NuffnangX

Saturday, August 22, 2009

PiJa TaK SiHaT

nie citer semlm
smlm kat opis aku dpt msg dr adk aku ~ Lini
dia nak no hp adk aku ~ sobri
dia nak minta tlg sobri utk hantar pija ker klinik
pija tak sihat


aku call sobri terus
dia blh hantar lini ker
sobri ckp tak blh sbb keja
jd atas rasa tanggungjawab seorg kakak terhadap adk
ngan tanggungjawab terhadap ank buah


aku amik time off dr boss aku
nsb baik la bos aku benarkan aku keluar jap
jd aku terus pergi ke ladang baru
utk amik lini & pija
smp jea umah MIL lini
mmg minah nie dh siap2 cuma tggu aku smp ajer
terus aku bwk pija pergi klinik mutira


dlm mggu nie jea dh 2x aku pergi klinik
nsb baik la cuma kami ajer patient yg ader
jd pas daftar terus jea nama pija di panggil
terus la adk aku pot pet pot pet bla bla bla ngan doc


pija alami demam..berak-berak..taknak mkn sgt..
kira takder selera sgt la tu
time monthly check up hari rabu yg lepas
berat pija dh turun skit dr last month punya
cian pija


dh dpt ubat semua
doc ckp pija ok
cuma perubahan pd bulan ajer


terus aku hantar pija & lini ke rumah mak
dpt la jumpa umairah
peluk kuat bdk kecik nie
rindu tau...


aku suruh lini bg pija susu umairah
susu isomil
sbb klu bby terberak2 elok minum susu isomil
harap pija cepat sembuh tau
mmuahhh





byk gak ubat yg pija kena mkn
cian kan nak bg bby mkn ubat nie
rasa diri terseksa jea
klu umairah nak bg mkn ubat
mmg azab aku ngan sayang nak bg ubat
abis tersembur keluar
msk dlm mulut skit jea



baik jea pija nie jumpa doc
asyik nak pegang lampu suluh tu jea
hehehhee cute jea dak kecik nie

4 kata-kata indah:

saya said...

siannya baby pija demam tak sihat ye.. demam nak besar tu, nak jadi pandai. harap2 dah sihat la ni.

iman said...

erm...budak beralih bulan...kalau dulu kita mmg relax jer, tp sejak penyakit ntah pepe nie...wat kiter xleh relax kan....

[-suziey-] said...

sian pija..get well soon ok..behave jek..

Zura said...

semoga cepat baik...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha