NuffnangX

Tuesday, November 27, 2007

TeRgEmPaR

pg nie bos aku msk opis (dlm hati aku ckp la naper plak bos aku nie msk opis plak, dah lama tak msk opis dah dia nie, buang tebiat kot)..mesti ada apa2 nie..


"banyak keja ker" bos aku tanyer la


"pura2 buat keja" shumie la jawabnyer - mmg kami akan jwb mcm nie kalau dah tau kami buat kerja pg tanyer lg..


bos aku gelak ajer la.. mukadimah la tu kot


"I nak bgtau pas nie I akan turunkan salary semua staff"


aku ngan shumie dah pandang satu sama lain..aik lain mcm jea bunyi nyer


"skang nie sales dah makin kurang, jd I terpaksa buat semua nie"


pastu dia hulur 2 helai kertas..1 helai ttg bape gaji baru yg kami akan terima dan 1 helai lg ttg pelepasan jawatan..

"I bg uols pikir nak terima yg maner satu..lg 1 mggu I akan akan tanyer samula"

pas bos aku dah kuar..aku pandang shumie dan shumie pandang aku..gila apa dia nak bg gaji sebanyak nie..maner blh idup..byk plak tu turun RM550.00..kalau skit2 takper la jgk..


aku mmg akan amik surat utk pelepasan jawatan..maner blh tahan mcm nie..teruk blt la bos aku tu..kalau amik surat pelepasan jawatan, aku akan kerja smp bln December nie..maknernyer dr skang nie la aku kena cari kerja..alahai maner nak cari nie..kat tempat korang ada kerja kosong tak uols? sedihnyer ari nie :(



***********************BENTO***************************


pg nie aku cuma panaskan semula macaroni yg aku buat mlm td..side dish aku buat roti sapu jem strawberry (aku jdkan shape love)..ada sosej yg aku jdkan bentuk sotong..ngan telor rebus (aku jdkan casper)



tak nampak mata casper - guna chesedale

roti shape LOVE n sosej jd sotong
bento utk sayang



aku dpt chocolate nie dr org tuttttttttttttt smlm-dia letak kat tepi cermin keta aku
mcm balas membalas la plak..thanks :D

15 kata-kata indah:

mamaranggie said...

lah..kesian nye...cepat2 cari keje...mama doakan ina berjaya...

ZH - Ena said...

thanks msh lg dlm keaadaan terkejut :(

pearlEJ said...

adehhh kesian ena.. x per.. pelan2 carik keja lain ehh.. hope ena dpt keja yg lebih baik pas neh.. jgn sedey2 k..

Faizah_Haris said...

huhhh...cian kat ena....semoga apa yg terjadi ni ada hikmah disebaliknya ok....faizah doakan ena berjaya...

julia said...

so camana ? nak benti keja or terus keja kat situ ? apa keputusan ena ?

PuteriSatu said...

akak doakan ena akan dapat kerja yang lebih terjamin...try mintak govla...cepat isi borang spa tu ye...bento tu camana ena...citer sikit camana nak buat..suka tengok food cute2 je...kreatif tul!

13may said...

adess....tumpang simpati

Anonymous said...

cian korang....tp memang sekarang ekonomi kiter teruk skit...aku rase kat area brp sane ade keje na...xpun sbb ko tggl kat subang per kate ko tgk kat area kota damansara ker....

fizz said...

siannya, sy doakan ena dpt keje br yg lebih baik dan terjamin, xpe2 sabar eks

nanonano said...

alahai, ena,
sabar je la k,
na hr2 mintak naik gaji, ena plak dpt brita cmtu,
uhuk.. ok mudah mudahan ena dpt kije baru la cpt2 k
:)

p/s: baru smlm na mkn macaroni ngn cis :D
tp mls nk letak gmba.. huhu

starstar said...

hai..salam..:)
cianye ena..
sabor k..

green apple said...

boleh terbayangkan ksengsaraan jiwa raga ko masa tengok surat turun gaji tu kan?

ZH - Ena said...

EJ - insyaallah kak

faizah - harap begitu lah

jue - mmg akan berhenti la..maner lalu nak keja kat sini dah..sah2 cari alasan nak buang kami..takper nnti dpt la balasan bos kami tu

puterisatu - mmg skang nie tgh isi semua form..anto resume kat tempat yg ada keja kosong..harap2 bln jan 2008 nie dah kat tempat baru..
bento tu ikut apa yg kita pikirkan kak..@pun akak tgk kat link ena yg tulis bento, kat situ ada cara nak buat bento :D

13may - emmm nak buat camner..cian kan

tanpa nama - ena tgh cari kat area sg.buloh, kg.subang n s.alam..klu tau ada keja kosong bgtau la erk

fizz - dah lebih dr sabar

nano - ala letak la gambo blh ena cuci mata sekali ngan teman blogger yg lain sekali tumpang sekaki :D

starstar - tanks

green epal - mmg rasa mcm terbehenti bernafas jap la..terseksa jiwa & raga

hOtMaMa said...

huhuhu...sedey gak baca citer ena...sabar je la ek... senang nyer la bos u ols punya alasan pilih salah satu ek??? padahal mmg nak buang org...keji jerk..

ZH - Ena said...

hotmama - mmg keji kak..nak buang kena byr pampasan kan tu yg nak kami pilih yg maner 1..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha