorang tuh

~Ain said...

haaa... nak tumbuh gigi rupanya!!!

~Ain said...

haaa... nak tumbuh gigi rupanya!!!

Yan said...

owhh umairah tumbuh gg ye.. cam Qisla demam tumbuh gigi.. pastu demam tu agak lame dari biase..

yan dulu berhajat gak nak gosok gigi dia..tp dengar kata lepas 2 tahun seeloknye gosok gigi budak.. lupa lak ape relevannnya..

nurul said...

amboi umairah dah tumbuh gg... bg benda mainan yg utk gigit tue... yg berus buh kt jari tue mmg leh guna tp ena kena bg besar skit gigi dia
elok jugak mula dr awal kalu tak dia x mau gosok.. susah nk pujuk... itu la pengalaman cek..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha