NuffnangX

Thursday, July 30, 2009

PeRaNgAi C ~ TwiNs

pas abis keja semalam
terus aku kelam kabut siapkan diri bila smp umah
siapkan brg umairah
baru la amik si kecik nie kat umah pengasuh dia


letak brg dia
terus jea aku amik beg sandang umairah
nak kunci rumah
dah bgtau sayang yg aku nak pergu umah mak
nak kuar ngan Lini pergi Jucso
syg izinkan aku pergi
thanks sayang
mmmuahhh


masa ikat kan umairah kat baby car seat nie
aku rasuah umairah ngan roti
mmg senyap la kan bila dpt makanan
lega skit hati aku


time umairah mk roti tu aku mmg tak perasan ngan
keadaan umairah
bila smp kat simpang traffic light baru la
aku tgk si kecik nie
makkk aiiii mmg aku terperanjat beruk la
muka umairah dh ader misai
mmg aku terkekeh sorg2 dlm keta


time aku bg roti tu aku pun tak baca
roti tu inti aper
sbb bukan aku yg beli
sbb biasanya klu syg beli mesti dia beli
roti kentang punya
tu yg aku ingat roti potato
hahhh amik ko
muka si kecik nie mmg comot la
ngan jari2 dia sekali penuh ngan choc
siap jilat lg jari2 dia
offer plak kat aku utk jilat sekali
kat jari dia
oooo takper la syg ibu :D


mcm misau kucing pun iya gak
smp umah mak
semua tergelak tgk umairah nie
ialah comot sgt
comot2 pun wan tetap cium umairah kan :p



laaaaa dah ader basikal baru plak si pija nie
tapi aku mmg nak beli basikal nie
opssss tapi betul ke nama benda nie basikal
sbb dr pengamatan aku
nampak mcm :
~basikal pun iya gak
~walker pun iya gak
~kuda beroda pun iya gak

...emmm korang pggl aper erk..


dah ader basikal nie mula la berebut
pija mmg kedekut skit heheheheheh
dah ikut perangai atuk erk
brg dia mmg org lain tak blh pegang @ naik


umairah plak bila dh naik basikal tu
rasa seronok plak dahhhh taknak turun
haru biru la jdnya
sorang melalak tak bg naik
sorang lg melalak taknak turun


emmm mmg kena beli lg satu la nie
mmg mcm kembar tau...



skang nie pija dah pandai duduk
merangkak pun dah laju
tapi kelakar tau pija duduk
mak aku ckp pija duduk mcm siput..
umairah plak duduk mcm ketam..
semua amik seafood punya versi duduk ker :D


duduk siput pika kelakar sbb mcm org tua duduk
ayu la tu kononnnn...


bila pija n umairah dh ader kat umah family aku
mmg suasana jd ruih rendah la
semua nak layan si kecik molek nie
yg bdk kecik dua org nie plak
ader jea keja yg nak dibuat


buah hati wan n atuk nie :D

3 kata-kata indah:

~ain said...

heheh.. umairah ada misai dah macam babah.. eik? babah umairah ada misai ke? tak perasan pulak...

Zura said...

tgklah esok klau drg dh pndai jalan..sure gamat nye umah mak ko na

iman said...

hahaha...mcm iman mkn gak na, sbb tue kalau bg dia mkn aku bg y xde inti, kalau ade inti cnfm, mmg comot...ari tue bedal aiskrim ayah dia....mmg outlah...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha