NuffnangX

Saturday, August 29, 2009

UmAiRaH : 10 BuLaN


dah 10 bulan umairah zahrah skang nie
semakin membesar
semakin cerdik
semakin faham aper yg kita katakan


jd sepanjang pemerhatian aku umairah dah mempunyai :

* skang nie dh berdiri statik jea..cuma tggu kaki tu nak melangkah ke depan
bila berdiri tu suka buat gaya senaman pinggang
pusing kanan n pusing kiri ~ cute jea tgk

* dah jelas pggl name aku MAK
mak pun mak la syg ibu

* bila suruh peluk n kiss mmg umairah akan buat
suka tau ibu bila blk dr keja umairah dtg dekat
n kiss kita ~ mmg hilang semua kepenatan

* makanan yg jd pilihan umairah lauk kurma
klu dpt mkn mmg ddk diam jea depan kita
klu bg lauk lain mmg terkejar2 dia satu umah ~ letih nak bg mkn bdk kecik nie

* dah pandai tepuk amai2
cute jea bila tepuk..kuar bunyi plak tu

* dah pandai tunjuk aper yg dia nak
tunjuk ngan jari telunjuk dia
tapi gaya mcm nak menembak jea
klu dia nak keluar..umairah akan tunjuk jari dia kat arah pintu
means si kecik nie nak kuar jln2 la


* main ba ba chak
mmg cute
pantang nampak kain langsir..mesti umairah akan menyorok
belakang langsir pastu ba ba chak
kat saper2 yg ader depan dia
cute sgt la

rasa mcm ader lg nak tulis
tapi tak ingat la
nnti aku update lg bila aku ingat erk


semoga ank ibu nie
menjadi ank yg solehah
dah menjadi ank yg bijak
AMIN


semoga umairah cepat sembuh dr demam

6 kata-kata indah:

Zura said...

entry ko buat aku bertambah rinduuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu kat anak² buah aku....

~ain said...

kejap je masa berlalu... rasa macam baru je semalam baca entri tentang kewujudan dan kelahiran umairah!!=)
Semoga umairah jadi anak yang solehah!!

mummYaeesh said...

dia demam ke??semoga cpt sembuh

hamboii tradisional betul umairah ek panggil mak..hiks!
bestnye ada blog kan bleh tulis perkembangan anak2.. yaeesh dulu ntah bile dia pandai wat ape..tk ingat da..sbb takde catat kat mana2..nyesal lak!

.::WaNiE::. said...

dah besar dah cepat je

[-suziey-] said...

sian umairah demam ek..smga cpt sembuh ok..comel je umairah ngn pooh itu:D

lannida said...

mmg dia akan panggil mak dulu, na.. tapi ko terus jek bahasakan diri ko ibu. smpi nnti bile dia dh betol2 pandai bercakap, akan berubah lar title tuh..ini dari pengalaman aku lar...sbb dulu mase memula twins panggil babah dia papa.. tapi suami aku terus jek bahasakan babah, skang nih lekatlar nama babah tuh

p/s : suami aku tak nak gunakan papa sbb takut nnti 'papa kedana'. he..he..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha