NuffnangX

Thursday, November 26, 2009

Menjijikkan


korang tahu tak aper dalam pinggan tu...LIPAS TANPA KEPALA
kembang tekak aku tengok

gambo nie aku dpt dr sayang..kesian sayang
semalam dia makan lunch kat kantin tempat dia kerja
macam biasa la kan..amik nasi..amik lauk..order air
dah makan separuh nasi dan lauk
pastu tengah kuis nak amik lauk dari tepi pinggan
tengok ader benda dari gambo atas tu yea puan2 dan cik2


terus sayang rasa nak muntah
tapi tak termuntah pun
kalau aku confirm termuntah balik kat situ
ialah rupa2nya badan lipas ader dalam lauk tu
bayangkan la baper ramai orang kat kilang tu dah makan lauk tu
tapi ok la jgk yg lain kan sebab makan ajer la sbb takder nampak benda tu
yg sayang plak nasib tak menyebelahi
dapat la plak perisa tambahan dalam pinggan


sayang tunjukkat kat taukey kantin
terus taukey kantin tu tak minta bayaran dan minta maaf
kalau korang, korang buat tak aduan??


korang pernah tak terkena benda2 yg menjijikkan bila tengah mkn nie
aku pernah tau
makan nasi ayam dalam salad tu ader cacing
tengah nak makan salad tu
ternampak cacing tu tengah gerak2
hah amik ko menjerit aku
terus muntah
orang yg sekeliling pelik tgk aku terus tengok aper dalam pinggan aku
hah menggelabah taukey restaurant tu
yg ader dah order terus cancell dan blah
jaga lah kebersihan pada mereka yg berniaga makanan nie

7 kata-kata indah:

Nana said...

pengotor btol la

ni bole masuk paper ni ena biar malu skit tuan empunya kantin tu

Sharinginfoz said...

memang teruk sangat....

Zura said...

eeeee yerkkkk...cacing gerak²...lipas....uwekkkkk

.::WaNiE::. said...

eiiiiiiiii gelinyeeeeee

betullah ena kalau wani mau pengsan lagi2 lipas lak tu eeeiii

apa la dorg ni nak berniaga pun kalau kedai bersih lagi ramai org dtg ape

CuTeMiUt78 said...

alamak klu akak pun memang confirm muntahkan blk.. uuwweeek...

zh-ena said...

nana - tu la suami ena ckp pihak com pun dah tau nak ckp aper dah..skang nie ikut pekerja la nak mkn kat kantin @pun mkn kat luar


sharinginfoz - tak lalu nak mkn kan


zura - dua beda yg boleh buat kita terus muntahkan


wanie - betul tu tahap kebersihan kena la jagakan..


kak rina - tau takper..blh kembang tekak kita kan..kita baca nie pun nak termuntah cuba la bayangkan pd mereka yg alaminya

illiyya said...

yekkk... ishk.. ngeri seh..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @Zareena Heeney 2012 | Designed By Riesha Ariesha