NuffnangX

Thursday, August 6, 2009

CaBuT AwAL

hari nie hari yang betul2
memenatkan aku satu badan
ialah ingat hari nie blh la aku free skit
nak blog walking la


tetiba kol 11 lebih
agent forwading bgtau brg nak loading hari nie
laaaaa cepatnya brg smp
jd nak taknak
bila brg dh smp
mmh aku akan penat tak ingat la


dgn brg yg turun 139 cartons
yg berat tak ingat
yg semuanya berat 17kg
mmg nak terberak la aku ngan ira
tolak cartons tu semua



nie semua yg kami kena punggah semuala
sbb nak susun ikut packing list
MATI beb



dan2 time tu gak aku rasa nak cari keja lain
benda yg bukan aku sepatutnya buat
skang nie terpaksa aku buat


naper la susah sgt nak cari bdk lelaki
nak keja kat tempat aku nie
dh seminggu aku tampal kertas
kat luar pintu opis
aku nak office boy
tapi smp hari nie ~ ilekkkk yg dtg


aperrrr opis aku nie kena bomoh ker
smp sorang pun tak dtg utk interview
aku rasa mcm nak mati dh keja kat sini
nak cari keja lain..ader ker keja kosong nak dpt skang nie :(


jd mr.than pun tolong angkat cartons sekali sbb
kesian kat kami berdua
bdk2 mkt plak pergi Thai iku bos aku
tggl la kami berdua yg kat M'sia..


jd kol 4pm mr.than dh suruh kami blk
kesian kot tgk kami yg muka msg2 dh toyeeee semacam jea
muka 50sen pun elok lg..


penat beb
skang dh kat umah
mandi..fresshhh skit rasa badan
kol 6pm nnti baru amik umairah
bg rehat skit badan aku nie


emmmm tak larat la nak msk
bgtau sayang beli lauk ajer la kat luar
mlm nie nak minta urut..



mr.than nak aku belajar drive forklift (betul ke ejaan aku nie)
makkk aiii ingat aku nie aper
aku dh pandang ira
bila mr.than dah ckp mcm tu
klu aku dh pandai bwk keta kebal nie
mr.than dh tak payah terkocoh2 dtg opis
bila brg smp ke warehouse
aku cums senyum
dlm hati.......




pasnie dpt la pekerja lelaki
jd beban aku akan semakin berkurangan
aku rasa dh tak terdaya skang nie


korang jgn lupa vote utk umairah tau G06
------->klik kat sini utk vote umairah<-------

6 kata-kata indah:

~ain said...

mak aiii.. ena ngan ira kena angkat barang ke? wanita besi sungguh laa korang berdua ni!

Harap cepat2 laaa dapat pekerja lelaki, tak de laaa ena jadi mangsa 'penderaan' itu.. ;-(

Wife to Firdaus Ghazali said...

ena..sms azie kt no 012 6346852 jika nak dptkan pekerja lelaki

mummYaeesh said...

hmanggaiii ..wei tmpt uols ni nak pakai pest control tak??hiks

Dakjaat™ said...

pengalaman yg bagus per dapat drive forklift.. haha! betul la ejaan tu .. :)

nak cari pekerja lelaki bukannya susah mana pun, skg zaman teknologi.. iklankan jer kat mudah.com, hantar ke email group. post kat facebook. boleh dapat pekerja idaman anda.. hehe!

Zura said...

waaahhhhh...dh pndai drive forklift nie leh lah keje kat Jasa...tolak roll² kain...hehehhe...mcm best je drive forklift tue....

iman said...

ena aku rase ko nie dah mcm buruh kasar laks....1001 keje kene wat...eeee kalau ko pregnant laik, kesian ira, sekali dia x thn...uwaaaaaa merana ko na.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha