NuffnangX

Friday, November 30, 2007

EnChAnTeD FiLm

mlm td aku n sayang pg tgk wayang walt disney yg terbaru nie..citer apa lg yg tgh meletop klu bkn Enchanted..mmg best la citer nie..pnh ngan warna warni n gelak ketawa..lakonan Amy Adams pun ok..mmg melatop la..aku suka sgt ngan baju yg Amy nie pakai..cantik2 sgt..aku suka baju dia yg colour hijau, mmg cantik la klu dpt pakai bestnyer..ada saper2 nak hadiahkan baju tu kat aku tak..ehem ehem ehem berday aku pun dah nak dkt :D
aku kelakar bila giselle (Amy Adams) buat baju dia guna langsir..tau2 pg esoknyer langsir umah Patrick Dempsey dah berlubang2..kelakar lg bila jln2 kat taman gesele nak nyanyi pdhal diorg dah kota Manhattan (dlm cartoon kan diorg skit2 nak nyanyi) jd Patrick nie mmg pelik la..hah lg satu lawak bila Chipmuck nie dah msk dlm dunia sebenar dah tak blh ckp..org biasa tak blh paham la apa yg chipmuck nie nak sampaikan..lakonan Putera Adrew pun kelakar..bila dia tgk tv dia ingat tu cermin sakti..siap tanyer geselle kat maner hahahahah mmg skt perut tgk..

ala nak citer lebih2 pun tak blh kan..nak tahu selanjutnyer pg la tgk sendiri..mmg best sgt..saper yg ada anak2 elok lah bwk tgk citer nie, lg plak skang nie musim sekolah kan..best woooo



rugi saper yg tak tgk



saper yg ada problem. tension, bengang..apa kata tgk citer nie jd time kita gela2 tak ingat tu blh la lupakan sekejap problem yg melanda diri kita..hidup biar enjoy!!!!!




tgk poster pun dah tertarik nak tgk

mak tiri yg jahat



baju nie la aku suka sgtttttttttttttt - cantik kan



langsir umah dah berlubang - nak buat baju



1st time tgk kota



teringat kat Putera hati




Putera yg handsome


Putera raja ingat Patrick larikan gesele



dua hati bertemu kembali



di majlis tari menari



dua hati sudah bertaut





Synopsis :


The tale follows the beautiful princess Giselle as she is banished by an evil queen from her magical, musical animated land--and finds herself in the gritty reality of the streets of modern-day Manhattan. Shocked by this strange new environment that doesn't operate on a "happily ever after" basis, Giselle is now adrift in a chaotic world badly in need of enchantment. But when Giselle begins to fall in love with a charmingly flawed divorce lawyer who has come to her aid--even though she is already promised to a perfect fairy tale prince back home--she has to wonder: can a storybook view of romance survive in the real world?



jd jom la kita tgk wayang :D

11 kata-kata indah:

13may said...

ajak saya ker??? hahha :P

Faizah_Haris said...

waaaaa nak tgk gakkkk!! huhuhu....nak tgg dvd kuar nihh ishkkk ishkkk...

Mak Su said...

berkenan sgt nak tgk crita ni. tq for the synopsis

Babe said...

cantilak ena, kau dah wat review ni! senang aku nak tgk takde terpk dua kali

tq darling!

fizz said...

nak tengok citer ni..sbb nak tengok patrcik dempsey yg hensem tuh :D

Babe said...

ena, aku suke gile la tgk bento kau ni,

apa kata ko buat satu blog untuk cerita pasal bento je

boleh tulis asa usul bento
taruk gambar

hehehehe

starstar said...

nk tgk la es0k. :))
ena ari nih xder bent0 ker?

nanonano said...

huwaaaaaaaaaaaaaaaaa~
*mendengki*
owg nk nengok dlu, die g tgk dah !
grrr...

hOtMaMa said...

waaa...sangat rajin okeh siap tulis sinopsis lg tuuu..chaiyokk!

ZH - Ena said...

13may - jom ar

faizah - ala g jea tgk wayang..best woo

mak su - sama2

babe - jom ramai2 kita penuhkan cinema..mmg tpk nak buat pun, nnti ena dah siapkan blog tu nnti ena habaq mai kat babe :D

fizz - handsome kan :D

star - mggu nie ena takder mood nak buat, may be next week ena buat..demam la

nano - yeah yeahhhhhh ena tgk dulu

hotmama - ala copy n paste ajer..sonang ajo :D

wan said...

Teringin tengok cerita ni, tapi sayang tengah sarat. Nak duduk lama kat cinema nanti lenguh - hasben x bagi. :(

Lawa baju ijo tu, nasib baik la langsir rumah ni plain je, kalo tak mesti dan berlubang dah buat gown.

ps: suka hero tu, yg berlakon dlm greys anatomy tu kan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha