NuffnangX

Friday, August 7, 2009

CeRiTa HuJuNg MiNggU ~ KiLaNg BaTa

nie citer sabtu lepas
baru berkesempatan nak buat entry
siang bz ngan keja opis
mlm kat umah bz ngan ank n sayang :D
jd aku mmg tak sempat nak buat entry nie


jd nie aku curi masa skit
citer story nie sblm aku lupa..


mak aku ajak pergi Kilang Bata kat Klang
aku on jea
syg plak keja ot
jd tanggungjawab aku la nak bwk family aku
ke sana kan..syg izinkan aku pergi
thanks sayang


mak aku mmg suka dtg kilang bata nie
sbb dh biasa ngan jenama bata
kat kaki mak aku nie


dulu time kami kecik2 kami duk kat klang
sblm berpindah ke kundang nie..korang tau ker kg nie


jd kol 3pm baru la bertolak pergi ke klang
yg ikut
mak..nasir..lini..
ngan saper lg mesti la ada umairah n pija kan
mmg tak blh tggl si kembar nie



nie la kilang bata yg kami semua terjah
kali nie bg tau tak byk sgt la pilihan yg ada
thn lepas mmg best sgt
nak pilih kasut
sbb byk pilihan n kasut yg di jual pun cantik2 jea



nie keja p.chu umairah la nie
dh penat dukung letak bdk kecik nie
dlm rak beg
semua org tgk gelagat si kecik nie duk dlm bekas tu




kasut aper yg korang nak
cari ajer la kat sini
nie kasut getah
mak aku ckp time dia sekolah dulu
pakai kasut getah mcm tu la
tiap2 hari nangis nak kasut lain
tapi tetap kena pki gak sbb takder pilihan kan


tup tup skang dh keluar semula fesyen kasut nie
yg time mak aku dulu tobat taknak pki
tapi bdk2 skang nie
berlumba2 nak pki
ala klu kita pki kasut balet tu la
comey ajer kan



sales bata kali nie aku rasa
byk pilihan kpd org lelaki la
byk sgt kasut sport jea
boring..



lini ngan ank dia ~ pija
nasir ngan ank buah dia ~ umairah (p.chu encem konon uwekkk)



aku..umairah..nasir aka p.chu


lini bersama pija
nsb baik la bdk berdua nie time berjln mmg baik jea
tak byk meragam pun
diam ajer


ok nie pilihan aku ngan lini
adk aku nie mmg tau
apa yg aku nak
dia pun nak sama tau
jd sepesen la kasut kami berdua
cantik tak..




nie sepasang lg kasut adk aku lini
time kat bata aku tgk tak cantik pun
tapi kan bila dh sampai umah
makk aiii cantik la plak
rugi plak tak beli
huhuhuhu




nie plak kasut hasil rembatan mak aku
mak aku beli 2 pasang kasut tau
lg sepasang aku lupa plak nak snap
~ byk sgt kot mkn semut hehehehehhe~ pinjam kata ain


mmg letih la
berjalan sakan kan...



malam
aku ngan sayang keluar ke Bandar Baru Sg.Buloh
ke kedai Manjaku
nak beli basikal utk umairah
sayang kan dh janji nak belikan basikal utk umairah
hasil pujuk rayu aku nie
baru la dpt beli basikal nie
ibu si kecik nie plak yg lebih2 hehehhee



jd nie la basikal baru utk bby kami nie
dah tak payah nak berebut ngan pija
basikal umairah colour hijau tu
colour pink..pija punya


kami semua tergelak besar tgk gelagat umairah
si kecik nie bukannya nak duduk elok2 kat atas seat
basikal tu
tgk la dia naik basikal tu mcm
org dulu2 naik basikal


kan klu org tua naik basikal besar
org tua akan sorong ngan kaki dulu
dh laju skit baru la lg satu kaki
kayuh betul2


klu tak paham
korang tgk ajer la
gaya umairah kat gambo atas nie
lawak kan
dia tak ddk pun
dia berdiri jea



nie baru la si kecik nie nak duduk kat seat basikal tu
mcm2 ragam la si umairah nie
masa dpt basikal baru nie
abis semua la dia belek2
kelakar sgt tgk aksi dia
mcm tau jea yg tu basikal baru utk dia..


sayang umairah
mmuuuahhh


-------> klik di sini utk vote umairah G06 <------
hari nie last day vote utk umairah..plz vote

3 kata-kata indah:

Dakjaat™ said...

hheeh Budak2 mmg camtu .. nampak benda baru .. :) jgn dah besar nanti nakal sangat jadinya .. hohoho!

Zura said...

bestnye umairah dpt basikal baru...teringat org2 tua naik basikal cm ne...

zh-ena said...

dakjaat - selalu doa semoga umairah akan jd bdk yg baik..AMIN

zura - kelakar kan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha