NuffnangX

Saturday, November 17, 2007

BuCuK Laaa

mlm td sayang mandikan abbi ngan twiggy..dah bucuk la hamster aku nie..nak peluk2 pun dah tak best..nasib baik sayang sudi layan karenah aku nak minta tlg dia mandikan hamster aku nie..

mula2 syg bersihkan cage diorg nie dulu..bg bebas jap..mmg suka la tu bila dpt kuar bebas..aku pun tak la risau sgt sbb takder kucing dlm umah..
syg mandikan twiggy dulu sbb twiggy nie suka sgt time mandi..blh lagi berenang2 dlm sinki tu..mmg seronok tgk..pastu syg akan letak shamppoo skit bg wangi (blh cium twiggy pas nie)..dah puas mandi, baru lah lap badan twiggy nie..hahhh barulah bersih badan tu skit..

bila nak mandikan abbi plak, aku tak jumpa..aikkkk maner plak abbi nie dah lari..abbi nie takut skit ngan air..bila mandi mesti mcm gabra skit..lg best mandikan twiggy..rupa2nyer nyorok kat bawah almari..jenuh aku mencari..rupa2nyer kat situ ajer dia lepak..bila angkat letak dlm sinki apa lg mmg gabra abis lah..abbi nie mandikan kejap ajer sbb cian kat abbi mcm menggelupur ajer..dah lap semua, aku bg mkn baby carrot..tal layan pun carrot tu sbb msg2 bz nak bersihkan bulu msg2..cpt2 kering tau blh pas nie main2..
nie antara aksi2 hamster aku time diorg mandi.....tadaaaaaa



sayang bersiap sedia nak mandikan anak2 kami :D







AKSI MENARIK DR TWIGGY - SUKA AIR
















AKSI MENARIK DR ABBI - TAKUT AIR








abbi bila dah kena lap baru la diam jea..comel kan :D

14 kata-kata indah:

akirasuri said...

Alala cumelnya :D
Dah jadi macam anak angkat ek :)
Erm dua-dua jantan ke?
Kalau sepasang buleh buat biak-biak :D

zarena heeney said...

mmg comeykan
tak la jantan & betina tu
abbi - jantan
twiggy - betina
entah bila la diorg nie nak ada anak, ternanti2 gak

pearlEJ said...

alololo...comey sgt2.. hihihi.. ej x leh bela hamster neh.. kang si nonie ngapp abis sume.. :D

zarena heeney said...

ej - bela kucing ke?

pearlEJ said...

a'aahh ena.. ej bela kucing.. :)

zarena heeney said...

ej - ada gambo nonie ker? blh tgk..ena suka kucing gak

wan said...

Ei comel sangat, suka kaler dia.

Dulu adalah bela 2 ekor, lepas sekor mati, takde mood nak bela lagi sekor tu. Lepaskan aje.

Hihihi takut mandi yek....

nanonano said...

wo0oohh..
comey !!
tp nao elergik mende2 berbulu cmneh..
ekekekk :p

arianna adrizal said...

mcm dlm katun pulak hehe

Mak Su said...

hihihi, kelakarnyer nengok hamster sejuk

babe said...

my hamster dulu lagi tak senonoh,. Time dia mandi, time tu la dia berak sekali!

saya dulu kasi pakai berus gigi je gosok diaorg. kecik sgt. lepas mandi sebijik mcm tikus sakit!! kurus sgt!

zarena heeney said...

wan - jd hamster yg tggl tu kwn ngan tikus jalanan la erk :D

nano - yea ker..nnti dpt BF yg berbulu lebay camner hahahah

arianna - mcm tom n jerry kan :D

mak su - tgk twiggy berenang lg kelakau

babe - yea ker..my hamster tak plak..hormat kat tuan dia kot :D
bulu diorg tebal sgt bila dah basah lencun terus jd kuncup..kocik ajer jdnyer :D

fizz said...

hi..comel-comel tol la..nama dorg pon comel...tapi bila twiggy tuh terus ingat kat Gardenia Twiggies :)

zarena heeney said...

apa lg terus ngap ajer la :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha