NuffnangX

Thursday, October 8, 2009

HiMpUnAn CeRiTa SeMaLaM

semalam aku kuar lunch sama ngan 2 mak buyung nie
hehehhehe tak sangka plak CT pun dh pregnant
nie gara2 1 opis ngan sha tu yg CT pun sangkut sekali tu
biasa mcm tu kan
klu satu opis pastu ader yg pregnant
mesti ader yg lain akan pregnant gak
org cakap "Penyakit Berjangkit"
hehhhehehehehe



kiri Sha..kanan Ct
sha nie due dia bersalin bulan Dec
Ct plak skang nie baru 9 mggu
tapi aku tgk badan Ct dah mcm di pam2
ct cakap skang nie dia ingat nak makan jea
emmm tu hari cakap sha yg kuat makan
hah sekang nie amik ubat


aku ajak diorg lunch kat restaurant yg pernah aku ckp tu
sedap..murah..banyak pilihan..
bdk 2 org nie pun puas hati
siap minum air kelapa lg
nak bg bby dlm perut kulit licin dan mulus jea
hehehhehe mcm2 la bdk 2 org nie


pastu ct anto aku blk ke opis semula
ialah dah pandai amik aku
mesti la pandai gak anto aku balik semula ke opis
takkan la aku nak blk jln kaki kan
mau kaki aku naik kat bdk 2 org nie eheh ader berani ker


pastu aku ajak ira
keluar ke Bandar Baru Sg.Buloh
nak bank in cek
biasa la kan..dah alang2 keluar tu mesti la merayap jap
dah kat area situ
terus la aku pergi kedai tayar jap


tayar yg pancit tu aku nak betul kan
tak lama pun nak betulkan tayar tu semula erk
sekejap jap
kena charge pun cuma RM5 jea
murah gila
last time aku kena RM10
pastu mamat bangla tu msk kan semula tayar spare tu kat belakang semula
lega bila dah settle bab tayar tu



aku ngan ira nak mulakan misi
berambu ramba ke the Store
ader misi aku nak g sana sebenarnya
nak2 plak gaji baru jea masuk kan
hehehehehe org lain gaji dah abis agaknya kan
kami berdua baru la gaji msk
happy la kan...


gie the store sg.buloh
sbb aku nak cari shawl
kat sini mmg byk pilihan


mmg banyak pilihan kan
rambang mata nak pilih yg maner satu
nasib baik la ader penasihat
hehehhehe saper lg klu bukan ira kan
ira nie tak suka pki shawl sbb nnti muka dia nampak buruk jea
sbb nampak bulat
tapi skang nie shawl dh merubah fikiran aku
ialah klu pandai pakai shawl tu takkan membulatkan muka korang tau
yg penting tau nak adjust supaya muka tak nampak bulat
klu tak caya
try la


pastu aper lg misi utk mendapatkan Tia Amelia
skang nie mcm dh ramai plak pakai produk nie
dan ramai rata2 ckp produk nie bagus
sbb aku dah nampak hasilnya
tu yg aku interested nak cuba tu
mmg la muka aku takder prob jerawat ker..jeragat ker..parut ker..
aku nak try sbb aku rasa kulit muka aku
macam dah kusam ajer..gelap la lebih kureng
tu yg aku nak try
sbelum nie aku tgk adk aku pakai jea
skang nie aku tgk kulit muka adk aku gebu jea
pastu putih dia cantik jea
ira pun pakai product nie
muka ira sebelum nie ader parut jerawat
skang nie dh licin jea kulit muka dia
tu yg aku nak sgt2 try product Tia Amelia nie
harap2 pas nie gebusssss la kulit muka aku



antara barang2 yg sempat aku rembat kat the store sg.buloh
aper yg pasti mesti barang umairah yg terlebih sudah aku beli
utk diri aku..sempat rembat 2 shawl..ngan tudung sarung ala2 tudung syiria
1 set lengkap Tia Amelia ~ tak sabar nak pakai
utk umairah 4 helai pakaian la aku rembat
rambang mata aku nak pilih
drees 2 helai
seluar sehelai
blouse sehelai
biasa la masih bulan Syawal lg kan
mcm tak best plak asyik sarungkan baju yg sama jea kat umairah
bila nak kuar beraya
tu yg aku belikan baju baru lg utk umairah
klu sayang tau confirm kena tarik telinga lg
ialah alasan beli baju baru cam tak logik jea hehehehe


malam plak aku pergi umah mak jap
suka la pija bila nampak umairah
kesian kat pija sbb seharian taknak
main..makan..baring jea..minum susu pun taknak..
bila tunjuk gambo umairah baru la minum skit
tu yg lini minta aku bwk blk umairah kat umah mak
pija tak sihat


tgk la tu bila dh jumpa
baru la pija semangat nak
bangun..makan..main..
yg pasti ceria ajer muka pija
lini minta aku tgglkan umairah kat umah mak
tapi aku taknak
ialah baru jea amik umairah dr umah mak kan
takkan la nak tggl lg
cuma aku pesan klu pija tak ok lg
bgtau jea nnti aku bwk umairah blk umah mak
emmmm mcm2 la pija nie
sebijik cam kembar
rindu bila tak dpt jumpa

6 kata-kata indah:

niza said...

nak beli tia lg nnti...carik aku tau...heheheh....

[-suziey-] said...

waaa sopping2..hehe..
ena dok sg buloh ke? kt mane? kita aade umah kt saujana utama..:D

zh-ena said...

niza - tu la ena pun baru jea perasan yg iza ader jual tia..ok next time oder kat niza kan

suziey - duk kat subang alam flora..dekat gak la umah ena ngan saujana..

Nana said...

wah dasat menyoping org tgh sengkek ni dia bole menyoping lagik ek.ekekeke

zh-ena said...

nana - baru dpt gaji tu yg tak ingat dunia shopping hehehehe

Zura said...

wow...shoping moping ko ye...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha