NuffnangX

Friday, November 6, 2009

SaRaPan SaYaNg Yg SeMpOi

pagi tadi sayang buat sarapan untuk kami 2 beranak
hehehehehe sayang nak tunjuk skill kat anak perempuan dia la tu
sarapan yg sempoi tapi bila mkn memang sedap gila


bahan-bahan yg perlu ader adalah :


roti..



butter..


cheese Slices
kami guna cheesedale jea


pastu letak butter dlm pan..kelau ker..ape2 jea la yg boleh
tak melekat pd roti bila nak goreng
pastu letak cheese atas roti
pastu tutup ngan roti lg
senang citer kawen kan ajer la roti tu :D
pastu letak jea atas butter yg dh cair tu
tekan-tekan skit roti tu guna sudip
terbalik-balikkan roti tu
dah nampak garing
terus jea angkat



tadaaaaa dah siap
makan time panas-panas la
memang sedap gila
rasa roti yg garing
bila masuk dalam mulut
memang terasa yg roti tu di salut ngan butter
kunyah plak terasa cheese dlm mulut
cair di mulut la :D



sedap hingga menjilat jari
hehehehehehe


@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@


sementara sayang buat roti cheese tu
aku plak buat agenda bento untuk umairah
bak kata leeya dah sedekad aku tak buat bento dah
hehehehehehe susah la skang nie nak spend masa kat dapur time waktu pagi
ialah nak uruskan si kecik nie kan


jadi pagi tadi aku buat bento simple ajer utk umairah
bawak pergi ke rumah bbysitter dia la kan


tadaaaa roti roll

letak hiasan sosej jadi sotong
pastu susun buah anggur tepi roti roll
konon-konon macam dalam laut la tu
buah anggur tu nampak macam karang batu la
hehhehehehehehe
aku tahu mesti ader yg gelakkan
ibu yg tah aper-aper nie kan



bg closed up skit roti roll nie
umairah mmg suka ngan roti roll nie
cuma untuk umairah aku akan buatkan sosej tu potong 2
bahayakan bg budak mkn sosej sebijik mcm tu
sebab dah ader kes bdk kecik mati tercekik mkn sosej
kena pantau selalu


tadaaaa sarapan kami bertiga yg simple :D

11 kata-kata indah:

Qumairah said...

Hai
suka tengok bento tuh..me pernah buat untuk party anak member opis..me potong sosej tuh mcm bunga pastuh yg kepalanye me buat donut bulat2 inti cheese ngan mayo..goreng dan sosej akan kembang memang mcm sotong betul maternye me lekat bijan ngan telur..leceh but sangat puas hati..

~dARlee zURiS~ said...

waa..sedap2
roti tu kalu gaul ngan serbuk roti sebelum goreng,lagi sedap
nyumm..nyum...

Ease Basri said...

Rajin nyer ena dok menghias bento tu erk.. kagum....

arianna adrizal said...

amboii.. kalau mcmni bkn umairah je yg suka mkn.. auntie umairah pun suka tau ;p

atty's said...

wah ..nampak sedapnya ena..

adianiez AIDA said...

b'fast yang simple but berjaya buat aida laparrrr!!!!

Zura said...

kelakar plak bento ko tue na...lain kali ko buat muke krg sekeluarga....

pearl'E.J said...

ha'ah laa, lama betul ena tak buat bento kan...

~mamazahra~ said...

rajinnya ena wat bento tuk umairah.
norly dah bertahun x buat bekfes tuk zahra hantar kt babysitter.
nak kena mulakan balik neh..semangat tgk bento umairah.hikhik

~ain said...

wow.. dah berkurun lamanya ena tak buat bento.. akhirnya kuar juga bento di lautan itu..

saya said...

wohoooooooo..akhirnya entry bentoooo!!!! bestnya la kalo rajin nak menghias2 macam tu ka. untukkanak2 itu mesti boleh membangkitkan selera.. bestnyaaa...nak jugakkk...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha