NuffnangX

Monday, August 17, 2009

SaPeR NaK JaGa UmAiRaH


petang semalam aku dpt msg dr bbysitter umairah
yg dia minta maaf sesangat sbb
tak dpt nak jg umairah time bulan pose nnti
sbb dia dpt terima tempahan kuih byk
jd tak dpt nak jg bby kami nie


aku dh pandang sayang
aikkkk mcm maner nie
pening plak kepala kami nak pikir saper yg nak jd umairah kan


mak plak tgk kami asyik wat muka toye jea
terus tanya "naper"
aku ngan sayang mcm tak smp hati nak bgtau
sbb klu bgtau confirm mak akan setuju jea jgkan umairah
sbb biasanya dlm bln pose
mak aku akan buat kuih
jual kat kedai


than aku ckp ajer la
yg kami nak cari org jg umairah dlm bulan pose jea
terus mak aku ckp
takper la mak blh jagakan


mula2 tu aku ckp tak payah la
sbb nnti mak bz ngan kuih semua kan
terus mak aku ckp
takper la thn nie mak tak buat kuih
terus aku jd sebak huhuhuhu


ialah sggp mak aku berkorban utk aku n utk cucu
sedih jea tau
tapi bila pikir semula nak bg saper yg jg umairah utk sebulan kan
jd start hari nie smp la abis pose
umairah akan duk ngan wan dia


sebulan lebih la umairah akan duk ngan wan dia
mesti kami akan rindu huhuhuhu
hari nie aku cuti lg MC ~ demam


petang nie tggu sayang smp umah
pastu terus pergi umah mak
nak hantar semua brg umairah kat umah mak


sayang ckp pas nie terus cari umah
pastu cari bbysitter yg baru
ialah klu terus stay kat sini
nnti setiap tahun akan minta cuti sebulan utk buat kuih time bulan pose
tak blh la mcm tu kan
mmg la aku dh anggap bby sitter aku nie mcm adk aku
ialah dia jg umairah mmg baik


nak beli umah kat bwh apt aku nie
dah melepas sbb dh ader org lain beli dulu
huhuhuhhu sedih tau

4 kata-kata indah:

mama tisya said...

pyh plak dh jd camtu kn nasibaik mak ada nk tlg jg even die tk dpt wt kuih thn ni...demi ank & cucu ..mak sanggup wt per saje..tiba2 ku pn sebak

chugie said...

huhu..sian ko na.. na, kt tasik tu ade umah teres setingkat nak di jual.. bleh tgok dalam mudah.com. Harga kalau x silap RM90K je.. ok what??

tentang beli umah ni, aku pun sedih gak huhuhuhuh... still in process nk tukar tangan lagi ni.. bengang ar ngn penjual n agent rumah cmni..

Zura said...

kat kundang x kan xde umah nk d jual na...

iman said...

a'ah na...bnyk umah nak d lelong...ade tue ktorg dpt msg 60k jer umah mcm umah aku, 1½ tingkat...g lah tgk..pepehal senang dekat ngna mak....erk tp leh lak erk babysitter mintak cuti..pelik aku org zaman skrg nie...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha