NuffnangX

Friday, August 7, 2009

RaSa KeKuRaNgAn

heheheheh sajer hea bg gempak kat tajuk entry
rasa2 aper yg aku kekuranga skang nie


dr semalam sampai hari nie
dah semua kedai aku terjah
nak beli GULA
tapi semua ckp out of stock
bengang betul aku dibuatnya


kat umah dh tggl sikit sgt dah tu
klu buat air teh confirm tawaq habiah la
dah sayang mmg blk keja nak pekena air teh panas
klu tak minum air teh mmg tak lena tido la
sayang aku tu


cuma aku belum terjah pasar raya jea lg
sbb belum beli brg dapur kan
gaji aku baru msk hari nie
dah berkira2 nak shopping aper


yg shopping kat Padini pg td
sayang yg bg duit
duit aper duit nafkah hehehehhee


korang sama tak situasi ngan aku
susah sgt ker nak dpt kan gula kat pasaran skang nie
selalu jd mcm nie kan
nak dekat raya
ader jea brg yg akan takder stock
minyak la..gula la..nnti2 plak ayam plak ssh nak dpt
pastu kelapa plak takder stock


nnti2 kita dgr la plak
yg harga akan naik
sbb kat jiran sebelah negara kita
harga depa lg mahal dr harga kita kat m'sia nie
korang perasan tak

mcm taktik2 selalu digunakan
kita yg rakyat kat bawah nie gak
yg tertindas..yg duk kat atas2 tu
maner la tau situasi rakyat kat bawah nie..
sikit2 ckp berjimat cermat
sikit2 ckp berjimat cermat
org atas tu tau ker
kita yg kat bawah nie nak berjimat aper la lg
kdg2 smp ikat perut nak suapkan ank2 yg masih kecik nie
entah lah...


ops dah lari tajuk plak
korang setuju tak??


--> saper2 yg belum vote umairah G06..klik ajer kat sini..last day tau hari nie <--


THANKS KORANG YG SUDI VOTE UTK BBY AKU NIE :D



11 kata-kata indah:

Zura said...

ala aku pun berfikiran cm tue gak..

~dARlee zURiS~ said...

belum lagi rasa situasi camtu sebab jarang bancuh air kat umah
gula kat umah time mr sharil bujang dulu pun masih setengah bekas.
ngegege ;P

Redbloodsnow said...

sgt sakit ati kan ena bile nk beli gula, penjual ckp stock dh hbis. entah² die pi sorok kot gula tuh..hehe

:P

iman said...

hehehe umah aku de stock lebih laik...erm payah gak na, diorg xkn phm kalau diorg mmg di lahirkan kaya..tp diorg akan mengerti bila diorg pernah laluinyer...tp kalau ikat perut, xleh nk shopping wlpn sale gila kat padini na...;p

Dakjaat™ said...

cuba tak guna gula? boleh? ehehehe! kurangkan populariti kencing manis.. kita taruk garam lak .. jadi kencing masin .. lebih kurang sama la bunyi :p

Faizah_Haris said...

gulaa dah kene sorokk la tuuuuuuuu....nak raya la katekann....tup2 gula naik rege??? perghhhhh....sakitt jiwee

Mak Su said...

kuranglah kuih rayaaa :(

chugie said...

Selamat lah aku kurang makan gula na oi.. so still de stock yang aku beli 2 bulan lepas.

Apa kata kite kurangkan penggunaan gula dalam makanan???

NOW, VOTE FOR LESS SUGAR!!

zaza said...

he...he.. kat kb pun sama la.!! tp,..aku amek stok dari ayah bdk praktikal kat ofis aku..dia adda kedai borong!!xde le mengelabah sgt.. sekali beli sampai 3 kg!!

Yan said...

hmmmm aritu dengar gak MIL kata gula takde..

kite takde mslh gula nih pasai tiap2 bulan dpt peruntukan 3kg gula dr company hubby.. hehehe.. tu yg tak tau ape dah jadi kat sekeliling nih..

~ain said...

habis dah ke gula?
ain gula 3 bulan lepas beli, sampai hari ni tak habis-habis.. hehehe.. jarang buat air..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha