NuffnangX

Friday, November 2, 2007

PrOjEk KeK

yahooooo ari nie aku tak keja..opis aku tutup..ialah saper nak baiki keta kan, dua2 mechanic sakit, kalau kami tau baiki keta sng ajer takyah la kami ddk dlm opis kan..jd aku nga shummie apa lg mmg amik kesempatan la..kami cuti..best nyer..

tapi aku nak balik umah maa, nak amik brg2 & bhn kek..aku terima 2 tempahan kek..shumie ngan zo nak order kek dr aku..bagus gak ari nie cuti blh aku prepare kek utk diorg..shumie nak tempah kek kurma ngan cupcakes, ari sabtu nie dia wat openhouse, wat mlmnye..aku mungkin pg sekejap ajer kot sbb aku nak lari jap umah maa, sbb kat sana pun wat kundang openroad hahahah..nnti aku story..zo plak mungkin nak order kek blueberry cheesecakes..opis dia wat openopis plak..mcm2 open kat m'sia nie jng open body sudah lah kan :p

ari nie mungkin bz skit la..

pg td aku sempat wat bento utk sayang..smlm kami berdua posa, tapi ari nie tak posa lak sbb lunch lama (kalau aku keja la ari nie) sayang pun bg alasan sama jd kami tak laa posa ari nie..

bento utk sayang yg aku buat..sosej tu aku jd kan sotong, siap ada mata lg..pastu aku buat mini satay (tapi sayang bkn satay ayam @pun satay daging tau)..mini satay nie aku selang selikan ngan roti, chesedale (aku wat bentuk bunga), sosej (aku ptg bulat2), carot (ptg bunga gak) pastu buah anggur di atasnya..pastu ada salad brocoli, kobis bunga ngan carot..ada buah prun utk pencuci mulut..ops tak lupa gak brownies aku yg sedap sekali :D
aku lupa plak nak letak sekali drink kat bekal sayang..takper lah sayang wat air kat opis la erk..


meriah kan - syg terkejut bila buka tuppaware ada sosej sotong, siap ckp cute n sayang nak mkn :D


brownies - fav aku nie n sayang jgk



****************************MALAM******************************



malas nak msk..ajak syg g kedai mkn..tapi syg plak mls nak turun..aku suh syg msk tapi dia taknak msk plak..syg suggest msk maggie..ok onn ajer (mlsnyer nak msk)..aku buat mi goreng sedap n sayang plak maggi kari..bkn selalu kami maggi tau, time mls ngan takder idea ajer aku msk maggie nie..tau maa aku mkn maggie naya ajer aku kena ngan maa (pantang maa kalau ank2 dia mkn manggie - ampun)..jd menu mkn mlm nie sempoi ajer..kami tukar2 pinggan, aku mkn skit ajer maggie syg tapi syg mkn aku punya mie grg sedap smp licin pinggan uwaaaaaaaaaaaaa :( cian aku kan


mie goreng sedap - lupa plak nak goreng telor


maggie kari sayang - siap letak telor ngan sosej lg huhuhu




pas abis mkn ngadap tv jap..tgk runnaway projek..ingatkan abis minggu nie tapi next week plak abisnya..hampeh ajer


aku start wat projek kek aku..syg tlg blande kan kurma utk letak dlm kek..
aku buat 2 jenis kek..kek kurma ngan kek chocolate badam..satu adunan kek dpt 2 bekas kek..bekas kek aku kecik ajer..tak sempat nak beli bekas kek yg besar punyer..
smp kol 1 lebih la aku siapkan kek..yg lama sbb aku ada satu oven ajer, kek yg nak di bakar ada 4 kek..jenuh la tggu kek siap msk..bau kek siap di msk mmg sedap..tak sabar nak rasa..


kek kurma


kek chocolate badam







kaki pisang : saper2 nak order kek blh tempah kat ena..ena mmg terima tempahan kek :D
jgn malu2 tanya kalau ada apa2 persoalan

7 kata-kata indah:

akirasuri said...

Wah terre buat kek ek..
Nak belajar..
Nak belajar..
He he he :D

nanonano said...

gmba bento?
tade ek?
ke tenet sni yg mengom?
ishk..
nk tgk sosej bertukar mnjadi sotong tuuu..
huhuhu :p

kek?
sy sukerrr kek coklet lembab je..
tlg buatkn satu..
lalallalala~

:p

Mak Su said...

meniaga kek ker?

julia said...

hmmm mana pic nye ?

zarena heeney said...

akirasuri - takder la pandai sgt, skit2 ajer :D


nano - smlm tak sempat nal upload, tadaaaa pg nie baru letak


mak su - terima tempahan kek dr kwn2 ajer, sbb diorg mmg tau ena wat kek..


jue - dah blh tgk :D

nanonano said...

ekekke..
garangnyeeeee muke sotong die..
huhu :p

zarena heeney said...

kena bg garang supaya hubby ena kena mkn gak sotong yg ena wat tu eheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha