NuffnangX

Monday, November 19, 2007

CoMeY KaN

ari mggu yg lepas aku balik Muar sbb cousin aku kawen..pergi balik hari jea..tak jauh sgt pun dlm 2 jam 1/2 dah smp kg ayah aku tu..ayah bila dah smpai kg dia mmg xcited jdnyer..ialah sthn sekali blk kan..

meriah gak kenduri kawen nyer..tapi kan aku bknnyer tgk sgt cousin aku bersanding tu tapi aku sibuk ngan sarang burung yg aku jumpa nie..mula2 tu aku dgr suara anak burung, mmg kuat la suara anak burung tu cari la kat sekeliling tempat aku berdiri kan..rupa2nyer ibu burung buat sarang kat pokok pagar rumah..ibu burung takder mungkin pergi cari makanan kot..tinggal la dua ekor anak burung nie chip chip chip chip chip chip dr tadi..cian plak aku tgk..nak bg makanan ker..hubby aku ckp bg la mknan sbb dia nak pegang dia rasa geli..

jd aku amik kuih agar2 (sbb lembut kan) msk kan skit kat dlm mulut anak burung tu..diam jap pastu chp chip chip chip lg..bg la lg..smp la anak burung senyap sbb dah kenyang..mmg cute sgt la..aku bg minum air skit takut tercekik ajer nnti..

aku bkn sibuk amik gambo pngantin sibuk amik gambo anak burung tu..dan bila smp umah aku baru lah perasan mmg dlm camera aku nie tak ader gambo pengantin pun..cian tul

tapi penuh ngan gambo anak burung ajer :D

saksikan ragam anak2 burung nie..comey sgt..tadaaaaaaa




***************************BENTO*************************


pg nie aku wat bee hun grg..siap ada kerang lg dlm bee hun nie..kat bawah bee hun aku letak sosej utk perasa tambahan..kat atas bee hun tu aku nak buat muka hello kitty tapi cam tak jd ajer..rasanyer cam jd muka kucing jea (btl kan)

pastu aku letak sekali buah epal (yg dah aku ptg kecik2)..pastu letak sos salad buah2 dlm papercup..blh la tu jd pencuci mulut..bekas bento ari nie aku guna tom n jerry..kecik ajer bekas nie sbb tu aku tak blh letak mcm2 dlm bekas bento..harap syg kenyang ngan bfast nie..

tadaaaa nie la bento utk pg nie..........


hello kitty @ kucing ? cuba bg komen skit

salad buah epal
set bento utk sayang

9 kata-kata indah:

nanonano said...

enaaaaaaaaaa.. !!
tlg la,
muke kuceng tu [yg konon2 hello kitty tu]nampak sgt gatal !!
eeee..xsuke tao..
gatai ! gatai !

huhu :p

Kak Lady said...

Hahahah...ena ni suka sgt buat muka2 kelakar kat bekal dia...comel

akirasuri said...

he he he.
rajin betul dia :D
mesti hubby makin sayang :)

fizz said...

hehe sian pengantin tue, nampak gaya burung ni pandai amik perhatian, hmm burung ape tu eks?

julia said...

umm tak jadi ler muke hellokitty ena..
takpe cuba lagi. as long as u r happy ok sis..

yun said...

leh jadik sifu sy tak? ajar camne nk wat bento ni seme..menarik tau sy suka

ZH - Ena said...

nano - kucing jantan mmg la nampak gatai..lg2 nampak nano lg bertambah2 gatai heheheh

kak lady - happy tau time nak wat bento tu :D

akirasuri - hari2 sayang (bunyi cam iklan fair&lovely :D)

fizz - burung tutttttttttttt :D

jue - mmg tak jd pun..tapi jd kucing gatai (ikut kata nano la)

yus - blh ajer..tgk kat blog ena pastu wat la..sng ajer, ikut kita nak wat apa kat atas mknan kita..
thanks sudi sggh blog ena :D

pearlEJ said...

haaaa.. mcm muka nonie arrr.. ekekekeke.. comey sgt..

ZH - Ena said...

EJ - btl tu hahahahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha