NuffnangX

Tuesday, August 28, 2007

Ari SaKiT

mlm td dlm kol 9pm ayah dah balik umah kata nak tgk bola (malaysia vs singapura - malaysi menang 3-1)..ayah ckp kaki dah sakit, jln pun dah terdengkut2..aku ajak gie hospital ayah ckp ok lg, lg plak dah mkn ubat penahan sakit..aku pun taknak lah paksa kan..tak lama tu ayah gie keja jd aku ingat ayah dah ok lah tu..

dlm kol 1am aku tgk kat hphone aku, aku tgk ader miss call dr ayah..aku call semula ayah dan yg pasti ayah minta aku amik ayah kat MARDI sbb ayah dah tak tahan sakit gout..nasib baik lah aku ngan sayang tak tido lg (time tu tgh tgk american's next top model)..sayang tukar pakai seluar dan aku pakai tudung ajer lah..terus start keta gie MARDI nak amik ayah..

sampai kat MARDI ayah dah tak blh pijak tanah..aku papah ayah msk dlm keta..aku ajak gie hospital ayah taknak sbb nnti tunggu lama sgt..ayah ajak gie klinik keluarga kat Bandar Baru ajer..ok la tu..

sampai sana aku daftar kan ayah..tgh sakit tu pun ayah blh lg layan tgk bola (kat klinik tu ada tv, sayang plak ngan slumber trs ajer tukar channel ke tv satu nak tgk bola)..hish kalau kaki bola kat maner2 pun blh ajer layan..


tgh sakit pun mata tak lepas dr tgk bola


kaki kanan ayah yg bengkak - gout


pas kena suntik kat punggung - ayah steady jer

lama gak tggu doctor, aku tanya lah kat kounter tanya doctor takder ker..akak tu ckp doctor ader tapi ader kes emergency jd lama lah skit..dah puas menunggu baru lah patient tu kuar..rupa2nya patient tu luka kat muka ngan kepala..dr perbualan yg aku dgr (member budak2 tu citer kat sebelah aku) yg member diorg tu kena pukul..kena pukul plak sbb hal perempuan..kes nie jd kes polis sbb polis dtg time kami nak beredar..bengkak gak lah muka budak yg kena pukul tu..hish mcm2 hal lah bbudak skang nie!

bila nama ayah di panggil, aku ikut sekali sbb kena papah ayah kan..karang terjatuh aku jgk yg susah..doctor bg suntikan kat punggung ayah..bg suntikan ajer lah ubat tak ambil sbb ubat ayah still banyak lg..kena charge RM40.00 lah..nasib baik lah blh claim kat MARDI..bengkak betul kaki kanan ayah..ayah ckp lega skit sakit gout ayah pas kena suntik..tu lah makan taknak pantang..minggu lpas kan kenduri kawen umah m.cik natrah jd ayah tibai lah mkn udang, ayam ngan kerang..tu lah mkn lg kan dah bengkak kaki..

rasanya ada penawar tak utk penyakit gout nie??????

kesian plak kat ayah aku nie ialah kami mkn sedap2 tapi ayah kena berpantang..tu yg kadang2 ayah makan jgk utk lpaskan gian..

pagi nie pergi kerja..yg dtg hanya zaidi ajer..ayie tak tau lah naper cuti..yg suhaimi MC sbb kepala dia terlanggar pintu (mcm2 hal)..zahari plak ingat tak dtg kol 10 lebih baru lah dia dtg..zaidi plak asyik ckp dia sakit perut..siap baring kat atas lantai lg sbb tak tahan sakit..kesian plak aku tgk..

aku paksa dia bangun utk g klinik..nasib baik lah dia dgr ckp (tapi mungkin terpaksa sbb aku asyik membebel kat dia utk pergi klinik)..kami pergi klinik Mutira (panel klinik utk tempat kerja aku)..zaidi pun kena suntik kat punggung gak..alahai ksiannyer..


zaidi tgh thn sakit perut


dlm sakit layan jer karenah aku nak amik gambar tgh sakit eheh

nasib baik tak ramai sgt org..pas jumpa doctor ngan dapat ubat kami pergi kedai mamak..aku paksa dia mkn sbb dia ckp dia tak mkn lg..jd aku order kan air teh o ngan roti canai kosong satu..dah selesai mkn aku suruh dia mkn ubat plak (emmm sebijik mcm mak jg anak)..

jd skang nie whop cuma ada zahari ajer lah, sbb zaidi dpt MC..jd whop ari nie tutup awal..kol 2pm dah tutup..ialah kalau buka pun takkan lah nak harap kat zahari sbb dia cuma praktikal ajer (tak banyak tau pasal hal keta)..

yahoo.dapat balik awal..lg awal dr semlm (3.30pm)

sampai umah maa terkejut aku dah balik..

"naper"

"takder mechanic nak buat kerja.."

"laa sampai mcm tu sekali..nnti bengkel tu tutup bukan sbb takder pelanggan nak baiki keta tapi tutup sbb mechanic takder nak baiki keta..ntah apa2 lah whop ko keja nie"

emmm aku pun tak tau nak ckp aper

aku lepak dlm bilik ajer..baca novel "bayangan rindu"..tak abis lg aku baca citer nie..aku baca smp sayang dah balik umah lah..mmg tak sedar dia dh balik..akhirnya khatam jgk aku baca novel nie..

pas aku bg sayang minum air (dapat pahala yg besar kalau bg air pd suami pas suami sampai rumah balik dr keja)..

"sayang jom kita mkn char kiew thiaw"

"babah lapar lah"

"kalau mcm tu kita mkn kat tepi masjid ajer lah"

"ok ajer"

sayang tak mkn kuthiaw (bila tanya naper tak mkn, dia taknak bgtau) tak tau lah naper

ptg kami mkn kat luar..gerai kat tepi masjid (area umah aku) dia punya khutiaw ladna dia mmg sedap..sayang kalau mkn kat luar confirm ngan nasi goreng USA pastu air tehO..


tehO ngan carot susu


khutiaw ladna - nyum..nyum..nyumm..sedap tau


nasi goreng USA

bob pernah ckp kat sayang..kalau mkn kat luar order lah air lain sbb kat umah blh minum gak air nie..tapi sayang tetap mcm tu gak..mesti ngan air tehO dia gak..
senang gak sbb wat air tehO nie pun senang ajer..tak menyusahkan pun aku nak membuatnya..

mlm tido awal zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz mungkin penat membaca kot..mata pun berat ajer

5 kata-kata indah:

wak_ron81 said...

Gout Laaa Bukannyer gaout

zarena heeney said...

ala tak kesah la asal kan org paham

zarena heeney said...

cantik tak sayang gambar kat putrajaya tu

wak_ron81 said...

cantik laaaa....
skali skala dapat bwk syg ngn maa jalan2 lega tgk dapat release tension...

zarena heeney said...

maa pun kena berjalan2 kat luar supaya dpt kurangkan tension..lg bila dah jg atuk nie,kdg2 pening jgk nak layan karenah org tua kan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha