NuffnangX

Tuesday, August 18, 2009

AmBiL KeSeMpAtAn


aku rasa peniaga skang nie melampau
kenape aku ckp mcm tu

skang nie semua org nak pakai mask kan
jd peniaga nie mengambil kesempatan nga menaik kan harga mask
jika sebelum nie aku beli RM2.50 utk 4 keping mask
di kedai yg sama ~ 2 mggu yg lepas
dan tadi aku pergi beli mask di kedai yg sama
harga dah RM5.00 utk 4 keping mask


tgk mmg kuang ajor betul la
sepatutnya bertimbang rasa la skit
dlm keadaan dan situasi mcm skang nie
yg mmg memerlukan mask
klu familt tu ramai ank
dan perlu pakai utk pergi ke sekolah
tak ker tu membebankan para ibu bapa


bg org yg bergaji besar mmg la perkara nie remeh jea
tapi bg mereka yg gaji hanya cukup2 makan sajer
mmg kesian kat mereka nie


dh la harga gula naik
skang nie mask yg amat diperlukan pun naik harga
klu gula tu blh la lg kita skip2 kan
sbb blh minum air lain
nie mask yg amat ptg skang nie
tak pakai takut bahaya kan diri sendiri


alahai peniaga...

7 kata-kata indah:

oli said...

kat paper china press hari ni,
1 mask berharga RM5...

lemonade said...

sis, ln kali p beli kat klinik je senang..

iman said...

erm...mmg na ,kakak akupun ckp mask mahal, nasib bad bwk lek 2 kotak, so ktorg jimat skit...hehehe

Intan said...

Ish nape teruk sgt perangai peniaga haaa...kena kat depa baru padan muko! Tak habis2 nak buat untung je dlm kepala tu...

hOtMaMa said...

ye la..time ni la peniaga2 nih nak ambil kesempatan... nasib baik la company weols bg pree jek tiap2 hari..

Zura said...

sbb tue lah kedai2 nie kdg2 kena rompaklah..kena samunlah...sbb menganiaya kesusahan org lain

~ain said...

kat sini satu RM5 tau sekarang.. dulu2 80sen je kot kalau tak silap..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha