NuffnangX

Monday, November 12, 2007

So Happyyyyy

ari nie dah start leh wat bento..sbb aku dah abis ganti puasa..pg2 lg aku dah bgn..nak wat special bento for my hubby..syg tak bgn lg bila aku tgh wat nie..

bila sayang dah bgn, tetiba dia nak msk dapur, apa lg start la menjerit2 kat dapur sbb taknak bg dia nampak apa yg tgh aku buat nie..

bento bfast 4 2day (bfast ker nie cam havy jea)..aku wat speggeti belognese..main campak2 jea klu ikut btl2 punyer resepi mmg tak sempat lah..aku grg hashbrown (fav sayang nie) 2 keping..decorate simple ajer..bentuk muka perempuan..muka guna hashbrown, rambut guna spaggeeti..kat atas hashbrown tu aku letak sosej yg dah di ptg bulat2..guna utk mata ngan pipi (yg selebihnyer dah letak bwh hashbrown..kat mata ada anak mata yg bentuk star (guna nori)..pipi pun guna sosej siap pakai blusher lh :D..mulut guna capsicum n idung guna telor burung puyuh..telinga pakai subang (strawberry - manis tau beli kat coldstorege usj summit)..

utk pencuci mulut aku bekal kan sekali kek american choculate ngan biskut meiji..


tadaaaa my bento today






bento - cute tak?






pencuci mulut - biskut meiji & kek american chocolate

6 kata-kata indah:

nanonano said...

hoho..
sweetnye muka ena..
eyh? muka ena ke tuh?
ekekekke :p
eyh..atas kpl die tuh taruk ape?

julia said...

whoaaaa..
dah pandai laaaa. jadi da tuh ! =D
strawberries from coldstorage mmg manis & best kan ? jgn beli kat Giant. giant pentipuuuu. huhukk

hmm pandainya ena wat kek.
=) bertuah hubby. makin mulat laaaa dia.

hOtMaMa said...

waaa....comel jerk tengok! huhuhu...mamapu kah saya nak buat mcm neh?? sbb kita nih keras tangan lar...:p

zarena heeney said...

nano - muka ena lg comel la :P
atas kepala tu letak daun salad jea, mcm pakai skaft kan :D

jue - ha'ah msm skit kat giant, strawberry nie cicah ngan madu lg cedapppppp..mmg dah mkn bulat pun eheh

hotmama - ala blh ajer, lembut2 kan ajer tgn tu :D

Kak Lady said...

Hehehe...siap ade pencuci mulut ye...

Bagi lah resepi bento tu...anak kak lady mesti suka...kalau hubby mungkin dia tak minat...

zarena heeney said...

senang ajer kak lady..akak msk jer apa2 pastu decorate la bg special kat atas mknan yg kita buat tu..

cth kalau kita wat nasi grg, akak wat la karektor cartoon kat atas nasi grg tu, bila anak2 tgk lg diorg xcited nak mkn..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha