NuffnangX

Friday, November 23, 2007

MaLaS NaK PiKiR

atas nasihat member2 blogger semua aku amik keputusan utk biarkan problem aku..sbb aku rasa tanpa memikirkan problem tersebut aku dpt teruskan hidup jgk..life must go on..yup baby :D

aku happy kan diri aku ngan nyanyi2 lagu Anuar Zain (fav aku nie tau - oh abg anuar) kat opis..wat keja cam biasa..aku cuba abiskan semua kerja aku kat opis nie..aku harap sgt next year aku akan bekerja kat tempat lain..


"tunggu marah aku reda"


terpulang pada diri msg2 la kan..aku rasa umur dah meningkat..dengan menyimpan marah dlm hati pun tak guna..aku rasa baik luahkan apa yg terbuku di hati..manusia selalu melakukan kesilapan tapi sebagai manusia sampai bila nak hidup dlm keadaan sentiasa marah..


"bahagia ker hidup dlm keadaan begitu"


Dr.Fadilah Kamsan pun pernah berckp perasan marah hanya dlm 4 minute ajer dan selebihnyer adalah emosi sajer..emosi - kita sebagai manusi yg ada akal blh control sama ada kita nak teruskan diri dlm keaadaan marah ataupun leave a side problem kita..tepuk dada tanya la selera - selera aku skang nie nak mkn ayam KFC - cedapnyer

Nabi Muhammad s.a.w pun pernah bersabda - jgn tak berckp lebih dr 3 hari kerna ibarat memutuskan tali persaudaraan sesama saudara kita (kalau tak silap aku la - kalau slh tlg btl kan erk)..sayang pun selalu nasihatkan aku supaya kawal perasaan marah dlm diri kita sbb bila kita marah, amalan pahala yg kita lakukan hari tersebut hilang begitu sajer..


"nak ker pahala yg kita lakukan seharian (cthnyer : solat) hilang begitu sajer..ibarat sia2 sajer kita tonggang tonggek kat atas sejadah tu" - sia-sia


bagi aku - aku dah tanyer dan dia berdiam diri dan ayat seperti di atas..jd terpulang..aku dah tak pedulik..pikir sendiri la..msg2 ada hati & perasaan..mungkin hati dia msh terguris jd aku biarkan diri dia tenang dan aku dlm dunia aku..




*************************BENTO*************************


pg nie bento yg aku buat pun simple sgt..nak cpt sgt.. aku grg hashbrown (2 keping)..pastu aku decorate jd muka koboi..aku letak topi koboi atas hashbrown..topi koboi nie aku guna chesedale..pastu ali letak carot kat atas topi koboi tu ala2 mcm pakai lencana la..pastu mata aku guna nori n mulut aku guna carot..cute la


pastu aku letak buah anggur sbg pencuci mulut ngan biskut meiji..harap syg blh alas perut ngan bfast sempoi pg nie..

bento utk sayang

3 kata-kata indah:

pearlEJ said...

haaa.. kan ker bagus mcm tu.. x pyh dok fikir2 sgt k yang.. :)

p/s: x sabo nk tgk bento ena neh.. hehe

nanonano said...

alaaa..lame dah xtgk bento,

ZH - Ena said...

EJ - thanks kak :D

nano - mggu nie ssh skit nak upload..next week may be blh upload..tak bz sgt kot

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha