NuffnangX

Wednesday, August 26, 2009

NaiK MoToR

nie story hujung minggu yg lepas
mggu lepas kami berbuka puasa di rumah MIL
seronok sgt sbb semua duk berkumpul
hehehhee mggu pertama pose
aku berbuka kat umah MIL
nak buat mcm maner sbb turn mggu lepas
ada lah di rumah MIL aku
ikut ajer
mggu nie lg best sbb hari isnin pun cuti kan (31/8)


petang bila dh siap semua juadah utk berbuka
ajak sayang pergi bazar ramadhan sijangkang
naik motor jea
sbb dekat sgt
lg pun nak bg umairah biasa naik motor
dulu masa 1st time bwk umairah naik motor
si kecik nie blh muntah tau
mabuk naik motor plak


jd petang tu sajer la bwk
nak tgk sama ada umairah dh ok ker tdk
dr mabuk naik motor nie



letak dulu kat bakul motor
rilex2 jap bg umairah tak takut naik


bila tgk umairah dah start senyum
confirm la tu dia dh ok
terus jea la start motot
brommm brommmm brommm



tgk tu
rilex jea minah nie
dah tak rasa takut pun
duk diri tegak jea
hahhh lupa plak
siap babai babai lg kat org yg lalu lalang
mmg aku gelak jea duk belakang syg



wooooo sambil naik motor pun nak ambil gambo ker
tapi suka la gambo nie
wpun tak kelihatan muka aku ngan clear
tapi suka tgk muka sayang...sweeet jea
opsss jgn muntah korang :p



yup kami bertiga di atas motor
muka umairah dpt sekerat jea
ok la tu
syok la hirup udara kat kg nie kan
segar jea
bebas jea rasanya


pergi bazar ramadhan
kdg2 sakit hati jea kan
tgk kuih punya la menyelerakan
tapi bila mkn..bg ayam pun taknak mkn
kdg2 langsung takder rasa
mmg membazir jea beli2 nie
tapi tu la..takder pilihan bg ibu2 yg bekerja nie kan
smp jea umah kdg2 dah azan pun
nak msk aper nye klu azan dh berkumandang


3 kata-kata indah:

[-suziey-] said...

hahhahaa..mmg giler bergambo..ats moto pn sempat snap ek..ekkek:D
kalu umairah dok depan..jgn bawa laju sgt takut dia lemas dgn angin moto tu..

iman said...

erm....ko nie mmg memacam na, tp ade erk mabuk moto, 1st time aku dgr..iman laks kalau sesape start moto, dh ready nk ngekor, smp kene bawa 1 round dulu, baru diam...

~ain said...

mabuk motor kah? lawak je istilah nya!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha