NuffnangX

Tuesday, November 17, 2009

Cara Pemanduan Ketika Hujan

macam maner erk korang drive
bila hujan lebat


kalau aku plak
aku mesti akan ke depan
terus rapat ke stereng kereta
mata tajam ke depan
besar kecik besar kecik mata aku nak tengok jalan
yup aku ader la RABUN tapi dengan bangganya taknak pakai spec
konon masih boleh nampak lagi
tapi bila hujan dah menyusahkan diri sendiri
seyesss time hujan aku memang takkan nampak jalan
jadi aku bila drive hanya melihat
dan berdasarkan lampu belakang keta depan ngan line putih di atas jalan raya


kalau dah lebat sampai aku tak nampak langsung
dengan serta merta aku akan berhentikan keta
di tepi jalan ngan pasang double signal
takut plak ader keta lain sondol keta aku dari belakang plak nnti
kalau kat hiway terus jea aku cari perhentian
takut beb drive time hujan nie kan



nie la cara aku drive bila dah rapatkan badan aku ke stereng kereta
muka plak panjang jea ke depan



ira tengok cara aku drive nie
ira cakap aku drive macam


v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

adakah patut
ira cakap aku drive macam

MR.BEAN


isk isk isk tak patut betul la :D

15 kata-kata indah:

.::WaNiE::. said...

ohoho sama mcm mr bean :p

er wani pun rabun tapi xmo pakai cermin mata..i cannot accept the fact lah hahahaha

chik star said...

hihi
comel
:)

ezan said...

hehehhe.. tibe2 tergelakkan diri sendiri gak.. macam mr bean ek.. ooo maknanya sama la kita. :P

Zura said...

sama lah kite...

atty's said...

kty kalo ujan otomatik ..terus pakai spec..sbb mmg rabun gilo ..tapi degil gak tak pakai spec..

Mak Su said...

memandu dlm ujan ni sgt saspen.. maksu adalah lebih teruk dari mr bean. ahaks

e.l.i.s.s.m.i.e said...

ingatkan aku jer mcm tu..pemanduan yang berhemah di waktu hujan namanya nih..aku pun x pakai spec walau sah2 dah rabun kekal :P

e.l.i.s.s.m.i.e said...

salam kenal2 jugak yer :)

zh-ena said...

wanie - ader geng rupanya ena nie hehehehehehehe taknak gaku gak dh kena pki spec


ass - hehehehehehehhe


ezan - sama la kita erk..nampaknya kena buka group nie


zura - ssh kan bila dah kena pakai spec nie

zh-ena said...

k.atty - pki jugak la k.atty.ena langsung taknak pki smp sggp tu berhenti tepi jln klu dh tak nampak sgt


maksu - hehehehehehhehehe mcm maner la plak gaya maksu kan


eliss - salam kenal..sama la kita erk

J u l i a 。.゜✿ said...

lebih kurang sama je kita.
ju pun takut if hujan lebat sangat.
lebat yang sampai tak nampak apa2 kat depan. =(
so memang akan berhenti tepi jalan. relax jap. dah berani, baru drive semula. =)

Wife to Firdaus Ghazali said...

kelakar btl la kak ena nih ;}

[-suziey-] said...

hahhhaa.lawakla:p

CuTeMiUt78 said...

heh...heh..heh.. ada ke cam mr. bean.. eemmm sama la akak pun.. klu drive time hujan.. bawa keta dah ala2 cam siput berjalan tu ha.. lembab je.. pastu memang duk dekat ngan stereng..mata fokus je kat jalan tu..

~ain said...

ain pun sama. kalau hujan memang akan ke depankan badan. kalau silau pun sama gak!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha